Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από preatorian
Vvti, λαδοκαψιμο και ρεκτιφιε πάνε μαζι έχει βουηξει ο τόπος για το πρόβλημα από κατασκευής τους.
Τσιμουχακια βαλβίδων πολύ σπάνια.
|
αυτα διαβαζω και εγω παντου!
οταν λεμε vvti γιατι οπως ειπα δεν τα παρακολουθω εκτος απο corolles και ποια αλλα μοντελα της Toyota εχουν τετοια προβληματα?
και τα Aygo του 2007 ειναι με τετοια? γιατι 2 εχουμε στην δουλεια και τα 2 εχουν θεμα, και το ενα εχει πολυ λιγοτερα χλμ.
εγω ειμαι της γνωμης οτι αμα ξεπερασει ενα μοτερ της 100.000χλμ μια αλλαγη σε τσιμουχακια βαλβιδων θα ελεγα οτι επιβαλλεται.
Δεν κοστιζει πολλα χρηματα ειδικα αν ο μαστορας ξερει να τα βγαλει με κολπο για να μην βγαζει καπακι μηχανης και ενταξει λαστιχακια ειναι καποια στιγμη θα χανουν. Και αμα γινει αυτο καλο θα ηταν και ενα ρυθμισμα βαλβιδων αν δεν ειναι αυτορυθμιζομενες, πχ στο δικο μου δεν ειναι.
Βεβαια μιλαω εγω με 219.000χλμ σχεδον που δεν τα εχω αλλαξει....:Ppp
Καποια στιγμη θελω να δω τι χρειαζεται και να μαθω πως ακριβως γινεται, εχω να κανω εξασκηση στο 4ΕFE που εχω για εκπαιδευτικους σκοπους...
Σχετικα με το 1 δλδ επισκευη τουρμπινας αμα καιει αυτη εφοσον εχουμε, ειχα ρωτησει σε εναν στην Λιοσιων που ειναι πολυ γνωστος, και ειπε για την CT9 (4ΕFTE) 160 ευρω κομπλε επισκευη με την τουρμπινα στο χερι, δεν τις μπαινοβγαζει αυτος.
Η επισκευη περιλαμβανει τα παντα αλλαγη σε αναλωσιμα εδρανα, ρουλεμαν τι εχει και τσιμουχες κτλ, καθως και ευθυγραμμιση και ζυγοσταθμιση του αξονα.
Αν εχει σπασει κατι και θελει αλλαγες + κοστος αυτων. Αν εχει ραγισμα το μαντεμι πεταμα και αλλη, καθως δεν επισκευαζεται.
Εγω παντως εχω αλλη μια καβατζα απο ενα ξαδερφακι μου και τις μπαινοβγαζω μονος μου, οποτε αμα το κανω θα την στειλω πρωτα επισκευη και μετα την αλλαζω.
Οποτε στην δικια μου περιπτωση λαδοκαψιματος ποιο φτηνα μου ερχεται να αλλαξω τουρμπινα πρωτα και μετα αλλαγη τσιμουχακια γιατι δεν ξερω να το κανω μονος μου και θα δωσω περισσοτερα χρηματα και θα μεινω και χωρις αμαξι οσο κανει αυτο. Εξαλου σιγουρα καιει αυτη ή και αυτη γιατι οταν τουρμπιζω τερμα μυριζει κιολας καμμενο τουρμπινολαδο και μερικες φορες βραδυ εχω δει πισω καπνους με τερμα τουρμπισμα απο την εξατμιση, αμα ειναι μερα δεν εχω δει κατι ομως.
Επειδη ειναι πολυ λιγο προς το παρον δεν ασχολουμε καν, περισσοτερο με απασχολει μια διαρροη μαλλον απο τσιμουχα στροφαλου απο την πλευρα του σασμαν τωρα, απο την αλλη επισκευαστηκε.
Και φυσικα δεν ειπαμε εκτος το λαδοκαψιμο, πρεπει να δουμε καλα το μοτερ οταν ειναι να παρουμε που φαινονται πασαλυμενα λαδια γιατι μπορει να χανει απο καποια σημεια που μετα ειναι δυσκολο να τα επισκευασεις.
Καλο ειναι οταν το παρουμε προληπτικα να αλλαχτουν, και αναφερομαι στις 2 τσιμουχες στροφαλου και απο τις 2 πλευρες, τσιμουχα αντλιας λαδιου αν εχει και oring οπως στο δικο μου και αυτο, καθως και των εκκεντροφορων στις ακρες τους αριστερα για το δικο μου.
Γιατι αν χανει μετα πρεπει να λυθουν ολα οτι εχει αριστερα, στο δικο μου πρεπει να βγει ο ιμαντας χρονισμου, γεφυρα, μερος της εξατμισης, καρτερ κτλ και στοιχιζει αρκετα ευρω.
Επισης απο την αλλη η τσιμουχα στροφαλου πρεπει να βγει παλι γεφυρα, σασμαν, συμπλεκτης και βολαν γιατι ειναι πισω απο αυτο.
Νομιζω οτι ολα αυτα πρεπει λοιπον να αλλαχτουν προληπτικα αν αγορασουμε ενα μοτερ.