Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsaftsouf20V
Μαλιστα σε στα δικα μας κουραζεις τρομπα νερου λογω πιο μεγαλης πιεσης στο κυκλωμα και υπαρχει περιπτωση να τιναξει απο κολαρο μεχρι και ψυγειο.Αυτα εγιναν.
Μαλον εχεται παρεξηγηση την τρομπα νερου! Την λεμε τρομπα αλλα δεν ειναι.Ενας απλος κυκλοφορητης νερου ειναι κ τιποτα παραπανω.δεν εχει χαρακτηριστικα τρομπας.Δεν κανει αναροφηση κ τρομπαρισμα!Παιρνει κινηση απο ιμαντα κ κυκλοφορει το νερο μεσα στο κυκλωμα.Γιαυτο κ ο κατασκευαστης βαζει ταπα 0.8 για να μπορει να σηκωσει πιεση ωστε να βοηθησει την τρομπα να το κυκλοφορηση! Απο υδραυλικης αποψης οταν ανεβαζεις λιγο την πιεση βοηθας τον κυκλοφορητη(τρομπα) να γυρισει το υγρο πιο γρηγορα στο κυκλωμα! Το ξερω γιατι το εφαρμοζω καθε μερα στην δουλεια μου! Μηπως δεν ξερω την δουλεια μου?? Και οσον αφορα την αποτελεσματικοτητα της το εχω δει με τα ματια μου.Κραταει πιο χαμηλα θερμοκρασια 1 γραμη στο οργανο στο καντραν!
|
Μια στιγμη.. Εγω δεν ειπα τιποτα για τρομπα νερου οποτε πιστευω οτι το ποστ σου αναφερεται στον Ηρακλη..
Σχετικα με την ταπα τωρα, επειδη δεν καταλαβα καλα.. Εγω ειχα την εντυπωση οτι η ταπα αυτη αντεχει οπως λεει μεχρι 1.3 bar.. Οχι οτι αυξανει την πιεση στα 1.3 bar.. Δηλαδη αν εσυ για x,y λογους αυξησεις την πιεση, αυτη αντεχει μεχρι 1.3bar.. Εσυ εχεις κανει κατι αλλο ωστε να αυξησεις την πιεση(πχ μικροτερη τροχαλια στην τρομπα νερου η δεν ξερω κι εγω τι)? Γιατι οπως ειπα μονη της δεν αυξανει ουτε πιεση ουτε ροη και κατα συνεπεια δεν αλλαζει κατι στην ψυξη του συστηματος..