Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

TOYOTA COROLLA E 12 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-08-05, 22:01
Το avatar του χρήστη Stathis
Stathis Offline:
Κυριλέ Μέλος

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 278
Stathis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Εγω παλι πιστευω πως μια γαματη λυση θα ηταν να ηταν οff το TRC και να ενεργοποιόταν οταν η ταχύτητα υπερβεί τα 30χλμ.

Ετσι δεν θα μας τα εσπαζε στην εκκινηση (που ειναι όντως προβλημα, και σε γρηγορη και σε κουλ οδηγηση) και θα μας προστατευε εκει που επρεπε.

so simple....
Παλιά 27-08-05, 10:12
kyro Offline:
banned

Μοντέλο: ZZE 111 (G6)
Περιοχή: Γαλάτσι
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
kyro είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Για κοιτάξτε πως μπορεί να απενεργοποιηθεί κάτι. Ίσως με ένα διακοπτάκι να μπορούσε να γίνει κάτι καλό.

http://www.corollaclub.com/forum/viewtopic.php?t=1336
Απάντηση με παράθεση
Re: Ηλεκτρικό Γκάζι
Παλιά 16-09-05, 14:41
Το avatar του χρήστη ranger
ranger Offline:
Administrator

Μοντέλο: E-12 Tsport facelift
Περιοχή: 'Ιλιον
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 658
ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος

Επειδή είχατε δεν είχατε βγήκατε εκτός topic θα επαναφέρω την τάξη. Παραθέτω λοιπόν το ακόλουθο link και περιμένω σχόλια και απόψεις...
προσπαθησα να βάλω το link αλλά δεν λειτουργουσε γαμ..... την κοινωνια μου.
yell Νευρίασα και τέλος.... ίσως κάποια στιγμη να ξαναπροσπαθησω

Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-09-05, 00:53
Elefsinaaaara_CorollaPowe Offline:
Μέλος

Περιοχή: Elefsina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 252
Elefsinaaaara_CorollaPowe είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Εχει βαλει κανεις Sprint Booster??

Φίλτρο Swan 0.60€/τεμ http://www.e-mporio.net/index.php?ro...ory&path=54_37
Χαρτάκια Rizla - Drum 0,24€/τεμ http://www.e-mporio.net/index.php?ro...ory&path=54_36
Φίλτρο Rizla 0,60€/τεμ http://www.e-mporio.net/index.php?ro...ory&path=54_37
Χαρτάκια Στριφτού Τσιγάρου Ελληνικό Καπνοπαραγωγών 0,30€/τεμ http://www.e-mporio.net/index.php?ro...ory&path=54_36
Αναπτήρες Cricket 0,30€/τεμ http://www.e-mporio.net/index.php?ro...ory&path=54_38
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-09-05, 10:42
Το avatar του χρήστη madvinegar
madvinegar Offline:
Administrator

Μοντέλο: Jeep Renegade
Περιοχή: Πειραιάς
Δύναμη Σεβασμού: 10
madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός
Δεν έχω δει σε κορολλα sprint booster αλλά εχω δει σε ενα φιλο μου που έχει το καινουριο Punto. Απ'οτι μου λέει είδε διαφορά, και μπορει να το επιβεβαιωσει γιατί του έκανε δοκιμες. Το εβγαζε και πηγαινε βολτα και μετα το ξαναέβαζε και ξαναπηγαινε βολτα για να δει αν παει καλύτερα. (Η τοποθετηση ειναι πολύ ευκολη). Το μονο που με προβληματίζει ειναι ότι ρωτησα τον μηχανικο μου γι'αυτο το θεμα και μου ειπε οτι μπορει να παρουσιασει προβλημα ο κινητηρας μακροπροθεσμα λόγω του ότι ο εγκέφαλος ειναι προγραματισμενος να ανοιγει την πεταλούδα ανάλογα με τα κριτηρια που του εχουνε δωσει (και συνεπως να κανονιζει και για το αντιστοιχο καυσιμο), ενω με το sprint booster γίνεται η όλη διαδικασία ψιλο-ακανόνιστα. Τώρα.... οι αποφάσεις και τα σχόλια δικά σας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-11-05, 17:48
Το avatar του χρήστη ranger
ranger Offline:
Administrator

Μοντέλο: E-12 Tsport facelift
Περιοχή: 'Ιλιον
Δύναμη Σεβασμού: 658
ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος

