Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-11-04, 17:37
Το avatar του χρήστη UNIQUE
UNIQUE Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: ΕΕ111
Περιοχή: ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 318
UNIQUE είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Σου απαντάω εγώ μιας και κανένας άλλος δεν το κάνει....
Δεν έχω κάνει την μετατροπή αλλα το σασμάν μπαίνει και το πόσο αντέχει εξαρτάται απο το χέρι σου....
Εάν το αφήσεις "μαμά" γνώμη μου είναι να μην το αλλάξεις τώρα.Η διαφορά είναι οτι έχει πιό λεπτά γρανάζια για να χωρέσουν 6 οπότε και η ανθεκτικότητα τους θα είναι μικρότερη.
Πάντως κυκλοφορούνε πολλά (και 20V) που φοράνε 6άρι σασμάν χωρίς προβλήματα!!
Παλιά 12-11-04, 18:08
Anonymous Offline:

Δύναμη Σεβασμού: 0
Anonymous είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Re: Ζητόω Βοώθεια

Και εγω απ'οτι εχω καταλαβει πρεπει να κανει. Αν σε ενδιαφερει να μειωσεις το κοστος κρατα το δικο σου και οσοο αντεξει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-04, 20:47
speedc Offline:
Μέλος

Περιοχή: Πετρούπολη
Δύναμη Σεβασμού: 265
speedc είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Εχω κάνει την μετατροπή εδώ και ένα χρόνο (20000χιλ.) και δεν έχω πρόβλημα με μαμά το μοτερ , όμως όπως λέει και ο UNIQUE αν σκεφτεσαι τουρμπίνες κτλ καλό ειναι να το αλλάξεις οχι τόσο λόγω αντοχής αλλά και επειδή δεν θα περνάει η δύναμη στο δρόμο όπως πρέπει γιατί η τουρμπίνα ανεβάζει πίεση με βάση το φόρτίο που έχει το μοτερ άρα με πιο μακρύ κιβώτιο έχεις περισσότερο φορτίο και καλύτερη εκμετάλευση της τουρμπίνας. Εγώ το μετάνιωσα πάντως.
Παλιά 12-11-04, 20:57
speedc Offline:
Μέλος

Re: 4E-FE -> 4E-FTE

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Gorillas";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Εμένα για το τετραπετάλουδο+κιβώτιο (δεν ξέρω αν είναι μαυροκάπακο) μου είπαν 2500-3000 από τα οποία 1000-1500 είναι η εργασία του ηλεκτρολόγου+μηχανικού+σέρβις που περιλαμβάνει χοντρικά φίλτρα, λάδια, ιμάντες, δίσκο πλατό και λοιπά αναλώσιμα
Είναι για το ασημοκάπακο 140 αλογα αλλα γίνονται αισθητά μετά τις 5000 στροφες . Διαβασε σχετικά αλλού
Παλιά 13-11-04, 23:10
kostas_g6 Offline:
Νεότατος

Περιοχή: larissa
kostas_g6 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

ΓΙΑ ΤΟΝ SPEEDC
[/b]Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντηση
θα θελα όμως να με βόηθήσεις, αν γίνεται, περισότερο εφόσον έχεις κάνει την αλλαγή και γνωρίζεις τις λεπτομέριες.
Εχω ακούσει οτι το μοτέρ 4E-FTE για να μπεί στην [acronym:da5394bde6="ΔΙΑΦΟΡΑ"]COROLLA[/acronym:da5394bde6] G6 υπάρχει πρόβλημα στο κάρτερ, αλλος μου είπε οτι και στο συμπιεστή του κλιματιστικού χρειάζεται μετατροπή όπως και στην αντλία του υδραυλικού τιμονιού. Με τον εγκέφαλο τι έκανες ? απλά αντικατέστησες τον μαμά με τον εγκέφαλο του 4E-FTE αν όχι τι αλλαγές πρεπει να γίνουνε στον εγκέφαλο, με το καπώ εκοψες το δικό σου και έραψες πάνω το κομάτι του αεραγωγού απο το EP 91 , εβαλες πολυεστερικό η εβαλες το intercooler μπροστά? στη δική μας corolla η εξάτμηση έχει μετά τον καταλύτη και πριν το τελικό ενα καζανάκι σταθερών πιέσεων αυτό χρειάζεται και στον 4e-fte η το ξηλώνουμε?
θα εκτιμούσα αν αφιέρωνες λίγο από το χρόνο σου να μου δώσεις οσες πληροφορίες πρέπει να γνωρίζω πριν προχωρίσω στην αλλαγή.
ευχαριστώ εκ των προτέρων
Κώστας
Παλιά 15-11-04, 09:42
g6 Offline:
Κυριλέ Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 293
g6 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

