Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ COROLLA CLUB |
|
|
12-12-18, 20:27
|
|
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Καλησπέρα σε όλους.
Σας επισυνάπτω τα αποτελέσματα της δυναμομέτρησης.
Και του χρόνου να είμαστε καλά, υγιής και πιο δυνατοί, και να βρεθούμε πάλι όλη παλιοπαρέα. Και οι Θεσσαλοί που τα πίναμε... τα λέγαμε παλιά κ εκτιμώ πολύ.
τότε μην το πατήσεις!!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lynx : 12-12-18 στις 20:33.
|
|
|
|
12-12-18, 20:36
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
βολος
|
|
Μιχάλη αν κάνει για λίγο δεν υπάρχει θεμα......αλλα 1.6 είναι πίεση <ΑΝΔΡΙΚΗ>για στοκ μοτέρ και δεν είναι σφυρηλατο.....
Για αυτό προσοχή καλή βενζίνη......
Αυτο με την τουρμπίνα το ξέρω από τα FIAT PUNTO που το ABARTH φορά την 1446 και φτάνει 220 άλογα..... Αλλά με περιφερειακά..... Κουλερ μεγαλύτερο,μπεκ,εξατμιση......
Την εξάτμιση μην την φοβάσαι...... Είναι η πιο ακίνδυνη μετατροπή που μπορείς να κάνεις.....
Δες τι παίζει και με το εργοστασιακό Κουλερ...... Μήπως θέλει μεγαλύτερο.....
Όσο αφορά την πίεση, η πίεση είναι πίεση και το 1.6 το τρώει το μοτέρ οπότε είτε είναι 1338 είτε 1446 το ζόρι είναι το ίδιο και για να πούμε τα πράματα ρεαλιστικά με την μικρή που έχεις τώρα έχεις 1.6 στις 2500 ενώ με την μεγαλύτερη θα έχεις στις 3000 η και παραπανω οπότε σε όσες πιο ψηλές στροφές τρως την πίεση, τόσο πιο ακίνδυνο για έμβολα και μπιελες.....
Δηλαδή είναι καλυτερα να βάλεις μια 2554 η 2560 και να έχεις 1.2-1.3 με 220 άλογα πάρα 1. 6 με 1446 και 220 άλογα.......
Με την 2560 θα έχεις 220 στις 6000 λέμε τώρα ενώ με την 1446 στις 5500 και η ροπή μια από τα ίδια, θα βγαλεις πιο πολύ ροπή με την μικρή λόγω πίεσης σε πιο χαμηλές στροφές......
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.
Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.
Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
|
|
|
|
|
13-12-18, 09:59
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannis gt
Μιχάλη αν κάνει για λίγο δεν υπάρχει θεμα......αλλα 1.6 είναι πίεση <ΑΝΔΡΙΚΗ>για στοκ μοτέρ και δεν είναι σφυρηλατο.....
Για αυτό προσοχή καλή βενζίνη......
Αυτο με την τουρμπίνα το ξέρω από τα FIAT PUNTO που το ABARTH φορά την 1446 και φτάνει 220 άλογα..... Αλλά με περιφερειακά..... Κουλερ μεγαλύτερο,μπεκ,εξατμιση......
Την εξάτμιση μην την φοβάσαι...... Είναι η πιο ακίνδυνη μετατροπή που μπορείς να κάνεις.....
Δες τι παίζει και με το εργοστασιακό Κουλερ...... Μήπως θέλει μεγαλύτερο.....
Όσο αφορά την πίεση, η πίεση είναι πίεση και το 1.6 το τρώει το μοτέρ οπότε είτε είναι 1338 είτε 1446 το ζόρι είναι το ίδιο και για να πούμε τα πράματα ρεαλιστικά με την μικρή που έχεις τώρα έχεις 1.6 στις 2500 ενώ με την μεγαλύτερη θα έχεις στις 3000 η και παραπανω οπότε σε όσες πιο ψηλές στροφές τρως την πίεση, τόσο πιο ακίνδυνο για έμβολα και μπιελες.....
Δηλαδή είναι καλυτερα να βάλεις μια 2554 η 2560 και να έχεις 1.2-1.3 με 220 άλογα πάρα 1. 6 με 1446 και 220 άλογα.......
