Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-04-19, 10:59
Το avatar του χρήστη tsavman
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: Ε12 2004, 1.x
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 237
tsavman είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Στην Ε12 μου ανάβει στους 90 βαθμούς.

Χειμώνα καλοκαίρι, άσχετα πόσα χιλιόμετρα έχω κάνει (εννοείται ο κινητήρας σε θερμοκρασία λειτουργίας) μόλις σταματήσω για παρκάρισμα μπαίνει το βεντιλατέρ.

Το ποστ του Νικηφόρου είναι σωστό, ποτέ δεν αναμιγνύουμε παραφλού, ποτέ δεν βάζουμε νερό βρύσης.

Αγόρασα πρόσφατα 5lt από το ροζ SLLC (super long life coolant) της Toyota λίγο κάτω από 50 ευρώ, και αυθεντικό θερμοστάτη (82-95) στα 40 ευρώ.
Θεωρώ πως αναλόγως της ηλικίας ή/και των χιλιομέτρων πρέπει να αλλάζονται και τα δύο, και με την ευκαιρία θα μπει και νέα αντλία νερού. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε (μαζί με συχνές αλλαγές λαδιών) για την μακροζωΐα του κινητήρα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-19, 22:29
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
καλησπερα, και εμενα ανοιγει στο παρκαρισμα εκτος αν εχει πολυ ψοφο και αυτο νομιζω γινεται τωρα με το ψυγειο που εχω βαλει και η βελονα στο καντραν μενει ποιο πολυ κατω απο την μεση.

Τωρα σχετικα με το παραφλου αμα μου τελεiωσει αυτο που εχω (G12 red) τοτε μπορει και εγω να βαλω Toyota LLC αλλα με τιποτα κατι κατωτερο.
Καποτε εβαζα και φτηνιαρικα πρασινα παραφλου που ηταν λαθος και επειδη ηταν μαπα αλλα και λαθος η χημικη του συσταση, δεν βαζουμε σε αυτα τα μοτερ (4E) πρασινο παραφλου.

Επισης το αλλο που παρατηρησα σχετικα με την αντλια ειναι οτι και την αλλη φορα που δεν ειχε γινει ηλεκτρολυση και ηταν οκ η φτερωτη της ειχε γινει κατραμι πισα μαυρη, και ηταν αποτελεσμα καμμενης φλαντζας, οταν καει στο σημειο που ενωθουν παραφλου με τον θαλαμο καυσης τοτε πανε καυσαερια στο παραφλου και παραφλου σε καποιον-καποιους κυλινδρους.
Ετσι η αντλια γινεται μεσα μαυρη εντελώς. Οχι οτι δεν δουλευει ομως. Απλα αν την αλλάξουμε και την δουμε μαυρη αυτο σημαινει.
Απάντηση με παράθεση
απα
Παλιά 18-04-19, 21:52
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 272
keichi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
απα

Δεν ειναι G12 το TOYOTA...Ετσι λενε οι μαστορες αλλα δεν ειναι...
Της TOYOTA το κοκκινο ειναι αιθυλαινογλυκολη με (amine free, nitrite free, silicate free, borate free, phosphate free)...Ενω το ροζ της TOYOTA ΠΕΡΙΕΧΕΙ phosphate (δε ξερω την αναλογια)...Αυτα ειναι τα TOYOTA...

Νικηφορε, κοιταξα απο περιεργια το HEPU που βαζεις.
Γραφει: (Δεν περιέχει αμίνες , νιτρώδη & φωσφωρικά άλατα).
Δηλαδη amine free, nitrite free and borate free.
Δεν γραφει ομως silicate free και borate free.
Που σημαινει οτι ΠΕΡΙΕΧΕΙ πυριτικα και βορικα........
NO GOOD φιλε, βγαλτο...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-04-19, 07:44
NikiforosGT Offline:
Moderator

Καλημέρα, keichi καλα όλα αυτά αλλα πες μας και τι είναι αυτά και τι σημαινουν γιατι εχω από αυτό 5 λιτρα και όπως ειδες εχει 7.80 ευρω το 1,5 λιτρο (τουλάχιστον από εκει που τα εχω παρει).
Eπισης που τα βρηκες τα χαρακτηριστικα που λες γιατι δεν τα εχω δει και στα αγγλικα πως λενε αυτά που λες ότι εχει.
Δεν ειμαστε χημικοι να τα καταλαβαίνουμε όλα αυτά!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-04-19, 13:27
Το avatar του χρήστη tsavman
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: Ε12 2004, 1.x
Δύναμη Σεβασμού: 237
tsavman είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Rule of thumb:

Για παλαιότερα toyota, το κόκκινο (LLC) είναι το κατάλληλο.
Για νεότερα (πχ 4ΖΖ κλπ), το ροζ (SLLC) είναι το κατάλληλο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-04-19, 03:58
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Κοιτα Νικηφορε, αμα θελεις να κανεις το σωστο για το αυτοκινητο, λαδι-αντιψυκτικα-βαλβολες-υγρα τα περνεις ολα απ την αντιπροσωπεια και καθαριζεις εχεις το κεφαλι 100% ησυχο. Τωρα αμα θελεις να ψαχτεις στο εμποριο θα πρεπει να ψαξεις να βρεις υγρα που να ειναι στις προδιαγραφες οσο πιο κοντα στα μαμα.

