Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-01-18, 19:19
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1038
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από antonios7 Εμφάνιση μηνυμάτων
τα πίσω τακάκια κάνουν θόρυβο μόλις πάει να σταματήσει λες και είναι κανένα βουβάλι που μουγκρίζει. Δεν το κάνει πάντα βέβαια, αλλά συχνά. Μάλλον θέλουν αλλαγή, οπτικά που τα κοίταξα, θέλουν και δεν θέλουν, ωστόσο λέω να τα αλλάξω.

Τα πιο φτηνά αρκούν φαντάζομαι;
ashika με 13 ευρώ...
https://www.onparts.gr/toyota-coroll...a/takakia-piso
καλησπερα, δεν θα επαιρνα αυτα σε καμια περιπτωση, θα προτιμουσα κυριως Brembo που εχει και 2 βλεπω, αντε Ferodo, και στην χειροτερη τα Bosch.
Δεν ειναι τραγικες οι διαφορες τιμης και σιγουρα θα αντεξουν περισσοτερα χλμ οποτε τα βγαζουν τα λεφτα τους και με το παραπανω.
Καλο ειναι σε αλλαγη να γινει αλλαγη των υγρων και σωστη εξαερωση των φρενων.
Και ελεγχο μηπως θες και τα μπροστινα.
Οι δισκοπλακες ειναι οκ? εχουν νυχακι τιποτα? ή ειναι στραβες? μηπως το λαμακι που εχουν τα τακακια βρισκει στην δισκοπλακα?

Αληθεια εμενα τα πισω φρενα που ειναι απο καποιο ΑΕ101 με 4AGZE εχει τα ιδια τακακια και δισκοπλακες με της G6 αραες? σαν διαστασεις ιδια μου φαινονται.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-01-18, 21:04
Το avatar του χρήστη antonios7
antonios7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: Corolla 1.3 G6
Περιοχή: Αθήνα
Δύναμη Σεβασμού: 332
antonios7 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Brembo καλή περίπτωση με 21 ευρώ, απλά έλεγα μήπως δεν έχουν διαφορά. Για λίγα ευρώ βέβαια τα brembo είναι και γνωστή μάρκα.

Νυχάκι οι δίσκοι έχουν και οι μπρος και οι πίσω. Το νυχάκι σημαίνει και αλλαγή απαραίτητα; Όχι δεν είναι στραβοί. Τους μπροστά τους έχω αλλάξει μια φορά πριν κάτι χρόνια, τους πίσω όχι, είναι οι εργοστασιακοί...
Υποπτεύομαι πως ίσως είναι η ηχητική προειδοποίηση το μούγκρισμα...κοινώς την έχουν ακούσει τα πίσω.
Μπροστά έχω και σχετικά φρέσκα τακάκια, έχουν καλή πάστα ακόμα.

Οι πίσω δίσκοι έχουν μεγάλη διάμετρο βασικά, εμφανισιακά παραπέμπουν σε αμάξι 150 αλόγων...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-01-18, 22:02
NikiforosGT Offline:
Moderator

ναι και εμενα μοιζουν να ειναι ποιο μεγαλοι οι πισω αλλα τα σημεια που πατανε τα τακακια ειναι μικροτερα στην πραγματικοτητα.
Για μικρη διαφορα καλυτερα brembo σιγουρα ειναι καλυτερα.
Για το νυχακι τωρα οταν ειναι λιγο δεν πειραζει, οταν ειναι πολυ πειραζει. Το ποσο το αναφερει το βιβλιο κατασκευαστη, για την Ε11 αναφερεται και στο Haynes manual http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=22218, θελει μετρηση με παχυμετρο ή καλυτερα με μικρομετρο. Αναφερει οταν παει ποσα mm θελουν αλλαγη. Δεν θυμαμαι απεξω τα νουμερα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-01-18, 17:46
Το avatar του χρήστη antonios7
antonios7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: Corolla 1.3 G6
Περιοχή: Αθήνα
Δύναμη Σεβασμού: 332
antonios7 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bluechris Εμφάνιση μηνυμάτων
Μιας που μιλάτε για τακάκια έβαλα δοκιμαστικά πίσω της EBC τα YellowStuff που είναι ποιο δυνατά. Είναι πανάκριβα τα ρημάδια αλλά για το λόγο που τα πήρα όντως μου ανέβηκε η δύναμη του πίσω φρένου.
Τώρα πόσο θα αντέξουν ή αν θα μου φάνε την δισκόπλακα δεν ξέρω... θα δω σε καμιά 10αριά χιλιάδες χλμ τι έχει παιχτεί. Δεν τρίζει τπτ και ανεξαιρέτως αν έχω πιέσει το αμάξι δεν αλλάζει η συμπεριφορά τους αλλά μόλις ανέβουν οι ζέστες θα είμαι ποιο σίγουρος για αυτό.
Υπερβολή είναι, ίσως και χωρίς μεγάλο νόημα (για πίσω τουλάχιστον) και θα φαγωθούν γρήγορα. Με πιο φτηνά κάνεις τη δουλειά σου άνετα και για πιο πολλά χλμ.

