Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA KE30

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: Ke30 Μετατροπες
Παλιά 12-03-06, 01:35
GEORGIOS_XYNOS Offline:
Θεϊκό Μέλος

Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 4 φορές σε 4 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 450
GEORGIOS_XYNOS θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος

Ρε αδερφια, γιατι τυρρανιεστε?
Παιρνεις το ωραιο αμαξακι σου απο Ελλαδα, βγαζεις και μια πρασινη καρτα που την ανανεωνεις καθε εξαμηνο, και εισαι Θεος.
Εγω οδηγουσα στην Αγγλια ενα Renault Clio Diesel αριστεροτιμονο με γαλλικες πινακιδες ενος συμπατριωτη μου που ηταν μονιμως σουρωμενος, (ημουνα ο πρωσοπικος οτυ οδηγος καθωτι δεν πινω σταγονα) εβγαινα φωτογραφιες σε ολες σχεδον τις καμερες των δρομων, και δεν πληρωσε ο τυπος ποτε. Ξερετε γιατι?
Εαν δεν ειναι στην συνθηκη της Σενγκεν μια χωρα δεν μπορει να σου στειλει κλησεις στην χωρα σου!!!!
Και οταν μας σταματουσαν οι μπατσοι εγω μιλουσα ελληνικα, ο Γαλλος γαλλικα, ο Πορταγαλλος τα δικα του και ο Βελγος ξερνουσε. Βλεπαν και τις γαλλικες πινακιδες και μας παρατουσαν στον δρομο και εφευγαν τρεχωντας......
Ελπιζω να σας ελυσα το προβλημα με το αυτοκινητο, αλλος κανεις??
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-03-06, 17:49
fanatikoske30 Offline:
Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 242
fanatikoske30 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Γιωργο δεν ειναι τοσο απλο. Η Ευρωπαϊκη Ενωση πιεζει στο να μπορει η κληση που εκδιδεται σε ξενη χωρα να στελνεται στην χωρα που ανηκει το αυτοκινητο. Στην Γαλλια εχω ακουσει, αν οδηγας ξενο αυτοκινητο πληρωνεις την κληση επιτοπου. Αν φερεις αμαξι απο το εξωτερικο στην Μ Βρεταννια, πρεπει να το περασεις ΚΤΕΟ (περνιεται και με ξενες πινακιδες). Εδω τα ΚΤΕΟ δεν λαδωνονται και οι επισκευες ειναι ακριβες. Ασε που αν καταλαβουν οτι τ'αμαξι ειναι στη χωρα πανω απο 6 μηνες την εβαψες, λεμε αν. Η φτηνοτερη λυση ειναι αυτοκινητα παμφτηνα της ταξεως των 100-300 ευρω με τελη και ΚΤΕΟ ηδη πληρωμενα για ενα χρονο. Αν περασει το ΚΤΕΟ την επομενη χρονια εχει καλως, ειδαλως το πετας. Το πρωτο μου αμαξι εδω ηταν ενα Uno του '86, 100 ευρω!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-03-06, 22:52
GEORGIOS_XYNOS Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δημητρη ψαγμενο απο Γαλλο ειναι το θεμα σου λεω!!!!
Αυτη τη στιγμη ο δικος μου δουλευει στην Αγγλια και εχει ενα Peugeot με γαλλικες πινακιδες.
Δεν ελεγχονται τα αυτοκινητα εντος Ευρωπης, εδω σταματησανε να τα ελεγχουνε στα ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!!!
Οταν λεω γινεται σημαινει γινεται, στην Αγγλια η φαλακρα μου καταζητειται, μονο αυτο σου λεω!!!!!!
Σενγκεν ΔΕΝ θελαν οι νησιωτες, καλα να παθουν, σου λεω ειναι ψαγμενο!!!
Ξερεις την αγαπη του λαου μου για τους Αγγλους!!!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-06, 15:00
fanatikoske30 Offline:
Μέλος

Λοιπον, περιμενω ακομα απαντηση στο ερωτημα μου. Με ενα διπλο καρμπυρατερ και μια ελευθερη εξατμιση τι παραπανω ιπποδυναμη θα βγαλει ενα 3Κ μοτερ;
Εχουμε να πουμε για αναρτησεις μετα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-06, 15:11
GEORGIOS_XYNOS Offline:
Θεϊκό Μέλος

Θα ανοιγει καλυτερα, λιγουλακι, τιποτα παραπανω, 1? 2? 3? 4?αλογα?
αντε και με μια αυστηρη διαιτα να χασεις καμμια 30 κιλα και να πηγαινει ακοομα καλυτερα.