-Για τα λιπαντικα ιδιο SAE, παρομοιο δυναμικο/κινητικο ιξωδες, συμβατο ΑPI, παρομοιο Σημειο αναφλεξης, παρομοιο viscocity index, παρομοιο σημειο αντλησιμοτητας με τα 10W30, 15W40 και 20W50 που συστηνει η TOYOTA για τις γενειες μηχανων 4Α και 4Ε.

-Για τα αντιψυκτικα θα πρεπει να εισαι οσο πιο κοντα στο TOYOTA RED LLC...
Το TOYOTA RED LLC ειναι: κοκκινο αιθυλενογλυκολης, με οργανικη τεχνολογια OAT και οχι υβριδικη HOAT που σημαινει οτι εχει βαση τον ανθρακα και οχι τα πυριτικα (silicates). Επισης θα πρεπει να ειναι απαλλαγμενο απο αμινες, βορικα, φωσφορικα και νιτρικα αλατα.

Για καθε λαδι και οτιδηποτε υγρο βαζουμε υπαρχουν MSDS...Πρεπει να τα κατεβαζουμε και να τα συμβουλευομαστε και να ξερουμε τι ακριβως βαζουμε να ειναι ακριβως ομοια με αυτα που συστηνει το εργοστασιο.

Το να εμπιστευομαστε το καθε μαστορα να μας βαζει το καθε MOTUL το καθε CASTROL μονο και μονο επειδη ειναι MOTUL ειναι 100% λαθος πρακτικη...Η MOTUL και η καθε MOTUL ειναι οντως πολυ μεγαλες εταιρειες, αλλα μπορει να μην ταιριαζουν ολα τα προιοντα αυτα στον κινητηρα μας.
Επισης, να εισαι σιγουρος, οτι ελαχιστοι μαστορες γνωριζουν αυτα που σου λεω...Βουτανε ενα μπουγελο και βαζουν σχοινι κορδονι ιδια λαδια ιδια αντιψυκτικα σ ολα τα αμαξια...
Ηταν μια περιοδος που δουλευαν ενα λαδι 10w40 (αγνωστων περαιτερω στοιχειων) ολα τα συνεργεια και το βαζαν σε οτι αμαξι βρισκοταν μπροστα τους...Τωρα εχει γινει μοδα των συνεργειων το 5w30...Τεσπα...Μη τους εμπιστευεσαι, ψαξε μονος σου...

Παρε μια ψιλοεικονα απο εδω για το τι ειναι πανω κατω το καθενα, τα λεει ωραια:

https://www.voulis.com/files/voulis-coolants_el.pdf

Βεβαια ξεχασα το γεγονος των μετατροπων...

Ολα αυτα αφορουν εργοστασιακα αυτοκινητα.
Οταν καποιος εχει αλλαξει τα μαμα κολαρα με σιλικονουχα samco (αλλα ελαστομερη τα μεν αλλα τα δε), εχει αλλαξει ψυγεια (αλλα κραματα της TOYOTA αλλα τα αφτερμαρκετ), εχει αλλαξει αντλιες, σωληνακια, πραματακια οπως εσυ, τοτε αυτα που γραφω δεν βοηθαν σε κατι...

Οταν εχεις κανει μετατροπες, τα καταλληλα προιοντα θα τα βρεις μονο με προσωπικες δοκιμες.
Κανεις δε μπορει να ξερει τι ακριβως συνεργαζεται με τι...Θελει δοκιμες, οπως εκανε και ο κατασκευαστης με το καθε μοντελο του...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 21-04-19 στις 12:59. Αιτία: ένωμα ποστς σε ενα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-04-19, 13:01
NikiforosGT Offline:
Moderator

Καλημερα, καλα το μοτερ που εχω αλλαξει σε 4EFTE φανταζομαι ιδιες προδιαγραφες πρεπει να εχει στο παραφλου με το μαμα 4EFE, σχετικα με την τουρμπινα δεν ξερω, αλλα εκει που περναει το παραφλου μαντεμι ειναι, κολαρα ψυγειου κτλ σωληνακια ειναι μαμα, δεν εχω σιλικονης δλδ, μονο το ψυγειο εχει αλλαχτει με half size (για honda civic) με 3 σειρες κυψελες ποιο χοντρες ολο απο αλουμινιο, μαλιστα ειχε και ταπα πιεσης 1,1 bar και εβαλα αλλη απο Nissan Micra K11 στα 0.9 bar...
Θα δω το pdf οντως δειχνει πολυ καλο. Thanks!

Eρωτηση, oποιος εχει το Toyota LLC red μπορει να μου πει αν ειναι λαδερο? δλδ αν το πιασεις μενει στο χερι σου σαν λαδι? ή στεγνωνει οπως τα απλα της πλακας? το G12 red ειναι λαδερο και χωρις αναμιξη με απιονισμενο νερο ειναι και παχυρευστο, οχι πολυ αλλα ειναι. Της Toyota πως ειναι?

