Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GMASTER6
ναι ρε συ ανω πατησια συνορα με κυψελη ειμαι...γενικα ολα τα κοντινα μου βενζιναδικα εχουν αλλαξει ποσες φορες ιδιοκτήτη για τον γνωστό λογο που όλοι ξερουμε...
|
εδω εχει βενζιναδικα που τα εχουν πακιστανοι!!! τι να λεμε τωρα δλδ!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από aliengoa
Νικηφόρε για εξήγησε λίγο την διαδικασία πως βοηθάει ένα wideband. Ξέρω τι δείχνει, αλλα πως καταλαβαίνεις οτι είναι καλύτερη η βενζίνη στο Α βενζινάδικο σε σχέση με το Β βλέποντας τις ενδείξεις του ΑΕΜ;
Επίσης, πως βοηθάει στην κατανάλωση πχ πρέπει να βλέπω σε σταθερή ταχύτητα συγκεκριμένη ένδειξη; Τι σημαίνει Open Loop Mode και τί Close Loop Mode?
|
Το wideband εχει δικο του αισθητηρα λαμβδα και τον βαζουμε στην εξατμιση ποιο μακρια απο το χταποδι απο κατω απο το αμαξι δλδ, επισης επειδη εχει δικια του αντισταση και ειναι με πολλα καλωδια οχι με ενα σαν το μαμα! μετραει ακομα και με κρυο μοτερ αλλα και στο ρελαντι, κατι που δεν γινεται με τα halmeter! επισης αυτα δεν εχουν ψηφιακη μετρηση μονο leds! μαζι με τα wideband εχει στις οδηγιες μια λιστα αναλογα το καυσιμο τι νουμερα πρεπει να μας δινει, επισης τα volts της οθονης αντιστοιχουν πχ με το λεγομενο 1,01 - 1,02 κτλ που βλεπουμε στις καρτες καυσαεριων ή στο ΚΤΕΟ εκει που λεει λαμβδα. Ετσι το 1.01 πχ ειναι το 14 περιπου, στο ρελαντι που καταλαβαινω οτι το αμαξι παει πολυ καλα οταν γκαζωνω εχω 14,6-15 το πολυ αν δω να αρχισει να ανεβαινει τοτε αρχιζουν τα προβληματα! τα μεγαλα νουμερα ειναι φτωχο μειγμα, τα μικρα ειναι πλουσιο, ετσι πχ το πρωι με το κρυο μεχρι να ζεσταθει βλεπω πχ και 13,2-13,5 και μετα παει 14,8-15. Με τερμα γκαζι τουρμπισμα βλεπω 12-το λιγοτερο που εχω δει 10.7. Οταν λοιπον πας εθνικη με σταθερη ταχυτητα ΧΩΡΙΣ να τουρμπιζεις με 5η και 120χλμ και βλεπεις 14 τι σημαινει? δεν θα σημαινε οτι κανεις και οικονομια με αυτο το νουμερο αφου μοιαζει με του ρελαντι? βεβαια ακομα και ελαφρο πατημα γκαζιου ή αποτομα αφηματα του γκαζιου τα νουμερα κατεβαινουν ακομα και κατω απο 12! εκει λοιπον καιμε!
Οταν δεις το αμαξι να μην τραβαει καλα δλδ ρεταρει τοτε το wideband εχει αρχισει να δειχνει πανω απο 16! χτες με ανοιχτο το A/C δλδ ειχα 1400-1500rpm!! σε φαναρι ειδα να λεει 18 και για λιγα secs δεν μετραγε καν!!! επισης αυτο ηταν χωρις φιλτροοχανη επανω γιατι την ξηλωσα να φτιαξω κατι, πιθανως ρουφαγε πολυ αερα λογω πολλων στροφων θα δουμε. Αν βαζεις απο βενζιναδικα με νοθευμενη και βλεπεις μεγαλα ΜΗ φυσιολογικα νουμερα τοτε σημαινει πως ειναι νοθευμενη η βενζινη εκτος αν απο καπου παιρνει αερα η εξατμιση μας! γιατι αυτο σημαινει πολυ οξυγονο! ηδη το εχω παθει 3 φορες και δεν μπορουσα να βγαλω καρτα καυσαεριων!!! μια φορα κομενη εξατμιση, μια φορα πειραγμενη πιεση προς τα κατω δλδ 0.25bar! και μια φορα ακομα ειχε ξεβιδωθει το χταποδι! οι οροι που λες δεν ξερω τι ειναι δεν τους εχω ξανακουσει!!! που τους ακουσες εσυ?
τις οδηγιες του wideband μπορεις να τις δεις εδω οπως και τους πινακες που ειπα :
http://download.telematica.gr/AEM/pd...%2030-4100.pdf
http://www.telematica.gr/product_inf...b312347a6beb89
εγω το πηρα μεσω ebay και το εδιναν φτηνοτερα!