Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > TOYOTA AURIS

TOYOTA AURIS Το καινουργιο (corolla ) Hatchback με την καινοτομο ονομασια για την αναφορα του σε πιο νεο κοινο. www.auriclub.gr

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-01-17, 09:44
Το avatar του χρήστη aris22
aris22 Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: Corolla mod. 12/1999
Περιοχή: θεσσαλονικη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 186
aris22 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT Εμφάνιση μηνυμάτων
Παρτο ετσι τοτε και βλεπεις θα ειναι τουλαχιστον και πολυ ποιο ομορφο!
αφου το οδηγησες πως το ειδες με τις 17αρες?
αυτο που οδηγησες ειπες ηταν αλλη εκδοση, ποιες ειναι οι διαφορες τους? αυτο που οδηγησες δλδ με αυτο που θα παρεις?

Καλημέρα !

Αυτό που οδήγησα για 2 μέρες ηταν η έκδοση active με τα 205/55/16 . Την έκδοση Lounge που θα πάρω με τα 225/45/17 δεν την έχω οδηγήσει αλλά στην πρόσφατη επίσκεψη μου στην Αθήνα και σε επίσκεψη μου σε κατάστημα της Toyota Polis υπήρχε διαθέσιμο ενα υβριδικό στην έκδοση Lounge με ζαντολάστιχα 225/45/17 και του κάναμε ενα πολύ μικρό test drive (10λεπτου) με οδηγό τον πωλητή (δεν είχα το δίπλωμα μαζί μου) . Επίτηδες το έριχνε σε οτι λακούβα και ανωμαλία είχε στον δρόμο για να δω τις διαφορές , βέβαια ηταν πιεσμένος ο χρόνος (και νύχτα) και σίγουρα δεν μπόρεσα να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Το σίγουρο βέβαια ηταν οτι δεν είδα και κάτι το χτυπητό το οποίο να μου προκαλέσει εντύπωση . Δηλαδή αν υπήρχε κάποια διαφορά στην άνεση δεν το κατάλαβα σε αυτήν την μικρή βόλτα που σημαίνει αν υπάρχει διαφορά υποθέτω οτι θα είναι μικρή.
Επίσης ο πωλητής μου είπε οτι η Toyota δεν υπήρχε περίπτωση να βάλει τυχαία κάτι χωρίς να το έχει μελετήσει. Τι μου λέει , θα δώσει ο άλλος 25000€ για το auris (το συγκεκριμένο υβριδικό εννοούσε) και θα κοπανάει στον δρόμο ?
Πάντως σαν ζάντα (η 17άρα) είναι πολύ όμορφη και ειδικά το χρώμα της που δεν είναι ασημί αλλά είναι στο χρώμα του τιτανίου...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aris22 : 26-01-17 στις 10:47.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-01-17, 19:00
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
καλησπέρα, ε τοτε παρε αυτο με τις 17αρες και θα εισαι οκ πιστευω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-01-17, 23:13
Το avatar του χρήστη ltsantar
ltsantar Offline:

Δύναμη Σεβασμού: 219
ltsantar είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Αν σε ικανοποιεί εμφανισιακά η διάσταση της 17άρας ζάντας, κάνε τράμπα σε κάποιο κατάστημα ελαστικών μόνο τα λάστιχα-εννοείται ότι θα έχεις συννενοηθεί πρώτα.
Αντί για τα 225-45-17 (317,15 mm διάμετρος), μπορείς να βάλεις 205-50-17 (318,4 mm διάμετρος ) - ασήμαντη διαφορά +7,5 mm 0,39% -, που αν κρίνω από όσα έγραψες μάλλον θα σε ικανοποιήσουν.
Έχουν μεγαλύτερο προφίλ, άρα λιγότερα χτυπήματα, συν ότι το πλάτος του 205 δε θα δυσκολεύει τον κινητήρα.
Ελπίζω να σε βοήθησα στο "ευχάριστο" δίλημμα που έχεις.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-01-17, 10:16
aris22 Offline:
Μικρό Μέλος

