Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-06-17, 12:46
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από preatorian Εμφάνιση μηνυμάτων
Vvti, λαδοκαψιμο και ρεκτιφιε πάνε μαζι έχει βουηξει ο τόπος για το πρόβλημα από κατασκευής τους.
Τσιμουχακια βαλβίδων πολύ σπάνια.
αυτα διαβαζω και εγω παντου!
οταν λεμε vvti γιατι οπως ειπα δεν τα παρακολουθω εκτος απο corolles και ποια αλλα μοντελα της Toyota εχουν τετοια προβληματα?
και τα Aygo του 2007 ειναι με τετοια? γιατι 2 εχουμε στην δουλεια και τα 2 εχουν θεμα, και το ενα εχει πολυ λιγοτερα χλμ.

εγω ειμαι της γνωμης οτι αμα ξεπερασει ενα μοτερ της 100.000χλμ μια αλλαγη σε τσιμουχακια βαλβιδων θα ελεγα οτι επιβαλλεται.
Δεν κοστιζει πολλα χρηματα ειδικα αν ο μαστορας ξερει να τα βγαλει με κολπο για να μην βγαζει καπακι μηχανης και ενταξει λαστιχακια ειναι καποια στιγμη θα χανουν. Και αμα γινει αυτο καλο θα ηταν και ενα ρυθμισμα βαλβιδων αν δεν ειναι αυτορυθμιζομενες, πχ στο δικο μου δεν ειναι.
Βεβαια μιλαω εγω με 219.000χλμ σχεδον που δεν τα εχω αλλαξει....:Ppp
Καποια στιγμη θελω να δω τι χρειαζεται και να μαθω πως ακριβως γινεται, εχω να κανω εξασκηση στο 4ΕFE που εχω για εκπαιδευτικους σκοπους...

Σχετικα με το 1 δλδ επισκευη τουρμπινας αμα καιει αυτη εφοσον εχουμε, ειχα ρωτησει σε εναν στην Λιοσιων που ειναι πολυ γνωστος, και ειπε για την CT9 (4ΕFTE) 160 ευρω κομπλε επισκευη με την τουρμπινα στο χερι, δεν τις μπαινοβγαζει αυτος.
Η επισκευη περιλαμβανει τα παντα αλλαγη σε αναλωσιμα εδρανα, ρουλεμαν τι εχει και τσιμουχες κτλ, καθως και ευθυγραμμιση και ζυγοσταθμιση του αξονα.
Αν εχει σπασει κατι και θελει αλλαγες + κοστος αυτων. Αν εχει ραγισμα το μαντεμι πεταμα και αλλη, καθως δεν επισκευαζεται.
Εγω παντως εχω αλλη μια καβατζα απο ενα ξαδερφακι μου και τις μπαινοβγαζω μονος μου, οποτε αμα το κανω θα την στειλω πρωτα επισκευη και μετα την αλλαζω.
Οποτε στην δικια μου περιπτωση λαδοκαψιματος ποιο φτηνα μου ερχεται να αλλαξω τουρμπινα πρωτα και μετα αλλαγη τσιμουχακια γιατι δεν ξερω να το κανω μονος μου και θα δωσω περισσοτερα χρηματα και θα μεινω και χωρις αμαξι οσο κανει αυτο. Εξαλου σιγουρα καιει αυτη ή και αυτη γιατι οταν τουρμπιζω τερμα μυριζει κιολας καμμενο τουρμπινολαδο και μερικες φορες βραδυ εχω δει πισω καπνους με τερμα τουρμπισμα απο την εξατμιση, αμα ειναι μερα δεν εχω δει κατι ομως.
Επειδη ειναι πολυ λιγο προς το παρον δεν ασχολουμε καν, περισσοτερο με απασχολει μια διαρροη μαλλον απο τσιμουχα στροφαλου απο την πλευρα του σασμαν τωρα, απο την αλλη επισκευαστηκε.