Επαναφέρω το θέμα του Ηλεκτρικού γκαζιού και σχετικα με το spint booster μετά από μια μικρή έρευνα που έκανα παραθέτω τα εξής: Να πώ καταρχάς οτι αρκετά πράγματα το είδα σε σχετικό topic στο gtc.gr ( όχι να το παιζουμε έξυπνοι με ξένα στοιχεία!!!)
Η μηχανική πεταλούδα τι κάνει;;;
Συνδέει με μια γραμική σχέση το πόσο γκάζι πατάω, με το άνοιγμα την πεταλούδας του γκαζιου. Δηλαδή πατάω 30% το γκάζι, 30% θα ανοίξει η πεταλούδα... Η απόκριση είνάι άμεση επιδή όλα το σύτημα είναι μια ντίζα.
Κάτι αντίστοιχο κάνει και το ηλεκτρικό γκάζι, αλλά επειδη στο σύστημα μπλέκει ο εγκέφαλος, το trip computer, ο υπολογιστής ταξιδείου, και η ηλεκτρική τοστιέρα υπάρχει μια σχετική υστέρηση (lag)!!!

Τι κάνει το spint booster;;;;
Μια πολύ λογική απόψη, που δέχομαι και εγώ, είναι οτι μεταφράζει "λάθος πράγματα". Δηλαδή όταν εγώ δίνω 30% πάτημα του γκαζιού, αυτό δίνει εντολή για 60% άνοιγμα της ηλεκτρικής πεταλούδας. Έτσι, δίνοντας στην ουσία παραπάνω γκάζι, καλύπτει το lag. Η λογική της παραπάνω θεωρίας (γιατι θεωρια ειναι, δεν εχω κανει πειραματα και δοκιμες) επιβεβαιώνεται από το γεγονός οτι όλοι όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει, έχουν αναφέρει αύξηση της κατανάλωσης.... Επίσης όσοι το εχουν χρησιμοποιήσει δεν εχουν δε διαφορα σε τερμα γκάζι, αλλα μόνο σε ενδιάμεσες καταστάσεις, και ειναι και λογικο... όταν δινω 100% δεν μπορει το spint booster να δωσει 120%, αρα δεν μπορει να επιταχύνει την απόκριση της πεταλούδας. Όταν δίνω 60% γκάζι, αυτό δίνει εντολή για 80%, οπότε βλέπω κάποια διαφορά!!!

Τέλος δεν έχω ακούσει να υπάρχει σχετικό προϊον για το Corolla, αλλά πριν το τοποθετήσετε μάθετε οτι έχουν αναφερθει δυσλειτουργίες στην ηλεκτρική πεταλούδα κατά τη χρήση του. Ανοίγεί μόνη της τέρμα ή κλείνει κατα το δοκούν....
Εγώ πάντος δεν το δοκιμάζω, θα μεινω με το ηλεκτρικό μου γκάζι...

Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-11-05, 18:21
Το avatar του χρήστη madvinegar
madvinegar Offline:
Administrator

Μοντέλο: Jeep Renegade
Περιοχή: Πειραιάς
Δύναμη Σεβασμού: 10
madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός
Θα συμφωνήσω με τον ποιητή ranger να παραμείνει με το ηλεκτρικό γκάζι και να μην βάλει sprint booster. Παίζει ρόλο και σε τί αμάξι έχει τοποθετηθεί το ηλεκτρικό γκάζι. Σε opel astra φίλου μου η κατάσταση είναι πραγματικά ελεϊνή... Ιδικά στα ξεκινήματα η αργοπορεία είναι από "αισθητή" ως "μου βγήκανε γένια"...
Στην κορόλλα του Ranger που έχω μπει και έχω σκάσει δυο-τρεις γκαζιές, το αμάξι άρπαζε αμέσως και ανέβαζε και στροφές πολύ γρήγορα.
Ranger μια χαρά είσαι, μην αλλάξεις τίποτα και μπλέξεις και με ζημιές γιατί και εγώ έχω ακούσει για καταστάσεις που κολάει το sprint booster σε τέρμα γκάζι και μετά ... άντε γειααααααααα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Η 5η ταχύτητα γυρίζει στην νεκρά με γκάζι! NikiforosGT TOYOTA COROLLA 111(G6) 3 02-10-16 18:21
ηλεκτρικά παράθυρα Νεκταριος corolla e Θελω βοηθεια 2 18-03-15 11:02
Απόκριση στο γκάζι theo7872 SUPPORT 26 08-09-09 18:04
Hλεκτρονικό γκάζι και λύση του. tigraki SUPPORT 26 06-01-08 17:29
Προβληματα με την Corrola (Κασετόφωνο και Γκάζι) teoNOKIA SUPPORT 9 04-09-04 12:47

Page generated in 0,14372993 seconds (80,00% PHP - 20,00% MySQL) with 35 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:53.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com