Πως το κατάλαβες οτι φρενάρουν τα πίσω πιο καλά;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-01-18, 19:57
NikiforosGT Offline:
Moderator

καλησπέρα, ναι στο φρεναρισμα και εγω ξερω οτι τα πισω ειναι 40% περιπου και 60% στα μπροστινα πως καταλαβαινεις αμα ειναι καλυτερα?
μονο αμα τραβας χειροφρενιδια και κανεις παντιλικια μαλλον....:Pppp
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-18, 08:50
Το avatar του χρήστη Fanis
Fanis Offline:
Administrator

Μοντέλο: LEXUS IS 200
Περιοχή: Nikaia
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός
απλα οταν δουλευουν σωστα τα τακακια πισω οταν πατας φρενο δυνατα δεν φευγεις προς το παμπριζ , αλλα νιωθεις οτι πιεζεις προς τα κατω το καθισμα !!!

στο lexus μου οταν εφτιαξα τα φρενα σταματησε η γυναικα μου να πηγαινει προς τα εμπρος καθε φορα που ακουμπουσα τα φρενα .. και καταλαβε οτι κατι εκανα στο αμαξι για πρωτη φορα ..

Η διαφορα μεταξυ ενος αντρα και ενος παιδιου ειναι......το μεγεθος των παιχνιδιων..

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-18, 09:25
Το avatar του χρήστη bluechris
bluechris Offline:
Web & Forum Admin

Μοντέλο: Corolla ZZE112L
Ευχαρίστησε: 2
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 13 φορές σε 11 μηνύματα
bluechris έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από antonios7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Υπερβολή είναι, ίσως και χωρίς μεγάλο νόημα (για πίσω τουλάχιστον) και θα φαγωθούν γρήγορα. Με πιο φτηνά κάνεις τη δουλειά σου άνετα και για πιο πολλά χλμ.

Πως το κατάλαβες οτι φρενάρουν τα πίσω πιο καλά;
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT Εμφάνιση μηνυμάτων
καλησπέρα, ναι στο φρεναρισμα και εγω ξερω οτι τα πισω ειναι 40% περιπου και 60% στα μπροστινα πως καταλαβαινεις αμα ειναι καλυτερα?
μονο αμα τραβας χειροφρενιδια και κανεις παντιλικια μαλλον....:Pppp
Από την ημέρα που πήρα το αυτοκίνητο το συγκεκριμένο ένοιωθα (είμαι 47 πλέον και οδηγώ από τα 15) πως το αμάξι βούλιαζε πολύ μπροστά.

Επίσης σε κυνήγι πχ σε κατηφορική στροφή πάταγα επίτηδες το φρένο να δω τι θα κάνει προσπαθώντας να βγάλει τον κώλο (άσχετο αλλά έχω πάθει πλάκα με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου μου στο πόσο καλά κρατάει και γενικά είναι ισοροπημένο) και αυτό ΔΕΝ έκανε κιχ πίσω ακόμα και σε υπερβολικό πάτημα.
Επίσης σε ψιλόβροχο με γλίτσα δεν πα να μπλόκαρα μπροστά, πίσω για να μπλοκάρει έπρεπε να τερματίσω το πεντάλ.