Και φυσικα δεν ειπαμε εκτος το λαδοκαψιμο, πρεπει να δουμε καλα το μοτερ οταν ειναι να παρουμε που φαινονται πασαλυμενα λαδια γιατι μπορει να χανει απο καποια σημεια που μετα ειναι δυσκολο να τα επισκευασεις.
Καλο ειναι οταν το παρουμε προληπτικα να αλλαχτουν, και αναφερομαι στις 2 τσιμουχες στροφαλου και απο τις 2 πλευρες, τσιμουχα αντλιας λαδιου αν εχει και oring οπως στο δικο μου και αυτο, καθως και των εκκεντροφορων στις ακρες τους αριστερα για το δικο μου.
Γιατι αν χανει μετα πρεπει να λυθουν ολα οτι εχει αριστερα, στο δικο μου πρεπει να βγει ο ιμαντας χρονισμου, γεφυρα, μερος της εξατμισης, καρτερ κτλ και στοιχιζει αρκετα ευρω.
Επισης απο την αλλη η τσιμουχα στροφαλου πρεπει να βγει παλι γεφυρα, σασμαν, συμπλεκτης και βολαν γιατι ειναι πισω απο αυτο.
Νομιζω οτι ολα αυτα πρεπει λοιπον να αλλαχτουν προληπτικα αν αγορασουμε ενα μοτερ.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 21-06-17 στις 13:05.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-06-17, 14:09
Το avatar του χρήστη ParousisNikosE90
ParousisNikosE90 Offline:
Νεότατος

Μοντέλο: EE90
Περιοχή: Αθηνα
Δύναμη Σεβασμού: 0
ParousisNikosE90 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
καλημερα και παλι...δεν μιλαμε για τουρμπο εινια λογικο οτι το 80% ειναι οι τουρμπινες επιδη δεν ειναι ρουλεμανατες και μπλα μπλα μπλα....μιλαμε για μηχανη μεσα το 65% ειναι τσιμουχακια βαλβιδων που δεν αλαζουν αν δεν ανοιχτει η μηχανη ..τωρα αν ειναι τα ελατηρια με ενα απλο σημπιεσομετρο βλεπεις αν εχουν προβλημα και αν θα καινε λαδι ετσι απλα ετσι φιλικα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-06-17, 15:00
NikiforosGT Offline:
Moderator

ακριβως αυτα τα εχω γραψει παραπανω. Απλα ειπα και το τουρμπο 1ον επειδη ειναι το δικο μου και 2ον το ανεφερα απλως σαν υποθεση για οσους ειναι τουρμπατοι ή πετρελαιοκινητοι...

μαλιστα το θεμα με το συμπιεσομετρο εχει αναλυθει παρα πολυ εδω πριν το βαλω στην γνωσιακη βαση δεδομενων : http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=25494 για αλλο μοτερ μεν αλλα ιδια διαδικασια για ολους δε.
βρισκεις πολυ φτηνα εχω δει και με 35 ευρω που για μενα ειναι μεγιστη βλακεια να μην παρεις ενα οποιος ενδιαφερεται να δει αν εχει προβλημα το μοτερ του και δεν θελει να παει σε μηχανικο να το μετρησει παλι με το ιδιο οργανο.
Με το να κανουμε υποθεσεις εννοειτε οτι δεν βγαζουμε ακρη.

