οι πρώτες εντυπώσεις ειναι παρα πολυ καλές.
ας τα παρουμε λιγο απο την αρχη.με το που παρέλαβα το αυτοκινητο το τελευταιο ντιμακι της ένδειξης της βενζινας αναβοσβηνε.ακριβως απεναντι έβαλα 10 ευρώ με 1,6κατι (δεν θυμαμαι).ανεβηκα κυψέλη και το φουλαρα.έβαλα άλλα 43 λιτρα και πλήρωσα 60 ευρω.
όπως θα δείτε στις φωτογραφιες έχω κανει 217 χιλιομετρα απο τα οποια στην εθνικη (με ταχυτητα μεχρι τα 80)ειναι τα 130 και τα αλλα μεσα στη πολη σταματα ξεκινα και μου δειχνει οτι εχω να κανω άλλα 565 (θα δειξει ποσο θα το αφησω να πεσει και ποσα θα κανω μεχρι τοτε).όταν το φουλαρα μου εδειχνε 760 και κατι ψιλα οτι μπορω να κανω.
κατα την οδηγηση κάτι επειδη το ψιλοφοβομουν,κάτι να μη πατησω πολυ γκαζι και το ζορισω,κάτι η έλειψη ντιζας και φυσικα το τριπακι που σε βαζει ενα τετοιο αυτοκινητο να πετυχεις χαμηλη καταναλωση απο την αρχη,νομιζα οτι το αυτοκινητο δεν παει καθολου.ειχα αρχισει να αγχωνομαι.οταν το απογευματακι ομως το εβγαλα βολτα να κανει κανα χιλιομετρο και να παω και στη δουλεια μου μολις βγήκα εθνική απο περιεργεια και μονο πίεσα ελαχιστα πιο βαθια και λιγο αποτομα το γκαζι.εκει ειναι που καταλαβαινεις τη διαφορα.τοτε μονο ακουγεται ο κινητηρας στο εσωτερικο και φυσικα νιωθεις τη ροπη του.βεβαια ηταν στιγμιαιο και δεν το χαρηκα αλλα θα περιμενω να κανει πρωτα καποια χιλιομετρα και μετα θα το αφησω να δειξει τα δοντια του
.
απο οδικη συμπεριφορα ειναι τελειο ακομα και σε αποτομες στροφες.καμια σχέση με το prius.σου εμπνέει σιγουρια.
εδω να συμπληρωσω για τα φρένα (και τα λαστιχα βεβαια) γιατι οσα περιοδικα ειχαν πεσει στα χερια μου και ειχαν παρουσιαση το συγκεκριμενο αυτοκινητο τα ανεφεραν σαν την αχειλλιο πτέρνα του και είτε εριχναν το βαρος στα φρενα του ειτε στα λαστιχα χαμηλης αντιστασης κυλισης που φοραει.καμια σχέση.με 80 χιλιομετρα που χρειαστηκε σημερα να φρεναρω αποτομα μου αφησαν την καλητερη εντυπωση και ουτε abs καταλαβα να μπαίνει ούτε ένιωσα άβολα.το μόνο που φοβήθηκα ήταν αυτος που ερχοταν πισω μου.όσοι με ξερουν γνωριζουν και το κολημα μου με τα φρενα και την αποδοση τους επομενος θα καταλαβουν.προς το παρον για ταξιδι ή βολτα δεν δειχνουν να χρειαζονται βελτιωση,για αργοτερα θα δειξει
.
στο θεμα που οι περισσοτεροι σίγουρα περιμενετε να διαβασετε κάποια πραγματα και δεν ειναι αλλο απο την καταναλωση μπορω να πω συμφωνα με τον υπολογιστη του αυτοκινητου οτι κρατιεται ευκολα κάτω απο τα 6 λιτρα(αρκετα κατω).συγκεκριμενα οταν γυρισα απο τη δουλεια εδειχνε μεση καταναλωση 4,9 στα 217 χιλιομετρα που εχω διανυσει συνολικα.
απο στιγμιαια καταναλωση (σε βαζει στο τριπακι να την παρατηρεις απο την πρωτη κιολας στιγμη) έχω δει απο
0
2,5
3 έως και 19 λίτρα αλλα να μην ξεχναμε οτι το αυτοκινητο δεν ξερω καν να το οδηγω ακομα.θελει εξοικειωση στο τροπο που πατας το γκαζι αλλα και παλι απο την πρωτη στιγμη δειχνει αρκετα οικονομικο.
όσοι εχετε καινουργια αυτοκινητα μπορειτε να συγκρινετε τις τιμες της καταναλωσης και να βγαλετε συμπερασματα για το αν ειναι και ποσο οικονομικο ειναι ενα υβριδικο γιατι εγω ως μετρο συγκρισης εχω τον 4efe του 92 και του 99,της Ε101 και Ε111 αντιστοιχα.
τέλος εχω βαλει και φωτογραφιες απο το χωρο αποσκευων.εγω αγορασα και ρεζερβα ασφαλειας η οποια χορεσε μια χαρα στη θεση οπου απλα υπηρχε το κιτ επισκευης που εδεινε η toyota.
αυτα τα λιγα γιατι οι υποχρεωσεις τρεχουν και θα επανελθω.
η φωτο απο το μηχανοστασιο ειναι αυτη που ειχε βαλει ο Φανης.εγω δεν εχω προλαβει να το βγαλω ακομα φωτογραφιες.