Επειδή δεν είχα γράψει σε αυτό το θέμα εχω να πω πολλά πραγματάκια. Καταρχήν να πω πως έχω και εγω AGX και τα είχα βάλει χατηρικά 600 ευρώ, γιατι έφταναν και 680! και ναι αξιζαν για να πω την αλήθεια, το site που ειπατε δεν το ήξερα τοτε και δεν βρηκα καπου αλλού οποτε τα εβαλα εδώ. Εγω τα έχω με μαμα ελατηρια (από αλλά japan μοντελα απο 4A-GZE και 4A-GE) δεν ειναι τα μαμα μαμα της ΕΕ111 δλδ, μάλλον ειναι σκληρότερα αυτά που έχω. Πάντως ειμαι ευχαριστημένος σε γενικες γραμμες. Το αμαξι το προτιμώ 1000 φορες να γέρνει και λιγο στα στροφιλίκια παρα να χάσω από άνεση και να χτυπιεμαι μεσα σαν φραπεδιερα απο το χαμηλωμα και να βρισκω παντου, δεδομενου πως παω σε χωρια , νησια κτλ με το αμάξι. Αν καποιος θελει αμαξι τρενο απλά βάζει coilovers πάντως απο Ελλάδα σε σχεση με τα AGX δεν ειναι λιγα παραπανω ειναι τα διπλασια!!!! απο εξωτερικο συγκρινοντας τοτε παλι ειναι πολυ παραπανω αν παρουμε και AGX απο εξω για να συγκρινουμε και ομοια πραγματα! ομως οπως ξερουμε με τα coilovers τερμα η άνεση! εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει το απολυτο διαβασμα του δρομου και το βρισκω υπερβολικα ενοχλητικό και μη ανεχτο για παρα πολυ κοσμο. Αλλά το στριψιμο ειναι απλά το κάτι αλλο! απλά εμενα δεν με ενδιαφερει. Το να χαμηλώνεις απλά αμορτισερ δεν το θεωρω σωστο γιατι δεν δουλευει σωστα το αμορτισερ και το χαλας γρηγορα αλλα δεν ειναι πολλες φορες και σωστο το αποτελεσμα, μετα απο πολλες δοκιμες και μαρκες που δοκιμασα κατεληξα πως και τα koni kitrina και τα AGX ειναι πολυ καλυτερα με μαμα ελατηρια!
Για τα λάστιχα εκανες καλη επιλογη και εγώ εχω 195/50/15, καλες τιμες ελαστικων, καλη ανεση και ομορφα στην εμφανιση σε αναλογιες εννοω σχετικα με την ζαντα.
Αυτο που λες οτι νιωθεις περισσοτερο τον δρομο ειναι σχετικο με το προφιλ των ελαστικών οπως σου ειπαν, πχ αν ειχες 195/45/15 θα τον ενιωθες περισσοτερο, θα μειωνες την επιταχυνση δλδ θα ειχες λιγο καλυτερη εκκινιση, χανοντας ομως ανεση και τελική. Αν ειχες 195/55/15 ή ακόμα και 195/60/15 τοτε θα ειχες καλυτερη ανεση, αυξηση τελικης (θεωρητικα εστω) αλλα χανεις επιταχυνση και στις στροφες αν στριβεις πολυ τοτε το λαστιχο "μαγουλιαζει" δλδ ειναι σα να παταει πλαγια, αν δεις τα δικα μου φαγωνονται στο πλαι απο την εξω πλευρα! οσο ποιο χαμηλο προφιλ ειναι καλυτερο στα στροφιλικια, γιατι "μαγουλιαζει και λιγοτερο". Διαλεγει ο καθενας αναλογα με τις αναγκες του! μην ξεχναμε οτι μετα χαλαμε το βημα και λεει και το κοντερ οτι νανε! πρεπει οσο γινεται να ειμαστε κοντα στο εργαστασικο οσον αφορα την συνολικη διαμετρο του τροχου μας δλδ λαστιχο με ζαντα μαζι.
Στα αλλα θεματα συμφωνω με τους παραπάνω, για τα πισω αμορτισερ που λες προφανως εχουν πεσει και εμενα εχουν πεσει λιγο. Οταν γινει αυτο μπορει να βαρανε καπως αν παραγινει το κακο μπορει να σου πεταει κολο και στις στροφες να γερνει πολυ το πισω μερος του αυτοκινητου. Αν ειναι οκ τα μπροστινα μπορεις να αλλάξεις μονο τα πισω, αλλα καλό είναι να αλλαζουμε και τα τεσσερα μαζι. Μην ξεχναμε πως αν ειναι χαλασμενα τα bump stops (τα τερματα τα λαστιχενια πανω απο τα αμορτισερ) τα αλλάζουμε και αυτά!
Φυσικα αν θελουμε εξτρα βοηθεια για κρατηματα μπορουμε να παμε σε θολομπαρες μπροστα και πισω ακομα! σε καλυτερες aftermarket αντιστρεπτικές γιατι η EE111 απο μαμα εχει μπροστα και πισω. Δεν ξερω αν στο αμαξι μας υπάρχει και ψαλιδομπαρα οπως στα starlet πχ. Αυτα ομως εκτος την μπροστινη θολομπαρα τα βρισκω τοο much για απλη χρηση του αυτοκινήτου, όπως και τις αναρτήσεις τύπου coilovers. Αναλογα την οδήγηση και τα γουστα του καθενός είναι αυτά.
|