Για τα τσιμουχακια των βαλβιδων ωστοσο εχει τροπο που κανουμε μερικοι μηχανικοι οχι ολοι, εχω ρωτησει κιολας που γλιτωνεις πολλα ευρω.
Φιλος που εκαιγε παρα πολλα λαδια ακομα και στο ρελαντι ντουμανια γαλαζιοι καπνοι, το εφτιαξε με 80 ευρω γιατι ο μηχανικος εκανε τον τροπο αυτον απο πανω χωρις να ανοιξει την μηχανη. Δλδ οπως μου ειπαν βγαζουν ψευδοκαπακο και εκκεντροφορους και μετα εχει κατι εργαλεια εξολκεα κτλ και κρατανε τις βαλβιδες για να τα βγαλουν? κατι τετοιο....
Δεν εχει τυχει να δω πως το κανουν και δεν το εχω κανει και εγω.
Καποια στιγμη θελω να δω τι απαιτειται αν ειναι φτηνο το εργαλειο να το παρω και θα κανω πρακτικη εξασκηση πανω σε ενα 4EFE ρημαδι που εχω για δοκιμες και εκμαθηση.
Αλλιως πρεπει να ανοιχτει μηχανη και παει αρκετα ευρω παλι σαφως οχι οπως με αλλαγη ελατηριων πιστονιων, ρεκτιφιε και αλλα που εχουν αναφερθει που εκει τα ξηλωνεις ολα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 21-06-17 στις 15:07.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-06-17, 15:14
Νεότατος

λογο επαγγελματος (μηχανικος) αυτο που αναφερεις με της βαλβιδες δεν ησχυει πρεπει να ανοιχτει το καπακι δεν υπαρχει εξωλκεας που να κραταει την βαλβινα απο πισω και να μπορει να περασει τσιμουχακι ελατηριο πιατο και ασφαλειες..παει αυτο το θεμα ;Ρ οσο τωρα για το παλικαρι γιατι δεν βαζει ενα 3sge μεσα που ειναι και σκυλια;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-06-17, 17:18
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ParousisNikosE90 Εμφάνιση μηνυμάτων
λογο επαγγελματος (μηχανικος) αυτο που αναφερεις με της βαλβιδες δεν ησχυει πρεπει να ανοιχτει το καπακι δεν υπαρχει εξωλκεας που να κραταει την βαλβινα απο πισω και να μπορει να περασει τσιμουχακι ελατηριο πιατο και ασφαλειες..παει αυτο το θεμα ;Ρ οσο τωρα για το παλικαρι γιατι δεν βαζει ενα 3sge μεσα που ειναι και σκυλια;
ωραια αφου εισαι μηχανικος λοιπον και ξερω οτι το κανουν και το εχουν κανει σε γνωστους μου, υπαρχει τροπος και βγαζεις τα τσιμουχακια χωρις να ανοιξεις το μοτερ, θελει και αλλα πραγματα βεβαια (περισσοτερα στα βιντεος ποιο κατω), βγαζεις μονο ψευδοκαπακο και εκκεντροφορους. Σε φιλο μου του πηραν με τον τροπο που λεω 80 ευρω, 2 ωρες δουλεια μου ειχε πει....
Δεν ειπα να μην λυσεις καπακι αν λες το ψευδοκαπακο, μιλαω για το Cylinder head να μην βγαλεις.
Ο τροπος που λεω οριστε https://www.youtube.com/watch?v=zFmC66YU6zI ετσι γινεται, το ξερω οτι ΔΕΝ ειναι ο σωστος τροπος και για τον λογο αυτο ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ μηχανικοι το κανουν. Αρκετοι λενε οτι δεν γινεται και δεν λεω για σενα ξερω παρα πολλους μηχανικους, και ο ποιο φιλος μου μηχανικος μου ειχε πει οτι δεν γινεται οταν του εδειξα πως ειπε οτι δεν το ξερε και παντα κανει τον σωστο τροπο, αλλα οπως το ειδε αν κατι παει στραβα δεν θα γλιτωσεις το ανοιγμα μετα. Οπως βλεπω γενικα ομως πανε ολα καλα συνηθως.
Παμε και σε 2Ε με ωστηρια....https://www.youtube.com/watch?v=emN86elXVS0
αν γραψουμε αυτο στο youtube Replacing new Valve Stem Oil Seals without removing the Cylinder Head εχει παρα πολλα βιντεος για διαφορους κινητηρες.
Το καλυτερο που βρηκα ειναι αυτο το site http://www.lextreme.com/valve_seals.html
και φυσικα προστεθηκε και στην γνωσιακη βαση δεδομενων http://www.corollaclub.com/forums/sh...665#post481665

Δεν μπορει να βαλει αυτο που λες, καταρχην εκτος οτι ειναι πανακριβο σε σχεση με τα αλλα, ειναι 2λιτρο νομιμα δεν δηλωνεται και εχεις αυξησεις στα παντα + οτι θελει και σωστο στησιμο το αμαξι εννοω φρενα και αναρτησεις. Δεν βαζεις σε ενα μαμα αμαξι τετοιο μοτερ. Τον ξερω τον Keichi και πιστευω θα συμφωνησει μαζι μου.