Φίλε ltsantar αρκετά ενδιαφέρουσα η πρόταση σου !
Το προφίλ απο 45 πάει σε 50 οπότε κερδίζουμε θεωρητικά σε άνεση και το πλάτος απο 225 σε 205 οπότε κερδίζουμε σε κατανάλωση και οχι μόνο ...
Η αλήθεια είναι οτι το σενάριο να κρατήσω την 17άρα ζάντα και να παίξουν μόνο οι διαστάσεις του ελαστικού δεν το είχα σκεφτεί και η αλήθεια είναι οτι είναι αρκετά δελεαστικό . Κερδίζω στους τομείς που θέλω δηλαδή την άνεση και την κατανάλωση και μένει και η 17άρα όσον αφορά την αισθητική του πράγματος .
Ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας βλέπω να είναι σε μια γρήγορη έρευνα που έκανα οι τιμές αυτής της διάστασεις ελαστικών που είναι αρκετά πιο τσιμπημένες σχετικά με τις διαστάσεις 225/45/17 και 205/55/16 ....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-01-17, 12:29
NikiforosGT Offline:
Moderator

καλημερα, καλη ειναι η ιδεα αυτη με το προφιλ, απλα υποψην οτι ειναι τα παντα υπολογισμενα συμφωνα με το εργοστασικο νουμερο, μπορει δλδ να κερδισεις κατι σε ανεση, αλλα και σε εμφανιση αφου θα δειχνει σαν ποιο χαμηλωμενο! γεμιζει δλδ περισσοτερο τους θολους ενω στην πραγματικοτητα εχει σηκωθει το αμαξωμα απο το εδαφος. Η καταναλωση δεν γινεται θεωρητικα καλυτερη μαλλον το αντιθετο γινεται αφου το συνολικο υψος αλλαζει και μικραινει το βημα. Ομως μειωνει και την επιταχυνση λογω μεγαλυτερου βηματος, ενω αυξανεται και η τελικη για τον ιδιο λογο.
Ολα αυτα ειναι γενικα τι γινεται, ομως η διαφορα ειναι μικρη το 5% στο προφιλ.
Επειδη ομως τυχαινει να εχω δοκιμασει σε starlet gt απο 185/55/14 σε 185/60/14 ειδα ακριβως αυτα που αναφερω, σε μικρο ομως βαθμο οχι τραγικα πραγματα!
Επισης το κοντερ σου θα δειχνει λαθος τα χλμ. Το ποσο θα δεις πριν και μετα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-01-17, 23:35
Το avatar του χρήστη ltsantar
ltsantar Offline:

Δύναμη Σεβασμού: 219
ltsantar είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Όσο μειωμένη αγοραστική κίνηση έχει ένα ελαστικό, ( το συναντάς σε λιγότερα αυτοκίνητα ), όπως το 205-50-17, τόσο πιο ακριβό είναι.Το 225-45-17 επειδή είναι κινήσημο μέγεθος είναι πιο φτηνό. Όπως ακριβώς συμβαίνει με το 205-50-16 ( το φοράω στο δικό μου αυτοκίνητο ), είναι ακριβότερο σε σχέση με το 205-55-16. Εδώ όμως η διαφορά στη συνολική διάμετρο του τροχού ξεφεύγει από τα όρια + - 3%. Παίζει το ρόλο του στην επιλογή.
Τα λίγα χμ. που κάνω κάθε χρόνο, που σημαίνει ότι τα ελαστικά τα αλλάζω κάθε 4+ περίπου χρόνια ( μεγάλη διάρκεια ζωής τους ) με έκαναν να διαλέξω τη διάσταση που ανέφερα.
Παρέβλεψα τη διαφορά τιμής, ( συζητήσιμο ), ακριβώς για αυτό το λόγο.
Εύχομαι να σε βοηθώ με όσα γράφω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-01-17, 20:14
aris22 Offline:
Μικρό Μέλος

Καλησπέρα παιδιά !

΅Εννοείται οτι ολοι σας με βοηθάτε με τις απαντήσεις σας ....

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT Εμφάνιση μηνυμάτων
Η καταναλωση δεν γινεται θεωρητικα καλυτερη μαλλον το αντιθετο γινεται αφου το συνολικο υψος αλλαζει και μικραινει το βημα. Ομως μειωνει και την επιταχυνση λογω μεγαλυτερου βηματος, ενω αυξανεται και η τελικη για τον ιδιο λογο.

