καλησπέρα! μετα απο καιρο συνεχιζω στο θεμα μας εδω σχετικα με την αναρτηση.
Οπως εχω γραψει εδω
http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=25400 εχω βαλει πισω ελατηρια βοηθητικα της MAD, απο αυτα σηκωθηκε καπου 2cm πανω το πισω μερος του αυτοκινητου και εχει φοβερη σταθεροτητα μιας και πλεον δεν παιρνει ευκολα κλισεις + οτι με οσα αμορτισερ εχουν ρυθμιση σκληροτητας δλδ koni sport κιτρινα και kyb AGX μπορει να μην παιρνει ΚΑΘΟΛΟΥ κλισεις!
Στα AGX δεν βλεπω να βαραει παντως δλδ οτι δεν παιρνει κλισεις οφειλεται μαλλον στο οτι σηκωνεται ποιο πανω δλδ ποιο εξω το εμβολο απο το σωμα του αμορτισερ γιαυτο ψηλωνει και δεν αφηνει ευκολα να βουλιαζει κιολας, δλδ ειναι λες και εβαλα πολυ καλυτερη αντιστρεπτικη.
Το ερωτημα ειναι τωρα το αλλο, επειδη εχω koni sport που θελουν επισκευη τα μπροστινα και ειναι στα 6χρονια πανω, οπως επαθα με τα πισω οταν επισκευαστηκαν αλλα μπηκαν βαλβιδες competition και σκλυρυναν πολυ, απο τα αποτομα χτυπηματα μου ανακατευεται το στομαχι! ειδικα το πρωι.
Τα εβγαλα τα πισω και εβαλα τα AGX με τα βοηθητικα, αλλα τα βοηθητικα δεν εχουν δοκιμαστει με τα koni.
Αν βαλω πισω τα koni + βοηθητικα θα ειναι καλυτερα ή χειροτερα? εννοω θα βαρανε ποιο πολυ? φιλος που ειχε βουλκανιζατερ και ειχα βαλει εκει τα AGX λεει οτι θα βαρανε ποιο πολυ επειδη σκληραινουν εφοσον παιρνουν λιγοτερες κλισεις, ενω ο μηχανικος και φιλος μου λεει το αναποδο, οτι επειδη ειναι ποιο ψηλα δουλευει ποιο ανετα το εμβολο και δεν θα εχω προβλημα.
τι γνωμη εχετε? γιατι λεω το ΣΚ αν προλαβω γιατι εχω και αλλες δουλειες στο εξοχικο να βαλω πισω τα koni sport.
Η επισκευη παει 35 ευρω το κομματι κριμα να δωσω 70 ευρω, μονο 2000χλμ εχουν κανει!
και επομενο ΣΚ θα αντικαταστησω τα μπροστινα με AGX για να πανε για επισκευη τα koni sport.
Θελω ομως να δω αν θα παω μονο τα μπροστινα ή και τα 4.
Αν παω 2 θα τα παρω εκεινη την ωρα που θα παω θα περιμενω εννοειτε, αλλιως θα πρεπει και να ξαναπαω.
Επισης το αλλο ειναι οτι τα koni sport ειναι ΑΕΡΑ-ΛΑΔΙΟΥ και οταν λεμε αερα σημαινει οτι εχουν καποιο αεριο.
Οταν επισκευαστουν ειναι ΜΟΝΟ λαδιου.
Τι σημαινει αυτο? γιατι βαζουν ΚΑΙ ΑΕΡΑ αρχικα μεσα?
μηπως για να μην εχουν μεταβολες αναλογα με τις καιρικες συνθηκες?
οπως εχω δει εγω, τον χειμωνα με το κρυο μαλλον πηζει το λαδι και ειναι υπερβολικα σκληρα, ενω με ζεστη ειναι μαλακά!
εχω την εντυπωση οτι αυτο δεν συνεβαινε αρχικα!
Γνωριζει κανεις τετοια τεχνικα θεματα να μας πει σχετικα?