Κρ61 ποια η γνωμη σου?
Διαβασε απο την αρχη τι ζηταει ο φιλος μας και πεστου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-06, 20:32
Το avatar του χρήστη kp61
kp61 Offline:
Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 252
kp61 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

μετατροπων συνεχεια

για τα αρνητικα δεν θελω να αναφερθω σε ονοματα
αλλα το βεβαιο ειναι οτι κανεις σε μοτερ 3κ η και 4κ δεν ανεβηκε πανω απο τα 100hp
ποσο μαλλον 130
το 1981 82 και 83 τα σταρλετ του cup ειχαν δεν ειχαν 90 με 100hp
πολλα τα παραδειγματα εχω τεστ του βαρβουζανη, βελτιωνε 12 σταρλετ για αγωνες,
ακομα και της επισημης αντιπροσωπιας δηλ. του κασιδοπουλου δεν ηταν παραπανω
και τελος του αθανασουλα( πρωταθλημα ελλαδος τοτε) 90hp
θελω να τονισω οτι το δυναμομετρο δειχνει οτι θελουμε να δειξει.....

και το συμπερασμα
φιλε, η γνωμη μου ειναι να μην αγγιξεις το μοτερακι σου
μονοδρομος η αλλαγη κινητηρα με 4κ η 5κ για ελαφρου τυπου μετατροπες η 2tg και 16v για αλλα κολπα... σε αυτα θα σε φωτισει ο kos ξυνος
αν παραμεινεις σ αυτη την εκδοση η μονη ενναλακτικη ειναι καπακι απο sr
λιγο συμπιεση ακομα και 2 aisan μαμα

Υ.Γ. η τσεπη εχει το τελευταιο λογο....
τι ειπα το ατομο παλι...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-06, 21:09
GEORGIOS_XYNOS Offline:
Θεϊκό Μέλος

Οχι τι ειπες, αλλα τελεια τα ειπες.
Το συστημα φιλτρο, καζανακι ξαναλεω δεν κανει τιποτα αλλο απο θορυβο. Για καρμπ πρεπει να βρεις αυτο που μπαινει πανω στα 4κ εισαγωγης, που εχουν πολλες εξοδους για λαστιχακια (καμμια 10αρια υποπιεσεις για αγνωστου τυπου συνδεσεις ωστε να ηταν εντος ιαπωνικων προδιαγραφων) να τις φιμωσεις ολες πλην 2 για τον λογο οτι το δευτερο εχει λιγο μεγαλυτερη πεταλουδα απο το πρωτο και οταν ανοιξει θα λες: "ωχ κατι ενιωσα ρε!!!! πεταει το εργαλειο"
Ετσι ενιωσα και εγω αλλα τιποτα αλλο. Μια καλη ρυθμιση γυρω στα 3 μονοξειδιο και θα πηγαινεις καλυτερα με ενα ελαφρυ κανο ντουμανι να βγαινει απο πισω. Φυσικα θα παιξεις λιγουλακι με αβανς, πειρακια θα προσπαθεις να σκοτωσεις, ηλεκτρικο ζιγκλερ θα φορας αλλα και παλι οταν το σβηνεις οι αναποδες θα πανε συννεφο επειδη τοδινες στο προηγουμενο φαναρι, καρα τα αλλα καταναλωση μεσα στην πολη στα 9,5 λιτρα, και εξω στα 7. μεγιστη ταχυτητα τα 140 με ουριο ανεμο ψιλοκατηφορια.
Με δυο καρμπς σε συστημα 3κ-Β γνωστος απο τα μικρα SR, αν βρεις τετοιον κινητηρα εβγαζε 80 αλογα. ο δικος σου 6οκατι. η διαφορα τους? Συμπιεση και διαφορετικος εκκεντροφορος. Και 4Κ να βαλεις στα ιδια εισαι. με 4ΚU ομως (χωρος καυσης ενοτς πιστονιου) βγαζεις 75 αλογα. Με 5Κ παλι 75 αλλα με παραπανω ροπες. Με 7Κ τα ιδια με Θεεικες ροπες. Καποιος τρελος παλιατζης μου ζητουσε πριν κανα 3μηνο 700 Ευρο για να δωσει εναν τετοιον κινητηρα.
Τα 2 καρμπς του 3κΒ πριν 2 μηνες τα πληρωσα 100 ευρο: εισαγωγη, εξαγωγη και καρμπς μεσα στο χωμα.
Αυτα ξερω αυτα σου λεω τιποτα αλλο δεν εχω να προσθεσω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-06, 22:01
fanatikoske30 Offline:
Μέλος