Επισης το κοντερ σου θα δειχνει λαθος τα χλμ. Το ποσο θα δεις πριν και μετα.
Φίλε Νικηφόρε εδω λίγο με μπέρδεψες . Απο την μια λες οτι το συνολικό ύψος αλλάζει και μικραίνει το βήμα και απο την άλλη οτι μειώνεται η επιτάχυνση λόγω μεγαλύτερου βήματος... Μειώνεται το βήμα ή μεγαλώνει ? Μπερδεύτηκα λίγο....
Απο την άλλη με τόσο μικρή διαφορά στην διάμετρο (0,39 και 0,38 αντίστοιχα) μου φαίνεται λίγο περίεργο να έχει μετρήσιμες διαφορές στην επιτάχυνση ή στο σφάλμα ταχυμέτρου το οποίο δεν αλλάζει τουλάχιστον μέχρι τα 120 χλμ όπως φαίνεται και στις φωτό που έχω βάλει απο ιστοσελίδα μεταβολή διάστασης ελαστικών . Επίσης και η Toyota στις δυο εκδόσεις ( Active με 205/55/16 & Lounge 225/45/17 ) πέραν της κατανάλωσης δίνει ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις (επιτάχυνση , τελική κλπ)

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ltsantar Εμφάνιση μηνυμάτων
Όσο μειωμένη αγοραστική κίνηση έχει ένα ελαστικό, ( το συναντάς σε λιγότερα αυτοκίνητα ), όπως το 205-50-17, τόσο πιο ακριβό είναι.Το 225-45-17 επειδή είναι κινήσημο μέγεθος είναι πιο φτηνό.
Φίλε ltsantar ναι το γνωρίζω αυτό....Με το που είδα τις τσιμπημένες τιμές σε αυτή την διάσταση κατάλαβα οτι δεν προτιμάται σε ευρεία κλίμακα αυτή η διάσταση σε σχέση με τις άλλες. Αλλά το να δώσω 100 - 150 € στα 5 χρόνια που αλλάζω λάστιχα (στα 5 χρόνια κάνω περί τις 35000 χλμ) δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας απο το να τα επιλέξω ....

Έτσι και αλλιώς αυτή την στιγμή τρία σενάρια παίζουν . Ενα να αφήσω τα ζαντολάστιχα ώς έχουν , δεύτερο να βάλω τα 205/50/17 και τρίτο να βάλω τα 205/55/16 με το τελευταίο να συγκεντρώνει και τις λιγότερες πιθανότητες....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-01-17, 20:35
NikiforosGT Offline:
Moderator