Τέλος το επιβεβαίωσα στο κτέο όπου μου το είπαν εκεί χωρίς να μου το πουν σαν πρόβλημα αλλά ότι είναι στα όρια το μπρος πίσω. Στο κτέο έβγαλα δύναμη πέδησης 2400 μπροστά και 700 πίσω που αυτό φυσικά δεν είναι 60/40.

Δεν είχα λύσει ποτέ πίσω (ντεν τόχω το θέμα) αλλά ο Φάνης όταν έφερα τα τακάκια και λύσαμε είδε πως πίσω ήταν οι δαγκάνες κάγκελο και δεν είχαν κίνηση οπότε τις συμμάζεψε και βάλαμε και τα τακάκια της EBC συνδιαστηκά οπότε επίσημα το πίσω φρένο μου ανέβηκε και από το σέρβις (χρωστάμε αλλαγή τα πάντα σε όλα τα φρένα για full rebuild που θα γίνει σύντομα) αλλά και στα τακάκια.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bluechris : 24-01-18 στις 19:49.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-18, 19:09
NikiforosGT Offline:
Moderator

καλησπερα, ωραια θα το εχω και εγω υποψην καποια στιγμη να ριξω μια ματια στα πισω φρενα, κτεο περασα ιανουαριο του 2017 και ειχαν καλα νουμερα.
Επισης να συμπληρωσω πως μπορει αμα δεν δουλευουν καλα τα πισω αμα το σκιζουμε στα φρεναρισματα να υπερθερμαινουμε τα μπροστινα φρενα γιατι ολη η δυναμη του φρεναρισματος παει εκει. Και οπως ειναι λογικο θα καθεται και η μουρη κατω ειδικα αν εχουμε μαλακα αμορτισερ και οχι χαμηλωματα, σκληρη αναρτηση κτλ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-18, 19:46
Το avatar του χρήστη bluechris
bluechris Offline:
Web & Forum Admin

Μοντέλο: Corolla ZZE112L
Ευχαρίστησε: 2
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 13 φορές σε 11 μηνύματα
bluechris έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT Εμφάνιση μηνυμάτων
καλησπερα, ωραια θα το εχω και εγω υποψην καποια στιγμη να ριξω μια ματια στα πισω φρενα, κτεο περασα ιανουαριο του 2017 και ειχαν καλα νουμερα.
Επισης να συμπληρωσω πως μπορει αμα δεν δουλευουν καλα τα πισω αμα το σκιζουμε στα φρεναρισματα να υπερθερμαινουμε τα μπροστινα φρενα γιατι ολη η δυναμη του φρεναρισματος παει εκει. Και οπως ειναι λογικο θα καθεται και η μουρη κατω ειδικα αν εχουμε μαλακα αμορτισερ και οχι χαμηλωματα, σκληρη αναρτηση κτλ.
Το φαινόμενο είναι χειρότερο σε αμάξι χαμηλωμένο με σκληρή ανάρτηση γιατί δεν υπάρχουν διαδρομές με αποτέλεσμα να υπάρχει σε DT μπλοκάρισμα μπροστά (ντεν έχω και ABS είμαι της παλιάς σχολής του Πάρκινσον )
Παλιά 24-01-18, 22:36
NikiforosGT Offline:
Moderator

Και εγω δεν εχω και μερικες φορες νομιζω οτι εχω καταφερει φρεναρισματα σα να ειχα...νομιζω ειναι θεμα εμπειριας και να ξερεις ΠΑΡΑ πολυ καλα το αμαξι σου αλλα και απο οδηγηση και εμπειρια.
Σωστη η παρατηρηση με το χαμηλωμα ετσι ακριβως ειναι.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 25-01-18 στις 10:50.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Φθορά στα πίσω τακάκια windman TOYOTA AURIS 6 30-03-18 23:15
Αλλαγή τακάκια andreasseva TOYOTA COROLLA E*101 6 03-10-16 22:45
τακάκια antonios7 TOYOTA COROLLA 111(G6) 1 29-12-12 13:12
τακάκια TARZAN TOYOTA COROLLA 111(G6) 3 20-03-09 17:32
Πίσω τακάκια - Το εργαλείο. kyro SUPPORT 18 22-05-08 09:33

Page generated in 0,17915797 seconds (82,60% PHP - 17,40% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:13.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com