Με την 2560 θα έχεις 220 στις 6000 λέμε τώρα ενώ με την 1446 στις 5500 και η ροπή μια από τα ίδια, θα βγαλεις πιο πολύ ροπή με την μικρή λόγω πίεσης σε πιο χαμηλές στροφές......
|
Κατανοητό. Ισως ειναι και στιγμιαιο σφαλμα του μπαρομετρου. Η φωτο που ανεβασα ειναι η ενδειξη που κρατησε στη μνήμη ως peak. Ειναι με map sensor το μπαρομετρο (πλακετα που στελνει σήμα μεσω καλωδιου) όχι μηχανικό οπότε δεν ξέρω μήπως υπερέβαλε και λίγο...
Κοιτα, εγω το αμάξι συνήθως μόνο ΣΚ το κινώ και αυτο για χαλαρή βόλτα με την οικογένεια. Ισως πχ καμια φορά να κανω ανοιγματακι για προσπεραση κτλπ. Και εκεί δεν θα βαρέσει 1.6bar. Για να βαρεσει το 1.6 φανταζομαι θέλει 5η ή 6η και μεγάλο φορτίο (πχ ανηφόρα). Μέχρι 1.5 το εχω δει εγω να πηγαινει. Τωρα στο δυναμόμετρο ίσως ήταν πιο ευκολο να ανεβασει τετοια πίεση, τί να πω. Με λίγα λογια δεν το σκίζω, και φυσικά πάντα βαζω 100αρα.
Εχουν πιασει τα κρυα τωρα και λεω να το κρατησω στον χάρτη 7. Οταν πιασουν οι ζεστες θα το ριξω παλι στο 5.
Αλλά ναι, συμφωνώ, μια μεγαλυτερη τουρμπίνα θα ηταν κορυφη... Το θεμα ειναι, πού προγραμματίζω για να μην εχω θέματα...?
Την εξατμιση δεν τη φοβαμαι ως μετατροπη. Δεν θελω φασαρία.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη madvinegar : 13-12-18 στις 10:07.
|
13-12-18, 12:11
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΚΟΛΩΝΙΑ
|
|
δυστυχως τελικα δε μπορεσα να παρεβρεθω..κ του χρονου παιδες ναμαστε καλα κ να μπορεσουμε ναρθουμε κ οι υπολοιποι!με αφορμη τη καρτα με τα αποτελεσματα εχω μια απορια..TS remaped 205hp & TS compressor 210hp;;πως γινετε αυτο;χωρις παρεξηγηση προς τους κατοχους παντα.
Μιχαλη ωραια αποτελεσματα!εγω τοτε δν ειχα καταφερει να μετρησω το Abarth να δω τι κανουν τα FIAT.1,6 το θηριο;;;!!!τοσο δε βαραει ουτε το corolla μου..χαχα το νου σου οπως ειπε κ ο συνονοματος απο Βολο!!να το χαιρεσε!
|
|
|
13-12-18, 13:17
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
βολος
|
|
Για την φασαρία εννοώ και εγώ για την εξάτμιση.....
Μιχάλη είσαι αθηνα και δεν ξέρεις που να προγραμματίσεις; Υπάρχουν πολλοι:OVERLOAD, ETUNERS, ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, FASTER TUNING, ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΊ ΠΟΛΛΟΊ ΆΛΛΟΙ.......
Τώρα για τουρμπίνα είναι καλή φάση όταν θα έχει κάνει η μαμά καμία 150.000κμ που θα θέλει service η αντικατάσταση πας σε μεγαλύτερη.... Επί της ευκαιρίας......
Για αυτό πας σε 63.5 απευθείας να είσαι άνετος μέχρι 250-280 άλογα, άσχετα πόσα θα φτάσει.....
Υγ:είδα τα ts έβγαλαν πολλά άλογα, συγκριτικά με άλλες φορές, όπως σχόλιαζει και ο Γιάννης...... Του ranger 200 και το remapped 205;πολλα δεν είναι.......;
Υπήρξε starlet με 330 άλογα; ΜΠΡΆΒΟ!!!! ΠΟΙΑΝΟΎ είναι;
|
|
13-12-18, 14:55
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Nikaia
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
1.4 ειναι το jeep ....