καλησπερα, οταν μεγαλωσει η συνολικη διαμετρος των τροχων ασχετα το φαρδος μιλαμε για διαμετρο τοτε αυξανεται το βημα, αυτο σημαινει μειωση επιταχυνσης δλδ κανεις χειροτερα νουμερα, και μεγαλωνει ομως η τελικη αυξανοντας τα χλμ. Το φαρδος των ελαστικων ειναι κυριως αυτο που παιζει ρολο στην καταναλωση λογω αντιστασης, δλδ οσο ποιο φαρδια = μεγαλυτερη καταναλωση.
Ξαναλεω σε μικρες διαφορες οπως σε αυτο που σου προτειναν οπως και αυτο που ειχα δοκιμασει εγω δλδ απο 185/55/14 σε 185/60/14 οι διαφορες ειναι αμελητεες αλλα υπαρκτες. Εκει που φαινεται πολυ η διαφορα ειναι στην τσεπη σου οταν θα πας για λαστιχα....γιατι απλα τα μισα προφιλ ειναι πολυ ακριβοτερα!!! το ιδιο γινεται σε ολες τις διαστασεις, εκτος απο αυτην που αναφερα κλασικα παραδειγματα πχ :
195/55/15 σε 195/60/15
195/45/15 σε 195/50/15 γιαυτο και εγω φοραω αυτο το 2ο και δεν το αλλαζω με τιποτα και παει λεγοντας.
Οταν αλλαζουν πολυ οι διαστασεις ειναι θεμα πχ στο αμαξι του πατερα μου απο 165/70/13 εχουμε φτασει σε 185/60/14 γιατι απλα μου εμειναν ζαντολαστιχα απο το starlet GT....
ενταξει το σκισαμε, αυξηση σε ολα και ενω εχει διαφορα σε κρατηματα, εχει χασει πολυ σε ολα τα αλλα! + οτι δεν εχει υδραυλικο και το τιμονι βαρυνε.
Α δεν το ειπα και αυτο, ποιο φαρδια λαστιχα = ποιο σκληρο και βαρυ τιμονι ασχετως αν εχουμε υδραυλικο η οχι εχει διαφορα!
Μερικοι επισης αλλαζουν προφιλ σε μεγαλυτερα για καλυψη θολων, αλλα σηκωνεις ποιο πανω το αμαξωμα και θεωρητικη μαγουλιαση ελαστικου αρα χειροτερα κρατηματα ΑΜΑ το χωνεις, αν δεν εχεις καλη αναρτηση για τρελα χωσιματα αυτο μενει για παντα θεωρια.
Δδλ πχ εγω εχω 195/50/15 αν εβαζα 45 θα ειχα τεραστιο κενο σε θολους, θα κερδιζα λιγο επιταχυνση χανοντας ομως σε τελικη (ετσι κι αλλιως εχω κοφτη 187χλμ) και το κοντερ τωρα μου λεει 210!!! τα GPS λενε 187 ομως!
αν βαλω πχ 195/60/15 τι θα γινει? μειωση κενου θολων, αυξηση υψους αμαξωματος απο τον δρομο, αυξηση τελικης, μειωση επιταχυνσης, μεγαλυτερη καταναλωση γιατι εχει μεγαλυτερο βημα.
Ολα ειναι σχετικα μεταξυ τους λοιπον, αναλογα τις διαφορες γινονται ολα, με 5% διαφορα στο προφιλ στο ιδιο νουμερο ζαντας δεν εχει σημαντικες διαφορες. Γιαυτο εδωσα αρκετα παραδειγματα.

Ηθελα να γραψω μεγαλωνει το βημα λαθος εγραψα σε αυτο που εκανες quote! μπερδευτηκα σορρυ

Kαι κατι αλλο τα συνολικα νουμερα εχουν σχεση με το προφιλ δλδ το προφιλ δεν ειναι το υψος του ελαστικου ακριβως! ειναι ενα ποσοστο που μας δειχνει τον λογο του υψους ως προς το φαρδος!
οποτε αναλογα τι φαρδος εχει το ελαστικο μας εχει αλλο συνολικο υψος σε σχεση με αλλα στο ιδιο προφιλ.
Γιαυτο συμβαινει αυτο που λες με τα 205 σε 16αρα και 255 σε 17αρα, βαλε τα νουμερα και στις σελιδες να τα δεις.
Αλλαζοντας ομως τις διαστασεις και στην διαμετρο ζαντας μπορεις να το καλυψεις, οταν ειναι στις ιδιες διαστασεις ζαντας και παιζεις μονο με προφιλ το χαλας.
Καλο ειναι για την τσεπη μας να αποφευγουμε τα μισοπροφιλα! σε μεγαλες διαστασεις ειναι παρα πολυ ακριβα!!!
δες τιμες σε 255/45/17 και σε 50αρι και θα καταλαβεις.
Μπορεις να το παρεις ετσι και οταν θα ειναι να αλλαξεις λαστιχα πας σε 50αρι προφιλ.