Παράθεση:
..και οτι δεν μπορει καποιος χωρις να ανοιξει την μηχανη να δει αν θα καιει λαδια η οχι;
για αυτο ομως δεν μου απαντησες τι εννοεις? μπορεις να ξερεις ΠΡΙΝ την αγορασεις αν θα καιει λαδια? για πες και σε εμας που δεν ξερουμε.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 21-06-17 στις 18:25. Αιτία: προσθηκη link γνωσιακης βασης δεδομενων
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-06-17, 21:19
preatorian Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla G6 1ZZ
Δύναμη Σεβασμού: 208
preatorian είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
λογο επαγγελματος (μηχανικος) αυτο που αναφερεις με της βαλβιδες δεν ησχυει πρεπει να ανοιχτει το καπακι δεν υπαρχει εξωλκεας που να κραταει την βαλβινα απο πισω και να μπορει να περασει τσιμουχακι ελατηριο πιατο και ασφαλειες.
Φίλε μου με όλη την καλή διάθεση και χωρίς να θέλω να σε προσβαλω έχεις πληρη άγνοια. επειδή δεν το κάνεις εσύ ή μάλλον δεν στο μαθανε δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει.
Άρα μην γράφεις λόγο επαγγέλματος γιατί εκτιθεσαι.
Το έχω κάνει εγώ προσωπικά που δεν είμαι του επαγγέλματος και είναι πολύ απλό.
Κρατάς τις βαλβίδες επάνω ανά κύλινδρο με χρήση πεπιεσμένου αέρα από την θύρα του μπουζί.
Βγάζεις τις ασφάλειες με προσοχή μην πέσει μέσα καμοια και αλλάζεις τα τσιμουχακια σου όμορφα και ωραία.
Το πώς θα βγαλεις-ξαναβάλεις τις ασφάλειες είναι η μαγκιά της υπόθεσης.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-06-17, 21:33
Νεότατος

καταρχην παρατειρω τα σχολια σας ωρα και περιμενω να δω κατι σωστο απο ανθρωπους που υποτιθετε ασχολουντε να πουνε κατι σωστο οταν μου λες το κανουνε και δεν ειναι σωστο τι ειναι δηλαδη αυτο; γιατι να το κανει τοτε; και δεν ηθελα να μιλησω πολυ δεν μαρεσει να ανοιγω το στομα μου...αλλα θα το ακουσετε ...το ΕΕ90 που εχω ειναι 3sge χωρις να πειραχτει τπτ απο βασης μηχανης και με πολυ μικρο κοστος το εβαλα οποιος ειναι ζορικος να σας το πω με τον τροπο σας να πουμε Νικολαος Δημητριου Παρουσης ας ριξει μια γυροβολια....και θα παρακαλουσα πολυ οσο αφορα την δουλεια μου εφοσον ειστε σε αλλο κλαδο να μην αναφερεστε ειρωνικα διοτη οταν κατι δεν ειναι σωστο δεν προβλεπεται αλοστε και οποιος κανει τετοια για εμενα ειναι βλακας αν μου επιτρεπετε να το πω

δεν ηρθα σε καμοια περιπτωση για να τσακοθω. "preatorian " θα σε παρακαλουσα πολυ αν μπορουμε καπου να τα πουμε να ερθεις να αλαξεις και τα δικα μου στο δευτερο κορολα μου 2Ε μοτερακι κοκορακια απλα πραγματα εφοσον το εχεις κανει προσωπικα εσυ να γλυτοσω την φλατζουλα σε παρακαλω θα παρω εγω τα τσιμουχακια ειναι ευκολο;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 21-06-17 στις 23:09.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-06-17, 22:08
preatorian Offline:
Κυριλέ Μέλος

