Υπάρχει κι ένα θέμα που δεν το ξέρετε μάλλον αλλά εμένα μου το ανάφερε ο τύπος. Όταν στέλνεται κάτι από Κίνα (ή γενικά από χώρα εκτός ΕΕ) τότε περνάει από τελωνείο. Δεν σημαίνει ότι ότι σταλεί θα ελεγχθει απλά ενδέχεται να συμβεί. Γι' αυτό και πάνω στο πακέτο γράφει αξία προϊόντος 20 ευρώ. Από ότι κατάλαβα για αξία μέχρι 20 ευρώ δεν υπάρχει δασμός.
Ενδέχεται βέβαια το τελωνείο να μη δεχτεί την αξία και να το εκτιμήσει μόνο του οπότε θα βάλει και τον ανάλογο δασμό.
Αυτό σας το λέω για να ξέρετε ότι η αξία μπορεί να είναι παραπάνω αν πέσετε στη περίπτωση. Εγώ ήμουν τυχερός, αφού δεν πέρασε μάλλον από έλεγχο ή απλά πίστεψαν τα 20 ευρώ που έγραψε πάνω ο Κινέζος.
Επίσης πιστεύω ότι αν πχ παραγγελθουν ομαδικά και έρθουν πχ 20 ή 30 κομμάτια είναι πιθανό να ελεγχθούν.
Οπότε εγώ προτείνω να το παραγγείλετε ατομικά ο καθένας ή τουλάχιστον όχι πάνω από 2 ή 3 μαζί.
Υπάρχει και μια άλλη λύση που δεν την έχω ψάξει ακόμα αφού την ανακάλυψα πριν από λίγο... Ψάχνοντας στο δίκτυο για το XCarlink (έτσι λέγεται το προϊόν) έπεσα πάνω σε μια εταιρία στη Νορβηγία που πουλάει το συγκεκριμένο player σαν αντιπρόσωπος. Λέει ότι στέλνει σε όλο το κόσμο. Στη περίπτωση αυτή γλιτώνετε σίγουρα το τελωνείο λόγω ΕΕ αλλά η τιμή είναι πιο τσιμπημένη (99 ευρώ χωρίς τα μεταφορικά). Μπορείτε βέβαια να μιλήσετε με αυτούς και να πετύχετε πιθανον καλύτερη τιμή αν παραγγείλετε ομαδικά...
Το site στη Νορβηγία είναι
www.xcarlink.no