φιλε Κωστα,
το σασμαν απο το g6 κανει ακρει να μην κανεις καρφωτες. θα προσθεσει μπαμ στο μοτερακι το τουρμπισιο. Εγω το εχω κρατησει στο 20βαλβισο μου που εχει 203 αλογα τωρα και δεν εχει κανει κιχ.
αν δεν καθεται το καρτερ ο μηχανικος σου θα βαλει αυτο που φορας εσυ τωρα χωρις κανενα προβλημα. επισης περι κλιαμτιστικου θα εχει πανω νεο μοτερ κομπερσερ οποτε πλαι κανενα προβλημα. γενικα μην φοαβσαι αν ο μηχανικος που θα αναλαβει εχει ξανανκει τετοια μετατροπη δεν θα εχε ς κανενα προβλήμα. Απο εγκεφαλο βειανι θα βαλεις το νεο του τουρμπο και θα χρειαστει και ηλεκτρολογικη δουλεια για να ταιριαξουν οι πλεξουδες.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-04, 22:26
kostas_g6 Offline:
Νεότατος

φιλε g6 ευχαριστώ για τις πληροφορίες
με το καπώ τι έκανες ?
έχεις καμία άκρη για πίσω δισκόφρενα ?
Παλιά 16-11-04, 09:36
g6 Offline:
Κυριλέ Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 293
g6 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

το 20βαλβιδο ειναι ατμοσφαιρικο αρα δεν ειχα προβλήμα με τρυπημα. Γνωμη μου παρε κοστος για τρυπημα και κοστος να βγαλεις το intercooler μπροστα και αναλογα αποφασιζεις. Αν στο μελλον σκοπευεις να μερμετισεις κιαλλο το μοτερ βγαλε το intercooler μπροστα.
Πισω φρενα φοραω απο levin τα βρισκεις σε παλιατζηδες με 300 ευρω περιπου αν σε ενδιαφερει εχω να σου δωσω τηλεφωνο να ρωτησεις.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-11-04, 09:34
kostas_g6 Offline:
Νεότατος

g6 έχεις ABS ? γιατί εκεί είναι το πρόβλημα , δισκους χωρίς ABS έχω βρεί αρκετούς και φθηνούς με ABS μου ζητάνε 600 € και τσούζει !
πάντος στειλε τηλέφωνο .
tnx!
Παλιά 18-11-04, 16:13
speedc Offline:
Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_g6";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
ΓΙΑ ΤΟΝ SPEEDC
[/b]Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντηση
θα θελα όμως να με βόηθήσεις, αν γίνεται, περισότερο εφόσον έχεις κάνει την αλλαγή και γνωρίζεις τις λεπτομέριες.
Εχω ακούσει οτι το μοτέρ 4E-FTE για να μπεί στην [acronym:9c2c4a853a="ΔΙΑΦΟΡΑ"]COROLLA[/acronym:9c2c4a853a] G6 υπάρχει πρόβλημα στο κάρτερ, αλλος μου είπε οτι και στο συμπιεστή του κλιματιστικού χρειάζεται μετατροπή όπως και στην αντλία του υδραυλικού τιμονιού. Με τον εγκέφαλο τι έκανες ? απλά αντικατέστησες τον μαμά με τον εγκέφαλο του 4E-FTE αν όχι τι αλλαγές πρεπει να γίνουνε στον εγκέφαλο, με το καπώ εκοψες το δικό σου και έραψες πάνω το κομάτι του αεραγωγού απο το EP 91 , εβαλες πολυεστερικό η εβαλες το intercooler μπροστά? στη δική μας corolla η εξάτμηση έχει μετά τον καταλύτη και πριν το τελικό ενα καζανάκι σταθερών πιέσεων αυτό χρειάζεται και στον 4e-fte η το ξηλώνουμε?
θα εκτιμούσα αν αφιέρωνες λίγο από το χρόνο σου να μου δώσεις οσες πληροφορίες πρέπει να γνωρίζω πριν προχωρίσω στην αλλαγή.
ευχαριστώ εκ των προτέρων
Κώστας
Λοιπον καταρχην υπάρχει το πρόβλημα με το καρτερ και οι επιλογές είναι δύο:
1. Κρατάς το κάρτερ του παλιού σου μοτέρ και αφήνεις τον καταλύτη του 4efte (πλεονεκτημα το ότι δεν χρειάζεται να βρείς/αγοράσεις αλλο καταλύτη που μάλιστα πρέπει να είναι για τούρμπο καθώς είναι πιο ελεύθεροι.μειονέκτημα το ότι ο καταλύτης αυτος και ψιλοσφικτός είναι και πολύ κοντα στην τουρμπίνα οπου και την εμποδίζει να στροφάρει).
2. Κρετάς το κάρτερ του 4efte και αφαιρείς τον καταλύτη και φτιάχνεις downpipe (τα αντίθετα ακριβώς).
Τα λοιπά καζανάκια τα ξηλώνεις αφού φυσικά πρέπει να αλλάξεις όλη την εξάτμιση με μια 55-60mm.
Εγώ ακολούθησα την 2η λύση αλλά παιδεύτηκα λίγο να βρώ (γιατί δεν παιζουνε λεφτά για καινούργιο) αλλον για τούρμπο.

