Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από donstefano
Εμενα μου κανει το εξης.Μετα απο 3-4 ωρες συνεχης λειτουργιας(μονο σε ταξιδι εθνικη αυτο το πραγμα το αντιμετωπιζω γιατι μεσα στην πολη 3-4 δεν το χω παει σερι ποτε) ασχετα αμα το εχεις ανακυκλωση η εξωτερικο αερα και ανεξαρτητως σκαλας(1,2,3 η 4) δε βγαζει πολυ αερα.Κοινως πεφτει η αποδοση του και ζεσταινεσαι.
Το κανε και περυσι και προπερσι το καλοκαιρι και φετος μονο στην εθνικη.Απο φρεον ειμαι ενταξει και φιλτρο καμπινας.
Αν κανεις καμια μικρη σταση κανενα 10 λεπτο η το κλεισεις και το ανοιξεις αργοτερα βγαζει αερα κανονικα.
Βεβαια εφοσον ειναι το αμαξι καθ'οδον αμα το κλεισεις το ac για κανενα πενταλεπτο και μετα δινει κανονικα αλλα συντομα ξαναπεφτει ο αερας
Στον σκετο αερα δεν το κανει απο οσο εχω παρατηρησει.
Τι στο καλο παιζει?Ζεστενεται τιποτα και κοβει τον αερα?
|
Αυτά τα συμπτωματα έχω για χρόνια, αλλά χειροτέρευσε και τωρα συμβαίνει σε λιγότερο από ώρα. Κλείνω το a/c και βάζω τέρμα τον ανεμιστήρα κι αρχίζει να αυξάνει τον αέρα που γίνεται συνεχώς ψυχρότερος. Μετά αρχίζει να ζεσταίνεται, ανοίγω το a/c και δουλεύει ...
Εφέτος διαπίστωσα ότι στην ανακύκλωση αέρα κρατάει τη λειτουργία (για αυτούς τους χρόνους).
Η εξήγηση μου είναι ότι μαζεύει πάγο στην "εβαπορέτα" και μπλοκάρει τη ροή του αέρα.
Δεν ξέρω αν κάτι δεν λειτουργεί στο συμπιεστή (πίεση, βαλβίδα) ή έχει κάτσει βρωμιά και φράζει εύκολα. Ο Φάνης έχει γράψει για κάποιο που καθάρισε κι είχε μυρμηγκια! Δεν έχω προχωρήσει σε ξήλωμα αλλά μοιάζει η μόνη λύση.