@ Δημήτρη Δέδε:
Καταρχήν δημήτρη μου η χοάνη την οποία συζήτησες με την powerchips είναι η LM και όχι η SUS (συρμάτινη-μεταλλική). H LM είναι σαν τις κοινές χοάνες (με γάζα-φανέλλα) και είναι σαφώς κατώτερη λύση συγκριτικά με την SUS. Η SUS βέβαια έχει λίγο χειρότερη κατακράτηση αλλά είναι πολύ πιο ελεύθερη κι αν δεν κάνεις τίποτα extreme σε χωματόδρομους δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Το ότι κατάλαβα πως μιλάς για την LM είναι η τιμή που λες...η SUS κάνει 336
(μαζί με ΦΠΑ). Βέβαια στην τιμή της LM δεν στα είπαν σωστά στην powerchips...στα 250
πρέπει να προστέσεις και το ΦΠΑ. Anyway πάντως...ότι θες παίρνεις... απλά εγώ προτείνω την SUS και είναι αρκετά σημαντική η διαφορά της σε άλογα με την LM. Άλλωστε με την powerchips πέρασαν κανά 2 μέρες μέχρι να τους δώσω να καταλάβουν ποιά είναι η LM και ποιά η SUS...και είναι και αντιπρόσωποι της Blitz!!!
Τώρα στο θέμα του εγκεφάλου...
Σαφώς καλύτερη λύση είναι οι παράλληλοι εγκέφαλοι μιας κι εφ'όρου ζωής θα έχεις το ECU σου απείραχτο (και ιδίως από τα χέρια της powerchips), ότι μελλοντικές βελτιώσεις κάνεις επαναρυθμίζεται και αν γίνει καμιά μ@λ@κία τον ξηλώνεις (μέχρι να βρεθεί λύση) και είσαι μια χαρά με τον εργοστασιακό. Αυτά που σου λένε δημήτρη στην powerchips, επειδή μου τα είπαν και σε μένα, τα ακούω βερεσέ...ότι άλλο το mapping που θα κάνουν εκείνοι κι αλλιώς ακούει το stock ECU με το mapping του Unichip. Αυτά απλά είναι αισχρές αηδίες και ανακρίβειες, που άλλωστε μια ζωή τις λένε στην Powerchips για να πιάσουν πελάτες.
Και να σε ρωτήσω κάτι βρε δημήτρη...μόνο και μόνο από την άποψη που θα δώσεις για επαναπρογραμματισμό το μαμά ECU σου δεν φοβάσαι; Αν 1 στο 1.000.000 κάτι πάει στραβά (δεν φτάνω καν στο γεγονός να στον καταστρέψουν-απλά να σου κάνουν μάπα ρυθμίσεις) τι γίνεται; Στο ξαναπρογραμματίζουν; Και που θα βρούν τις εργοστασιακές ρυθμίσεις;
Έχουν κι άποψη βλέπω (η powerchips) για το πως βελτιώνεται ο 2ZZ-GE κινητήρας, ε; Εδώ καλά καλά δεν ξέρουν αυτά που πουλάνε ξέρουν και τι κάθεται καλά σε ένα μοτέρ που ούτε που το έχουν ξαναδεί;
Για να κλείσω και να μην σε κουράζω άλλο (άλλωστε η απόφαση είναι καθαρά δική σου) εγώ με κλειστά μάτια θα έτρεχα μακριά από την powerchips και όσες ζωές κι αν είχα θα έβαζα Unichip. Αλλά πάλι αυτό είναι αυστηρά προσωπική μου άποψη!! 8)
Α, και κάτι άλλο...το παιδί στην Dastek δεν τον λένε Θωμά αλλά Θέμη!! tongue
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vaggelis";p="
οντως με τα μπουζι αυτο συμβαινει....αν και τα TRD ειναι DENSO....και χωρις καμια αλλη διαφορα απο τα IK22
εμεις που βαλαμε τον θερμοστατη δεν ειδαμε αξιολογη διαφορα.....μαλλον ψυχολογικη θα ειναι
οσον αφορα τα saxo εχεις δικιο......τι περιμενεις απο μια φωτοτυπια
|
Τα ΙΚ-22 της TRD βαγγέλη είναι 1 βαθμό ψυχρότερα από τα stock. Τα μαμά είναι ΙΚ-20. Στο δικό μου δεν ήταν Denso τα μαμά αλλά NGK 6άρια. Τα ΙΚ-22 είναι 7άρια στην κλίμακα της NGK.
Όσον αφορά τον θερμοστάτη η διαφορά του δεν είναι ψυχολογική!! Απλά βοηθάει στην καλύτερη ψύξη του κινητήρα, στον να μην ανεβαίνει η θερμοκρασία όταν σκίζεις συνέχεια το αυτοκίνητο και βέβαια βοηθάει πολύ καλύτερα το καλοκαίρι με αυτές τις θερμοκρασίες που έχουμε στην Ελλάδα!