Επαναφέρω το θέμα του Ηλεκτρικού γκαζιού και σχετικα με το spint booster μετά από μια μικρή έρευνα που έκανα παραθέτω τα εξής: Να πώ καταρχάς οτι αρκετά πράγματα το είδα σε σχετικό topic στο gtc.gr ( όχι να το παιζουμε έξυπνοι με ξένα στοιχεία!!!)
Η μηχανική πεταλούδα τι κάνει;;;
Συνδέει με μια γραμική σχέση το πόσο γκάζι πατάω, με το άνοιγμα την πεταλούδας του γκαζιου. Δηλαδή πατάω 30% το γκάζι, 30% θα ανοίξει η πεταλούδα... Η απόκριση είνάι άμεση επιδή όλα το σύτημα είναι μια ντίζα.
Κάτι αντίστοιχο κάνει και το ηλεκτρικό γκάζι, αλλά επειδη στο σύστημα μπλέκει ο εγκέφαλος, το trip computer, ο υπολογιστής ταξιδείου, και η ηλεκτρική τοστιέρα υπάρχει μια σχετική υστέρηση (lag)!!!
Τι κάνει το spint booster;;;;
Μια πολύ λογική απόψη, που δέχομαι και εγώ, είναι οτι μεταφράζει "λάθος πράγματα". Δηλαδή όταν εγώ δίνω 30% πάτημα του γκαζιού, αυτό δίνει εντολή για 60% άνοιγμα της ηλεκτρικής πεταλούδας. Έτσι, δίνοντας στην ουσία παραπάνω γκάζι, καλύπτει το lag. Η λογική της παραπάνω θεωρίας (γιατι θεωρια ειναι, δεν εχω κανει πειραματα και δοκιμες) επιβεβαιώνεται από το γεγονός οτι όλοι όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει, έχουν αναφέρει αύξηση της κατανάλωσης.... Επίσης όσοι το εχουν χρησιμοποιήσει δεν εχουν δε διαφορα σε τερμα γκάζι, αλλα μόνο σε ενδιάμεσες καταστάσεις, και ειναι και λογικο... όταν δινω 100% δεν μπορει το spint booster να δωσει 120%, αρα δεν μπορει να επιταχύνει την απόκριση της πεταλούδας. Όταν δίνω 60% γκάζι, αυτό δίνει εντολή για 80%, οπότε βλέπω κάποια διαφορά!!!
Τέλος δεν έχω ακούσει να υπάρχει σχετικό προϊον για το Corolla, αλλά πριν το τοποθετήσετε μάθετε οτι έχουν αναφερθει δυσλειτουργίες στην ηλεκτρική πεταλούδα κατά τη χρήση του. Ανοίγεί μόνη της τέρμα ή κλείνει κατα το δοκούν....
Εγώ πάντος δεν το δοκιμάζω, θα μεινω με το ηλεκτρικό μου γκάζι...