Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Panagiotis_87
Δε νομίζω οτι ενδιαφερει την πολιτεια αυτο.. Στην τελικη το ανθρωπινο δυναμικο μειωνεται και απο τα ναρκωτικα...
|
Δεν τα λες καλά... Εγώ ξέρω πως και τα ναρκωτικά είναι παράνομα.
Για τον ίδιο λόγο τότε να μη σε συλάβουν αν πέρνεις ναρκωτικά γιατί είναι επιλογή σου να πάρεις το ρίσκο και να πεθάνεις.
Οι γονείς σου ήταν μπαμπούλες όταν σου έλεγαν να κοιτάς πριν περάσεις το δρόμο και αν δεν το έκανες σε βάζανε τιμωρία? Το ίδιο πρέπει να κάνει και το κράτος. Σε προστατεύει σα γονιός (και καλά...).
Κατα τα άλλα το κράνος έχει να κάνει και με το να οδηγείς σωστά. Δεν οδηγώ μηχανή αλλά 5-6 φορες που με έχουν πάει βόλτα, μόλις ανεπτυξε ταχύτητα η μηχανή μου δακρύσανε τα μάτια, μου φύγανε σάλια από το στόμα και γενικά δεν ήμουν σε θέση να δω και να συμπεριφερθω σωστά (ωραίο θέαμα ε?
). Άρα δες το και έτσι. Χωρίς κράνος δεν γίνεται. και μή μου πεις ότι είναι αλλιως μέσα στην πόλη που κινείσαι με 30χαω γιατί ο φουκαρας ο μπάτσος πού θα ξέρει τι ταχύτητες αναπτύσεις εσύ και σε τί δρόμους πάς?
Όσο για το τσιγαρο, έχεις δίκιο! Πρέπει να απαγορευτεί! Και πιστευω πως σιγά σιγά προς τα εκεί οδεύουμε (ξεκινησανε με απαγόρευση σε κλειστους χωρους, μετά σε κοινόχρηστους, τώρα στον δρόμο - Αγγλία - και ίσως μετά το απαγορεύσουνε τελείως - μακάρι!).
Στην Αγγλία ξέρεις τι άλλο ισχύει? Ξέρεις γιατί εκεί τα τσιγάρα είναι τόσο ακριβά? Ο λόγος είναι ότι κάποιος που καπνίζει έχει περίσσοτερες πιθανότητες να χαλάσει την υγεία του άρα και περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσει το σύστημα υγείας. Έτσι, ανεβάζουνε την τιμή στα τσιγάρα και ένα μέρος από τα κέρδη πάει υποχρεωτικά στο σύστημα υγείας! Σαν έμμεσος φόρος δηλαδή ή αλλιώς σαν έμμεσο πρόστιμο για αυτόν που καπνίζει... Ακούς? Ακούω να λες....
Και αυτό που είπα για το ανθρώπινο δυναμικό ισχύει, πίστεψε με... Ειδικά στην χώρα μας που είμαστε λίγοι και είναι και υποχρεωτική η στράτευση.