Ε.Σ.Υ.
Εθνικο Συστημα Ανικανων κ Δολοφονων επρεπε να το λενε κ οχι υγειας! Την Κυριακη του Πασχα ειχα την μητερα μου απο Αθηνα για να γιορτασουμε μαζι.Το μεσημερι την επιασε μια κριση κ δεν μπορουσε να αναπνευσει! Την πηγα στο νοσοκομειο Βολου οπου αφου την συνεφεραν της εκαναν εισαγωγη για προληπτικους λογους κ παρακολουθηση.Το ιδιο απογευμα παθαινει ακομα μια κριση.Το βραδυ ακομα ακομα μια.Ξημερωματα Δευτερας ακομα μια. Την υπολυπη ημερα τιποτα οσπου ηρθε το βραδυ κ ξεκηνησε το μαρτυριο της! Δεν μπορουσε να αναπνευσει χωρις μασκα οξυγονου κ παλι πολυ λιγο!Τριτη πρωι μεταφερεται εσπευσμενα στην ΜΕΘ κ ξεκιναει αλλη αγωγη πιο δυνατη! Υποψην οτι απο την Κυριακη το μεσημερι εγω διπλα κ παρων μεχρι την Τριτη το πρωι βλεποντας την μητερα μου να λιωνει!!Εν τελει ερχονται κ τα αδερφια μου απο Αθηνα κ φευγω να παω για υπνο!Στην ενημερωση απο τους γιατρους μας ειπαν οτι ψαχνουν να βρουν τι προκαλει την δυσπνοια κ οτι της χορηγουν προς το παρων αντιβιωση κ κορτιζονη!Ενταξει λεμε γιατροι ειναι θα το βρουν.Την επομενη μας λενε οτι τελικα την βαλανε σε καταστολη κ την διασοληνωσανε με μηχανικο πνευμονα γιατι δεν ανταποκρινοταν στην αγωγη με αποτελεσμα να εχει 150 παλμους το λεπτο με πιεση 18υψηλη με 15χαμηλη κ οξυγονο στο αιμα 60 απο 100! Μετα απο 10 μερες την βγαζουν απο την καταστολη κ της κανουν τραχιοστομη για καλυτερα!Ετσι μας ειπαν! Δοκιμαστηκα την εβαζαν να αναπνευσει μονη της αλλα πανω απο 10 λεπτα δεν αντεχε!Τους ρωταγαμε τι το προκαλουσε αυτο κ δεν ξερανε τι να μας πουνε!Εν τελει μας ειπαν οτι ηταν σε τελικο σταδιο πνευμονικης ανεπαρκειας κ οτι λογο αγχους δεν ανταποκρινοταν στην αγωγη!Ζητησαμε διακομηδη για ΜΕΘ στην ΑΘΗΝΑ κ μας ειπαν απο το ΕΚΑΒ οτι λογο φορτου επρεπε να περιμενουμε 1 εβδομαδα κ εφοσον θα ειχαμε βρει πρωτα κρεβατι σε αλλη ΜΕΘ.Αλλα σε ποιο νοσοκομειο? Μας λενε μονο το ΑΤΤΙΚΟ εχει εξειδηκευμενη πνευμονολογικη ΜΕΘ.Καναμε τα αδυνατα δυνατα, βαλαμε θεους κ δαιμονες κ βρηκαμε εν τελει κρεβατι στην ΜΕΘ του ΑΤΤΙΚΟΥ κ την κατεβασαμε την προηγουμενη Πεμπτη το μεσημερι στην Αθηνα μετα απο 25 μερες παραμονης στον Βολο.Αντε λεμε τελος τα ψεματα θα βρουν τι εχει κ θα το αντιμετοπισουν! Οντως το βρηκαν μεσα σε 2 ωρες!Ενα κολωμικροβιο ειχε προσβαλει τους πνευμονες κ δεν μπορουσε να αναπνευσει!Παιδια σας λεω οτι την Παρασκευη κοιμηθηκα χωρις αγχος μιας κ ηξερα οτι ηταν σε καλο νοσοκομειο!Το πρωι λοιπον κατα της 8 χτυπαει το κινητο μου κ ακουω μια φωνη να λεει απο την αλλη μερια= κ. Τσαφογιαννη σας καλουμε απο το ΑΤΤΙΚΟ κ μετα λυπης σας πληροφορουμε οτι η μητερα σας κατεληξε στις 7 το πρωι απο ανακοπη καρδιας λογο προχωρημενης αλλιωσης εσωτερικων οργανων!!! Απεριγραπτο το τι εγινε μετα! Σε εξηγησεις που μας δωθηκαν αργοτερα απο την διευθηντρια της ΜΕΘ μας ειπε οτι ενω η μητερα μου ηταν σε καταστολη στην ΜΕΘ του Βολου το μικροβιο εξαπλωνοταν σε ολα τα οργανα του σωματως προσβαλοντας τα ενα-ενα! Στην ερωτηση μου γιατι δεν το βρηκαν στο αλλο νοσοκομειο πηρα την εξης απαντηση= Δεν εχουν ολα τα νοσοκομεια τα μηχανηματα που εχουμε εδω!!! Αρα το συμπερασμα που βγαζω ειναι το εξης= Κ τι εγινε που πληρωνουμε τοσα λεφτα στο ΙΚΑ??? Κ τι εγινε που εχουμε νοσοκομεια??? Κ τι εγινε που η μητερα μου αργοεσβηνε ???Αφου δεν εχουμε ανθρωπια τι περιμενουμε?? Να γιατρευτουμε??? Απλα πληρωνουμε......Απλα νοσηλευομαστε.......Απλα πεθαινουμε.........
Να εισαι καλα ρε μανα οπου και αν εισαι!Ακομα κ στο τελος μου εδωσες ενα ακομα μαθημα ζωης!!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsaftsouf20V : 06-05-07 στις 23:05.
|