Επισης οσο μικραινει το προφιλ χανουμε ανεση δλδ βαραει περισσοτερο, νομιζω το ειπαμε. Αλλα εχει σχεση και η αναρτηση φυσικα και περισσοτερο αυτη.
Σε θεωρητικο επιπεδο ενα 5% στο προφιλ ειναι αμελητεα διαφορα.
Αμα ομως πας σε μεγαλυτερη διαμετρο και μικροτερο αναγκαστικα προφιλ εκει εχει σημαντικη διαφορα. Γιατι εχεις μεγαλες ροδες και μικρο ψαχνο ελαστικου σε υψος.
Ενα απο αυτα που ειδαμε και στου πατερα μου σημαντικη διαφορα ηταν και σε αυτο το θεμα.
Και επειδη το προφιλ ειναι ο λογος του υψους/φαρδους δεν ειναι μονο 10% η διαφορα να πουμε ειναι μικρη, τα 165/70/13 ειναι μπαλονια για λαστιχα! χαχααχχαχαχαχαχαχαχα
και φυσικα μικρο προφιλ μεγαλες ζαντες επικυνδυνες για σπασιμο σε μεγαλες λακουβες.....
ασε μια γνωστη μου με BMW μεγαλη ειχε 255/35/19 νομιζω ηταν? ή παραπανω? εσπασε ζαντα και δεν εβρισκε ιδια, ενα καρο λεφτα ηθελε μετα! ασε εγκεφαλικο!!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 28-01-17 στις 20:49.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-01-17, 21:49
aris22 Offline:
Μικρό Μέλος

Φίλε Νικηφόρε σε ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες , σωστή εγκυκλοπαίδια.....
Όπως είπα και σε προηγούμενα post η οδήγηση μου είναι σχετικά συντηρητική.
Δεν με ενδιαφέρει η τελική ταχύτητα διότι ποτέ δεν πρόκειται (και ούτε θέλω ) να την φθάσω . Σε ταξίδι και με το νέο αυτοκίνητο που πρόκειται να πάρω 130 άντε 140 χλμ , παραπάνω δεν πάω . Άσε θα πάθει η σύζυγος καμιά συγκοπή....
Δεν κάνω κόντρες ούτε γκαζώματα απο φανάρι σε φανάρι αλλά η αίσθηση της επιτάχυνσης μου αρέσει και δεν θέλω να χάσω σε αυτόν τον τομέα .
Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι οτι όλοι οι πωλητές της Toyota που έχω μιλήσει με διαβεβαιώνουν οτι στις εκδόσεις Active ( 205/55/16) και Lounge (225/45/17) δεν υπάρχει καμιά διαφορά στην ρύθμιση της ανάρτησης και η μόνη διαφορά είναι στην διάσταση των ζαντολάστιχων τους πως γίνεται να προκύπτουν τελικά διαφορές έστω και μικρές σε διάφορους τομείς όπως επιτάχυνση , τελική , τιμόνι κλπ και η Toyota να δίνει ακριβώς τις ίδιες μετρήσεις στις δυο εκδόσεις (εκτός της κατανάλωσης) . Εκτός και αν υπάρχει διαφορά στο στήσιμο του Lounge απο το Active και δεν το γνωρίζουν . Ή το γνωρίζουν και μου λένε οτι δεν υπάρχει......
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-01-17, 22:23
NikiforosGT Offline:
Moderator

τι να πω και εμεις δεν μπορουμε να γνωριζουμε αν εχουν αλλη διαφορα σε αναρτηση. Οπως ειπα και πριν παρε αυτο που θες και το πολυ πολυ οταν θα ειναι λαστιχα αντι 45αρια βαζεις 50αρια και βασικα αυτο για την τσεπη σου οχι για κανενα αλλο λογο γιατι οι διαφορες ειναι ελαχιστες και σχεδον αμελητεες για τοση μικρη διαφορα μονο στο προφιλ.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > TOYOTA AURIS

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Το Auris έγινε turbo Fanis TOYOTA AURIS 18 14-04-15 19:27
Auris 1.4 D-4d Turbo blown kingdragon TOYOTA AURIS 19 14-12-12 01:33
Ερωτήσεις πρίν απο αγορά Auris Premium 1.6 MMT macakis TOYOTA AURIS 12 15-01-10 14:26
Αγορά μεταχειρισμένου Toyota Corolla 2004 StavrozzZ SUPPORT 1 10-02-09 00:29
Σχετικά με αγορά Auris Plwmar TOYOTA AURIS 53 19-08-08 14:42

Page generated in 0,18068194 seconds (83,79% PHP - 16,21% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:57.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com