Για το μοτέρ του κλιματιστικού δεν ξέρω τι παίζει έγω αφησα το μοτέρ που είχε το 4efte και πηγα και μου τράβηξαν καινούργιες σωληνώσεις .

Για το υδραυλικό τιμόνι μου είχαν πει και εμένα ότι απο εκεί που κουμπώνει ο σωλήνας με την αντλία θα έχω μικρή απώλεια υγρών αλλά στον ένα χρόνο δεν έχω παρατηρήσει απωλύτως τίποτα. Πρέπει να έχει να κάνει με το μοντέλο .

Ο εγκέφαλος εννοείται ότι πρέπει να μπεί απο 4efte αφού εχει πολλές εξτρα λειτουργίες που ο εγκέφαλος του ατμοσφαιρικου δεν έχει και ούτε μπορεί να αποκτήσει .
Τώρα οσον αφορά το ιντερκούλερ καλύτερα να το βάλεις μπροστα και να μην τρυπήσεις καπο. Βέβαια όπως έχω ξαναγράψει για να ξεμπερδέψεις θέλεις αλλη τουρμπίνα , χταπόδι και αλλο ιντερκούλερ μπροστά αφου βάζοντας το μαμα ιντ. μπροστά θα έχεις υστέρηση ενώ βαζοντας το πάνω το αμάξι θα ψοφάει ειδικά το καλοκαίρι και στην πόλη . Ακόμη το χταπόδι είναι προβληματικό και εμποδίζει τα καυσαερια με αποτέλεσμα αν ανεβάσεις πίεση μετά απο κάποιο διαστημα πας για πιστόνια . Η τουρμπίνα τέλος όπως και να είναι θα έχει τουλάχιστον 60000χιλ. που σημαίνει πως αν δεν έχει σπασει το μαντέμι τουλάχιστον θα θέλει service . Η ΤΟΥΟΤΑ δεν δίνει κιτ επισκευής οπότε ο κάθε τουρμπινάς κάνει την μαιμουδιά του και σε 1-2 μήνες σε έχουν πάλι πελάτη . μαντέμι επίσης δεν υπάρχει σαν ανταλλακτικό. Η λύση είναι καινούργια τουρμπίνα ΤΟΥΟΤΑ η οποία όμως έχει πάνω απο 1500 ευρώ εναλλακτικά με 1200ευρώ πας για μία καινούργια π.χ. garrett , ιντερκούλερ , χταπόδι , σκάστρα .
Εγώ δυστηχώς δεν ακουσα αυτόν που μου τα έλεγε πριν κάνω την μετατροπή και τα πλήρωσα στην συνέχεια. Την αλλη βδομάδα βάζω την καινούργια τουρμπίνα.

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Page generated in 0,22043705 seconds (81,50% PHP - 18,50% MySQL) with 40 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:07.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com