Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra";p="
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar2003";p="
Προχτές άκουσα αυτο το χαρακτηριστικό "κλακ" για 1η φορά και εγώ... Μου το κάνει όταν το αμάξι είναι κρύο από νεκρά σε 1η με λίγο γκαζάκι ή από 1η σε 2α σε πολύ χαμηλες στροφές όταν δώσω γκάζι.
Μόλις το αμάξι ζεσταθεί σταματάει να το κάνει... Βάζω 1ες, ξεκινάω, κάνω δοκιμές αλλά δεν ακούγεται τίποτα. Το κάνει μόνο όταν το αμάξι είναι παρατημένο όλο το βράδυ και το βάζω μπροστά το πρώι.
|
Πολύ σωστός. Ακριβώς έτσι κάνει και σε εμένα. Αλλά το "χρεώσανε" στο ABS....
|
Προφανώς σε αυτό το Θέμα Συζήτησης διαφορετικοί άνθρωποι έχουν αναφέρει διαφορετικά είδη θορύβων.
Αυτό που λέτε εσείς για το ABS νομίζω αφορά το traction control (έχετε?) που υπάρχει σίγουρα στα TS. Όταν ανάψεις τη μηχανή και ξεκινήσεις για 1η φορά κάνει ένα έλεγχο που ακούγεται κάπως σαν να φρενάρεις με ABS. Ο έλεγχος γίνεται μόλις φτάσεις σε συγκεκριμένη ταχύτητα (10-15km/h), οπότε μπορεί να έχεις την εντύπωση ότι δεν γίνεται πάντα την ίδια χρονική στιγμή.
Μεταλλικό κλάκ επίσης μπορεί να ακούσεις αν έχει μπλοκάρει το χειρόφρενο (π.χ. ακινησία μετά από πλύσιμο, βροχές).
Τέλος, μεταλλικό κλάκ έχω ακούσει μερικές φορές το χειμώνα από τον συμπλέκτη, την πρώτη φορά που τον άφησα μετά από εκκίνηση.