Και εγώ έβαλα 1ΖΖ από 4ΖΖ χωρίς την παραμικρή πατέντα και πάνω από όλα μόνος μου.
Και επειδή ήμουνα βλάκας έκατσα σε άλλο αμάξι και άλλαξα τσιμουχακια βαλβίδων μόνος μου πάλι χωρίς να δώσω φράγκο σε εργατοώρες και φλατζες χωρίς να χρειάζεται.
Η νοοτροπία κατεβάζω καπάκι για αλλαγή στα τσιμουχακια βαλβίδων θυμίζει αντιπροσωπεία και εγώ καλός η κακός μόνο απέξω περνάω.
Άλλο λοιπόν το γίνεται αλλά δεν ενδείκνυται και άλλο το ξεχαστε το δεν υπάρχει άλλος τρόπος μόνο καπάκι κάτω.

Υ.Γ σε καμία περίπτωση δεν ήρθα και εγώ για να τσακωθω φίλε μου.Οτι κάνω το κάνω για την πάρτη μου δεν είμαι επαγγελματίας οπωτε δεν είμαι εγώ αυτός που θα σου φτιάξει το μοτέρ σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-06-17, 22:13
Νεότατος

αφου εισαι λοιπον μαστορας οπως θελεις να σε αποκαλεσουνε γνωστης δηλαδη ελα να αλαξεις και τα δικα μου γιατι εγω σαν ηλιθιος τριβω βαλβιδες καθαριζω καπακι και παει ενα ομορφο σετακι ολο αυτο χωρις να γδερνω τον κοσμο στον καιρο που ζουμε για ελα θα σε πληροσω κανονηκα να αλαξεις και τα δικα μου....οσο αφορα το μοτερ διαβασα παραπισω οτι λες για διαφορα πλεξουδες ιστοριες το ενα το αλλο...μαλλον μπερδευεσαι με διαφορα και οπως καταλαβαινω το παλικαρακι που θελει να κανει δουλεια δεν θα κανει γιατι δεν βοηθας μονο μπλεξεις τα πραγματα .....(σε περιμενω στο φεις Νικολαος Δημητριου Παρουσης)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-06-17, 22:38
preatorian Offline:
Κυριλέ Μέλος

Φίλε μου μάλλον μιλαμε άλλη γλώσσα μου φαίνεται.
Και επειδή το έχουμε μαμησει το thread γράφω τελευταία φορά.
Δεν χαρακτηριζομαι ούτε αυτοχαρακτηριζομαι μαστορας,μάγκας έξυπνος κτλ. Οκ σε αυτό?
Λόγο άλλον γνώσεων μου στο αντικείμενο έχω ασχοληθεί με επαγγελματίες πραγματικούς του είδους και έχω τις εμπειρίες μου οκ και σε αυτό?
Για το παλικάρι πιο πίσω έγραψα το μοτέρ 1ΖΖ μπαίνει κουτί plug and play χωρίς κανένα πείραγμα πλεξούδας τι δεν καταλαβαίνεις να στο εξηγήσω.
Η ερώτηση ήταν απλή αλλάζονται τσιμουχακια σε vvti χωρίς να κατέβει καπάκι?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
επιλογη μοτερ.. nikos gtcc SUPPORT 58 04-05-15 20:47
επιλογη μοτερ karekas TOYOTA COROLLA E*101 58 05-07-14 12:44
επιλογη αμορτισερ! fanderfun Θελω βοηθεια 1 19-09-12 16:37
Επιλογη σκυλου!!! th@nos OFF TOPIC 30 11-12-10 20:37
επιλογη laptop MARMEL OFF TOPIC 44 16-12-08 15:49

Page generated in 0,18567300 seconds (84,37% PHP - 15,63% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:42.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com