H ιδεα του 3Κ-Β νομιζω ειναι η καλυτερη, δεν θα επηρεαστει και η γνησιοτητα του αυτοκινητου και τα 80 αλογα με το ελαφρυ σκαρι του αμαξιου θα μου ειναι υπεραρκετα.
Αν πχ βρω ενα καπακι και τα διπλα καρμπ. απο ενα 3Κ-Β θα ταιριαξουν στο δικο μου η καλυτερα να βρω ενα μοτερ για ολοκληρη αλλαγη; Ο 3Κ-Β ειναι με το αυτοματο βεντιλατερ;

Και ας περασουμε επιτελους στις αναρτησεις. Λιγο πιο χαμηλα και λιγο πιο σκληρα τα θελω. Αγωνες δεν θα κανω να θελω τα σουπερ κρατηματα ουτε πολυ χαμηλο το θελω αλλα ουτε και να ρυθμιζεται. Θελω απλα να γινει λιγο πιο ασφαλες για συχνες μετακινησεις. Στα νιατα μου ακουγα πολλα καλα λογια για τα ΚΟΝΙ. Τι αλλο παιζει σε κοστος παραπλησιο του συμβατικου για αναρτησεις και αν χρειαστει ελατηρια;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-06, 23:40
Το avatar του χρήστη kp61
kp61 Offline:
Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 252
kp61 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

φιλε ξυνε
εισαι μια μαζοχτρα και εσυ.....

φιλε φανατικε
μη σκεφτεις φανατικα...
σκεψου τι θες να κανεις;
τι θες να δωσεις;
και ποσο θα το κρατησεις;

sorry για το σχολιο που θα κανω αλλα
σ αρεσει αυτο το οχημα ;
το γουσταρεις, να στο πω ετσι;
η απλα ειναι το μεταβατικο σταδιο για μια g6 η zou zou
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-06, 23:43
GEORGIOS_XYNOS Offline:
Θεϊκό Μέλος

και κατι που ενδιαφερει του εκκεντρομοντιφικατορες

ΜΕ ΑΓΑΠΗ!!!

The Oldcorollas FAQ
An FAQ dealing with KE1x to KE7x Toyota Corollas
Supplement to http://groups.yahoo.com/groups/oldcorollas

There are two stock camshaft profiles. The first is found in Sprinter motors with twincarbs (K-B, 3K-B), it's an 18-58 (256 degrees). The second is found in all other K motors with solid lifters, and is a 16-50 (246 degrees) with 0.338" intake valve lift and 0.356" exhaust valve lift.

The camshaft is modified by grinding the lobes, you don't have to buy a new cam when you want different valve openings.

There are many, many aftermarket cam grinds available for these motors. Here are some popular ones:

Tighe 112: 20-60, 260 degrees, 0.423" valvelift (probably the best for torquey street use, 7000rpm peak power)
Tighe 104: 25-65, 270 degrees, 0.423" valvelift (stage 3 grind, Doug uses this cam, I use the same spec grind with less lift)
Camtech 609: 33-64/72-32, 277/284 degrees, 0.435" valvelift (this is Stewart's cam, peak power 8000+rpm)
Waggott 605: 21-61/63-19, 262 degrees, 0.347"/0.343" valvelift (stage 1 grind, Alex uses this one, peak power 6500rpm)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA KE30

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
KE30 giannis carina e TOYOTA COROLLA KE30 31 12-01-13 06:19
νεος με corolla ke30 4d keleb Ειμαι νεος 11 22-07-12 12:31
Manual KE30 1975 - 1980 , 1166cc - 1588 cc GEORGIOS_XYNOS TOYOTA COROLLA KE30 26 28-09-06 17:11
sos ke30 manoliske30 SUPPORT 0 13-09-06 19:21
Ενισχυση πλαισιου στα πισωκινητα Corolla AE86, KE30,KE55,KE3 SavvasKE35 SUPPORT 4 02-12-05 16:44

Page generated in 0,16107893 seconds (80,51% PHP - 19,49% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:50.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com