Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannis gt
Ωραια Γιωργο ευχαριστουμε!
Το Opel εβγαλε περισσσοτερο ροπη απο το Corolla?Αν και με λιγοτερα αλογα!Ετσι μπορει να εξηγειτε αν εκαναν ενα φιλικο ανοιγμα!Τα 3 αλογα δεν θα τα καταλαβεις αλλα το μισο κιλο ροπης μαλλον ναι!
Επισης το Golfακι αν και εβγαλε 32 ολοκληρα αλογα(116-148) πανω απο μενα εβγαλε και λιγοτερη ροπη απο μενα κατα 0.25ΝΜ(157.5,4500-155,5200)!Αυτα ειναι τα περιεργα και σε περισσοτερες στροφες απο μενα ε!
Γι αυτο μ'αρεσουν οι μετρησεις ON DYNO!Ακτινογραφεις το μοτερ!!!!!
|
το δικο μου corolla (συγκρινομενο και με του TARZAN το Ε11)μαλλον επειδη η εξατμιση εχει ξεχειλωσει δεν κραταει ιδιαιτερο backpressure υποψιαζομαι γιαυτο ειναι καπως κουφιο στις μεσαιες αλλα εχει διαρκεια στα ψηλα..τωρα το corsa στις συγκεκριμενες συνθηκες ψυχους εκανε δουλεια η φιλτροχοανη του κατι που δε συμβαινει τοσο σε νορμαλ συνθηκες (+ οτι εχει φουλ group N εξατμιση που του δινει back pressure και ροπες),... ,μιας και ρουφαει ζεστο αερα απο την μηχανη παντως τα νουμερα που εδειξε ηταν κουφα
Σκεψου οτι ειχαμε ανοιξει με το corsa 3-4 μερες πριν το dyno day ,αυτος δικαβαλος ,εγω μονος μου ,ωστε να μαστε καπως κοντα στα κιλα (corsa ~ 950/corolla~1070+) και οι δυο με κλασσικη 95 αρα βενζινα,και του φευγα στο πατα απο δευτερα μεχρι 4η 1,5-2 αυτοκινητα με ταση να ανοιξω κι αλλο
,ανοιξαμε και μονοκαβαλοι απο πρωτες ,πηγαιναμε κοπια σε ανηφορα ,με ταση να ξεμιταω εγω αργα ,αλλα δεν ανοιξαμε αρκετα μετρα λογω φαναριου....ειχε ζεσταθει το corsa εκεινο το βραδυ και ισως δεν απεδωσε στο max οτι εδειξε στο dyno,αλλα ουτε κι εμενα πηγαινε εκεινο το βραδυ οπως παει το αμαξι με 100αρα,που μετρηθηκα στο δυναμομετρο
...anyway σκεφτομαι ,σε λιγο καιρο να βαλω παραλληλο dastek + φιλτροχοανη kn ,blitz,οτι ταιριαζει,να δω τι μπορει να κερδισει....450ευρω μου ειπαν ,αγορα τοποθετηση,προγραμμα δυναμομετρα ολα κομπλε...,κερδος 6-7 bhp/+ροπες,ισως και λιγο παραπανω αν ειναι αρκετα πλουσιο το αμαξι (ωστε να εχουν αρκετο περιθωριο να φτωχυνουν το μειγμα..), πριν μου πειτε για προγραμματα .τσιπαρισμα κτλ ,να σας πω οτι φοραω denso εγγεφαλο ....
Υ.Γ : Το golf μην ξεχνας φοραει μοτερ τεχνολογιας 1993...κλασσικο 16βαλβιδο πρωτης γενιας ,ελλειψη ροπης χαμηλομεσαιες πολυ δυναμη ψηλα στροφαρισμα 7500-7600 απο εργοστασιο..,το megane σιγουρα εσκισε ειδικα σε ροπη,φοραει πολυ καλο μοτερ το οποιο στις τελευταιες εκδοσεις του (2009-2010) βγαζει πανω απο 130 αλογα