Τελικά όπως είπα το πρόβλημα της βαλβίδας εφτιαξε!!! στροφες δεν πεφτουν, δεν υπάρχει λογος νομιζω για αντικατάσταση ή καταργησή της, όμως το πρόβλημα με την τάση παραμένει! πιστεύω είναι χαλαρός ο ιμαντας δυναμό, ή η μπαταρια που ειναι 3.5 ετων, αλλιώς στο δυναμο μεσα εχει χαλασει ο ρυθμιστης τάσης το λεγόμενο voltage regulator δλδ. Ο δυναμός μου ειναι του 4EFE.
Και γιατι το λεω αυτο, εχω πυκνωτη στο ηχοσυστημα και οσο δυνατα να το βαλω ΔΕΝ ριχνει ταση!!! ενώ οτι αλλο ηλεκτρικο ανοιγω την ριχνει!
επισης για το A/C εχω ρυθμιζομενη βαλβιδα ρελαντι από starlet gt και συνδεεται εκει που περνει ρευμα ο κομπρεσορας A/C οποτε δεν υπάρχει εδω το παραμικρο προβλημα! (φαινεται εδω στην τελευταια φωτο :
http://www.corollaclub.com/forums/sh...d.php?t=21481), μιλαω για ολα τα αλλα ηλεκτρικα ΕΚΤΟΣ A/C και εκτος ηχοσυστηματος.
Μα ειναι δυνατον να ειμαι σε φαναρι ΜΕΡΑ με κλειστο ηχοσυστημα, και ανοιχτο τερμα καλοριφερ, φλας, και θερμανση πισω τζαμιου και να εχω 12 - 12,5 volts? αν κανω οτι πχ ανοιγω υαλοκαθαριστηρες βαραει ακομα και 11.8!!!! ειναι λογικό αυτό? 13,2 - 14 κατι λενε στα βιβλια οτι πρεπει νανε οταν φορτιζει το δυναμο επαρκώς!
Για αρχη θα σφιξω ιμαντα δυναμο και θα δουμε.
edit : μιλώντας με κάτι φίλους σχετικούς με ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά μου είπαν πως τους εχει τυχει να χαλασει ο αυτοματος στο δυναμο το voltage regulator και αυτο που γινεται ειναι να πηγαινει η μπαταρια πολυ ψηλα σε volts δλδ 17-18 με αποτελεσμα στον εναν να πεταει απεξω τα υγρα της!!! δλδ απο αυτο δεν παει η ταση προς τα κατω, το ποιο πιθανό αίτιο ειναι μπαταρια στα τελειώματα της, δυναμο ή χαλαρος ιμαντας του.
Θα δανειστω μια νεα μπαταρια 60Ah για δοκιμή και θα δούμε.