Λοιπόν... τελικά δεν έβαλα ούτε τα Dunlop, ουτε τα Turanza...
Μετά από εκτενή κουβέντα με τον Φάνη και τον Στράτο από το συνεργαζόμενο κατάστημα του κλαμπ (ΑΦοι Αναστασιαδη), έβαλα τα AVON ZZ3.
Πρώτες εντυπώσεις απο λίγα χιλιόμετρα που εκανα χτες και σήμερα:
Δεν ξέρω αν παιζει ρόλο που τα λαστιχα είναι ολοκαίνουρια (ή αν θα συνεχισει να ειναι ετσι και μετα απο καιρό) αλλά:
1)
Απίστευτη ποιότητα κύλησης. Το αμαξι άλλαξε κύλιση και συμπεριφορά 180 μοίρες. Τόσο σκ@τ@ και σκληρά ήταν τα potenza? Τι να πω... Πάντως τα Potenza RΕ720 οταν τα ειχα βαλει και αυτα ολοκαίνουρια ποτε δεν μου ειχαν δωσει τετοια αισθηση... Ο αδερφος μου φοράει τωρα ολοκαινουρα τα καινουρια Potenza (τα 050) και πάλι η αισθηση ειναι αυτη η σκληρή που ενιωθα και εγω με τα δικά μου. Καμια σχεση με το μαλακο πελμα του AVON...
2) ΠΛΗΡΩΣ ΑΘΟΡΥΒΑ. Νομιζα οτι οδηγουσα πανω σε πουπουλενιο στρωμα. Ό,τι αλλο λάστιχο έχω βάλει, πάντα εκανε μια φασαρια είτε πολυ, είτε λίγο. Το Avon ειναι μούγκα...
3) Πολυ πολυ πολυ μαλακά! Τα ενιωσα να ειναι βεντουζα στο δρομο απο τη στιγμη που εφυγα απο το μαγαζι! Με το καλημέρα δλδ!
Τωρα μενει να τα δοκιμασω πως κρατανε σε στροφολόι σε στεγνο και πως συμπεριφερονται και σε βρεγμενο. (Ακόμα δεν τα εχω "χωσει" σε στροφες επειδη τα στρωνω).
Επίσης θέλω να ελεγξω και την αντοχή τους στο χρόνο!
Κατά τα άλλα, πληρουσαν και τις απαιτησεις μου οσον αφορά σκληρό πλαινό και προστασία στη ζάντα.
Θα ήθελα επισης να αναφερω πως ολα τα παραπάνω γινανε σε ένα απόγευμα. Πηρα τηλ τον Φανη και μιλήσαμε, μετα πηρα τον Στράτο. Πηγε ο Φανης απο το Στράτο να σιγουρεψει αυτα που λεγαμε και επι τοπου έφυγα και εγω να βαλω τα λάστιχα αφού ειχε στο μαγαζί μια τετραδα στην διασταση μου... Μιλάμε για κάνονισμα με ταχυτητα του φωτος...
Λιγο πριν κλεισει το μαγαζί... Ηταν να ερθει και ο Φανης να δει την τοποθετηση αλλα ασχοληθήκαν στο μαγαζι μονο με μενα και τελειωσαν γρηγορα και... καλά που τον πέτυχα ton Φανη στον δρόμο στην επιστροφη ίσα να τα δει πανω στις ζαντες...
Τελος, αναφορικά... λόγω του ότι το μαγαζι ειναι συνεργαζόμενο του κλαμπ και με τη χρήση της κάρτας μελους μου για να εχω και την σχετική έκπτωση... η τιμή που πλήρωσα ήταν απλά εκπληκτική.
Πολύ πιο φτηνά από λάστιχα με λιγότερες προδιαγραφες.
Δεν θα σας πω ακριβως την τιμή. Αυτο που μπορω να πω μιας και εχω μέτρο σύγκρισης, ειναι πως τα Dunlop που εψαχνα (τα SP Fast Response) επειδη ειχα κανει ερευνα και ειχα ρωτησει και σε 2-3 αλλους λαστιχαδες... ο Στράτος μου τα έβαζε με 100 ευρω πιο φτηνα... !!!!! Δεν ειναι και λίγα... Don't you think?
Ευχαριστω πολύ τον Φανη για την βοήθεια και τον Στρατο για την ταχεία και καλή εξυπηρετηση.
Θα σας κρατησω ενημερους οσον αφορα την πορεία των ΑVON και με εντυπωσεις σε στροφες σε στεγνο και βρεγμενο.