Άντε ρε wastegate επιτέλους και στο χα πει βαρέθηκα την ηρεμία....
Άκη, δε νομίζω να μην έχεις δει και πολιτικά αμάξια να φέρνουν τα λάστιχά τους σε τέτοια κατάσταση....το πιο απλό θα πω...ένα οποιοδήποτε περιοδικό αυτοκινήτου να ανοίξεις και να δεις κάποιο αμάξι να στρίβει γρήγορα θα δεις πως είναι κ αυτό έτοιμο να ξεζαντάρει. Εγώ κατανοώ απόλυτα αυτά που έχεις γράψει εδώ κατά καιρούς περί ποιότητας ελαστικού, γόμας και όλα αυτά και συμφωνώ απόλυτα. Απλά επειδή δε γνωρίζω τόσο καλά τύπους και τα συναφή- που όπως φαίνεται εσύ το κατέχεις το άθλημα- μιλάω καθαρά από προσωπική εμπειρία και όχι μόνο. Θεωρώ λοιπόν πως αν στο ίδιο αυτοκίνητο βάλουμε ένα ελαστικό 195-60-15 με δείκτη ταχύτητας Χ και μια ποιότητα γόμας Υ και το οδηγήσουμε και μετά στο ίδιο αυτοκίνητο μπει ένα ελαστικό διάστασης 225-35-18 ίδιας ποιότητας και δείκτη ταχύτητας, θα στρίβει καλύτερα το δεύτερο. Εξάλλου νομίζω πως η ελκτική δύναμη που αναπτύσσεται είναι μεγαλύτερη με μικρό προφίλ ελαστικού...αν λέω λάθος σε αυτό διορθώστε με. Δήλαδή στην ουσία αυτό που λέω είναι πως όσο μικραίνει το προφίλ(σε επιτρεπτά επίπεδα) τότε στρίβει καλύτερα ενα αμάξι και όχι απαραίτητα όταν μεγαλώνει το πέλμα. Βέβαια όταν μικραινουμε προφίλ μεγαλώνουμε πέλμα, οπότε από εκεί ίσως να δημιουργείται η σύγχυση....