101 corolla ειναι με 4εφτε σφυριλατο στα 2 bar ....
|
|
|
13-12-18, 15:13
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
|
|
Καλά, μη παίρνετε και τα απόλυτα νούμερα και τόσο σοβαρά. Μπορεί να έδειξαν ένα πικ εκεί ψηλά τα περισσότερα αλλά οι καμπύλες τους είναι τελείως διαφορετικές. Το remapped TS είναι ουσιαστικά μαμά και έχει επαναπρογραμματίσει με άγραφο APEXi και έχει χοάνη blitz και τελικό ΤΤΕ. Δε θυμάμαι και αν φοράει 200άρη καταλύτη. Οι καμπύλες του όμως είμαι πολύ ψηλά παντού, ακόμα και από Φ.Π. T-Sport. Το ΤΤΕ Compressor επίσης είναι τελείως διαφορετικές οι καμπύλες του και έχει και θέμα το παιδί, δεν είναι έτοιμη η μετατροπή ακόμα, αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα που κοιτάει να τα λύσει, κυρίως με τα μείγματά του.
Άσε που από ότι έμαθα φέτος το δυναμόμετρο δεν ήταν και στα πολύ καλά του. Έδειξε διάφορα παλαβά και γενικότερα η λειτουργία του φάνηκε να είναι προβληματική. Ίσως να έχει θέμα λόγω ελλιπούς συντήρησης, δε ξέρω.
|
|
13-12-18, 17:31
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Fanis
1.4 ειναι το jeep ....
101 corolla ειναι με 4εφτε σφυριλατο στα 2 bar ....
|
καλησπέρα!
Φανη ομως δεν μετρησε στην πιεση που θα επρεπε, δεν θυμαμαι στα ποσα ηταν, αλλα ειχε καποιο προβλημα και την ειχε ποιο χαμηλα. Αλλιως θα εβγαζε περισσοτερα. Κατι για την wastegate ειπε.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
Άσε που από ότι έμαθα φέτος το δυναμόμετρο δεν ήταν και στα πολύ καλά του. Έδειξε διάφορα παλαβά και γενικότερα η λειτουργία του φάνηκε να είναι προβληματική. Ίσως να έχει θέμα λόγω ελλιπούς συντήρησης, δε ξέρω.
|
καλησπέρα!
εμενα μου εκανε εντυπωση οτι αμαξια με προβλημα συμπλεκτη κοινως να πατιναρουν εβγαλαν καλα αλογα.
Δεν ξερω αν ετσι συμβαινει στα δυναμομετρα γενικα ή στο συγκεκριμενο.
Δεν δυναμομετρησα γιαυτο τον λογο και το μετανιωσα τελικα.
Δεν πειραζει τι να κανουμε, του χρονου να ειμαστε καλα!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 13-12-18 στις 17:32.
Αιτία: ενωμα ποστς σε ενα
|
|
|
|
13-12-18, 19:39
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
βολος
|
|
Φανη ο Γιάννης 20v το 1.6 εννοούσε την πίεση όχι τα κυβικά, μπερδεύτηκα και εγώ στην αρχή.....
Αντρέα δεν ξέρω τι γίνεται με το dyno δεν ήμουν και παρών, απλά τα νούμερα τα είδα κάπως......
Όταν πατιναρει ένα αμάξι η μέτρηση ΔΕΝ πρέπει και ΔΕΝ μπορεί να ληφθεί υπόψιν....... Γιατί δεν ξέρεις πως το <πιανει> το εκάστοτε δυναμόμετρο.....
Πάντως τα 330 είναι πολύ καλά για τον 4efte.....
Αν λέγατε και την ροπή που έβγαλε θα βγάζαμε άκρη και για την πίεση...... Γιατί αν έβγαλε με 2bar 330, δεν ξέρω και τι τουρμπίνα βεβαιως φοράει, αλλά η ροπή του για 1300 θα έφτανε 38-40κιλα ροπής.....
|
|
14-12-18, 10:16
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannis gt
Αν λέγατε και την ροπή που έβγαλε θα βγάζαμε άκρη και για την πίεση...... Γιατί αν έβγαλε με 2bar 330, δεν ξέρω και τι τουρμπίνα βεβαιως φοράει, αλλά η ροπή του για 1300 θα έφτανε 38-40κιλα ροπής.....
|
Νομίζω 35 κιλά μου είπε οτι έβγαλε.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,18960595 seconds (83,70% PHP - 16,30% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:07. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|