Χρονια πολλα σε ολους.
Επιτελους βρηκα link για manual Corolla Ε111 τση Haynes σε pdf μορφη.Αν επιτρεπονται τετοια Links πειτε μου να το δωκω για να το κατεβασετε...
Και κατι αλλο,
Επειδης εχω κοιταξει απειρες σελιδες με topics κι εχω τελικα μπερδευτει αρκετα, μπορειτε να μου προτεινεται καποια πραγματα οσον αφορα το επομενο μου Service (εχω 105,000 χλμ) στο οποιο θα αλλαξω λαδια, φιλτρο λαδιου,βαλβολινες(αυτες τις αλλαζω διοτι το αμαξι το αγορασα μεταχειρισμενο τον Οκτωβριο του 2007 με 81,000 χλμ. και δεν γνωριζω αν εχουν αλλαχτει ποτε, κοινως για προληπτικους λογους).
Στα 92,000 χλμ. εκανα ενα Service σε ενα συνεργειο της γειτονιας μου που μου ειχαν προτεινει για corolla, ο οποιος:
1ον) μου αλλαξε απο μονος του και φιλτρο βενζινης!!! (επειδης αυτο ελεγε η Toyota, ειπε),το ποιο απο οτι ξερω στο μοντελο μου δεν αλλαζει ποτε και
2ον) στην αλλαγη των μπουζι που εκανε, αντι για τα K16R-U11 που ειχε πανω εβαλε τα K16R-11, τα οποια μολις εκανα 10 μετρα το αμαξι, καταλαβα αμεσως διαφορα στη χροια του κινητηρα(ησαν ποιο τραχυς), με αποτελεσμα να αγορασω απο την Toyota τα σωστα και να τα τοποθετησω μονος μου.
Απο τοτες ειπα τελος τα συνεργεια και οι αντιπροσωπειες για τα απλα Service,τα οποια θα τα κανω μονος μου με εναν φιλο.
Οποτε... χαρακτηριστικα οδηγησης μου για επιλογη λαδιου:
Μενω Αθηνα, δεν το παταω το αμαξι (εως 4,500 στροφες), βασικα με ενδιαφερει να ειναι ΑΘΟΡΥΒΟΣ ο κινητηρας οσο γινεται και να τα αλλαζω μαζι με το φιλτρο του καπου στα 10,000 χλμ.
Με τα Shell Helix ultra w4-50 που εχω τωρα, ειμαι ευχαριστημενος, τα χω πανω 13,000 χλμ. Αν υπαρχει καποια αλλη αποψη πανω σε αυτα που ζηταω οσον αφορα την επιλογη λαδιου, θα με βοηθαγε.
Ευχαριστω πολλα,sorry για το κατεβατο και καλεσε γιορετσε...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη euromaster : 26-12-08 στις 13:14.
|