Υ.Γ οταν γραφεις μετα ποστ κανε edit, μην γραφεις αλλο παλι, το ενωσα....

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 21-04-19 στις 13:16.
Απάντηση με παράθεση
Α
Παλιά 21-04-19, 13:56
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Α

Νικηφορε και της toyota το red llc ειναι παχυρρευστο με γλιτσα. Σα γλυτσιασμενο, λαδερο και δε στεγνωνει...Οχι σαν λαδι, αλλα λιγδιαρικο δε ξερω πως να το περιγραψω...Δεν εχει υφη νερου ουτε λαδιου κατι μεταξυ...Ειναι για λιπανση της αντλιας
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-04-19, 14:26
NikiforosGT Offline:
Moderator

Και το g12 ετσι ειναι καπως παχυρευστο και λαδωνει, αμα το πιανεις γινεσαι χαλια θες καλο πλυσιμο μετα.
Ενω τα απλα που πουλανε στο εμποριο οτι χρωμα και να εχουν αυτα τα 4λιτρα με τα 6-10 ευρω τα 4λιτρα ειναι σαν νερο, τα πιανεις και δεν θες ουτε πλυσιμο μετα στεγνωνουν δλδ και φυσικα απλη υφη νερου εχουν.
Χρωματισμενο νερο θα ειναι...

Keichi το pdf το διαβασα οκ πολυ ωραιο, οσον αφορα την ιστορια του παραφλου και τεχνικα θεματα παρα πολυ καλο.
Ομως οπως βλεπω αυτος εχει δικη του μαρκα με παραφλου με ονοματα αγνωστα που πρωτη φορα ακουω οπως flou κατι κτλ. Δεν κανει καμια αναφορα στα G και δεν καταλαβαινω ποια ειναι απο αυτα που λεει. Αυτο που αναφερεις οτι δεν ειναι της Toyota το HOAT αυτος στον πινακα του λεει οτι εχει χρωματα σελιδα 11, πρασινο, μπλε και κιτρινο δλδ.
Με λιγα λογια μια ακρη δεν βγαζω.
Θα συμφωνησω οτι σιγουρα της Toyota το LLC red δεν ξερω αν εχει αλλα ειναι το καλυτερο και μαλιστα επεσα και σε ξενη συζητηση σημερα σε καποιο forum για 4EFTE με starlet UK και μιλουσαν για παραφλου και προτειναν αυτο και εκεινοι.
Αλλα επειδη εχω 5 λιτρα G12 δεν το πεταω τωρα να παρω της Toyota. Οπως εχω δει ειναι αψογο και δεν εχω δει καποιο προβλημα.
Και ο βασικος λογος που πηγα σε τετοια ειναι επειδη πανε ποιο φτηνα λογω των αλλαγων κτλ τα αλλαζω ποιο συντομα.
Οποτε δεν θα μεινουν μονιμα αλλωστε ουτε και χρονια, θελω να ειμαι σιγουρος οτι ολα ειναι καλα και οταν τελειωσουν θα παω και εγω στης Toyota.
Ασε που με το νεο ψυγειο η ταπα του ειναι πανω απο την γεφυρα και οταν πας να αδειασεις μια ποσοτητα παραφλου την χανεις και να θες να το μαζεψεις.
Και αυτο της Toyota χρυσαφι ειναι....

Αληθεια ποσο παει στην Toyota το μεγαλο μπετονι?

εδω εχει μονο σε λιτρο και εχει 7.95 ευρω https://www.japansparecenter.gr/anti...889-80006.html

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 21-04-19 στις 22:08.
Απάντηση με παράθεση
απα
Παλιά 22-04-19, 01:51
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

απα

Πεντοκιλο κοκκινο δεν εχω δει ποτε. 19 χρονια που εχω το αμαξι σε μονοκιλα το παιρνω παντα.
Σε πεντοκιλη συσκευασια εχω δει μονο το ροζ που ειναι για τα καινουργια τογιοτα.
Στην αντιπροσωπεια ειναι πιο φτηνο απο 7.95 ευρω νομιζω γυρω στο 7,4-7,5 ευρω...
Απ την αντιπροσωπεια παρτο σε συμφερει καλυτερα, εκτος αν μενεις μακρια απο αντιπροσωπεια και χρεωθεις βενζινες πηγαινελα

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη keichi : 22-04-19 στις 02:03.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
παραφλου στο ψυγειο akisdio SUPPORT 3 09-11-15 16:32
παραφλου χρηστος ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 8 06-07-15 20:44
Ερωτηση για σταθμη υγρων παραφλου στο ψυγειο της ε12 f/l iempan TOYOTA COROLLA E 12 10 19-01-12 23:19
Παραφλου.....φλου? Θωμας.Κ SUPPORT 7 10-12-06 00:21
Παραφλου ΘΑΝΑΣΗΣ SUPPORT 16 11-06-06 22:42

Page generated in 0,17259908 seconds (82,37% PHP - 17,63% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:28.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com