Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΜΑΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-05-18, 12:01
Το avatar του χρήστη Fanis
Fanis Offline:
Administrator

Μοντέλο: LEXUS IS 200
Περιοχή: Nikaia
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός
always keep on evo !!! ( evolution )

Η διαφορα μεταξυ ενος αντρα και ενος παιδιου ειναι......το μεγεθος των παιχνιδιων..

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-05-18, 13:59
giannis gt Offline:
Θεϊκό Μέλος

Περιοχή: βολος
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 508
giannis gt θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
ΛΑΤΡΕΊΑ....... ΑΝΕΚΠΛΉΡΩΤΗ......

http://youtu.be/Hi3ipm5wMYs

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.

Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.

Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-05-18, 01:24
Το avatar του χρήστη panos sardanapalos
panos sardanapalos Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: corolla e12
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δύναμη Σεβασμού: 157
panos sardanapalos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Ωραίος ο φωτισμός... Καλά για το τιμόνι τι να σχολιάσω. Να μαι καλά
Παλιά 10-10-18, 20:35
Το avatar του χρήστη tsavman
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: Ε12 2004, 1.x
Δύναμη Σεβασμού: 237
tsavman είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Long due post, αλλά νομίζω δικαιολογημένα.
(TLDR; scroll down for pics)

Αρχικά να αναφέρω πως εδώ και καιρό σκεφτόμουν μια αναβάθμιση στον ήχο του αυτοκινήτου, ιδανικά συνδυάζοντας το ένα χόμπι της ενασχόλησης με την τεχνολογία με το άλλο χόμπι της μουσικής. Όντας ερασιτέχνης μουσικός, δεν ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος με το multimedia κομμάτι του αυτοκινήτου που αποτελούταν από το εργοστασιακό Radio/CD παρέα με ένα mp3 player τύπου x-carlink για συνδεσιμότητα USB/SD/BT. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως εδώ και χρόνια κοιτούσα για άλλες λύσεις, αλλά κάπου με φρέναραν κάποια πράγματα. Πηγή 2DΙΝ δεν ήθελα να βάλω μαζί με κάποιο πλαίσιο, γιατί δεν μου άρεσε ο τρόπος που κάθεται αυτή στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Αλλαγή σε πηγή 1DIN οπτικά μου φαινόταν καλύτερη, αλλά από την άλλη εν έτει 2018 ζητάς κάτι παραπάνω από μια LCD οθονούλα 16 χαρακτήρων. Στα διάφορα κινεζομάγαζα (αλλά και τελευταία στην Ελλάδα) έβρισκα κάποιες πηγές “OEM” εμφάνισης, αλλά είτε δεν με έπειθαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, είτε το κατάστημα φαινόταν sketchy, είτε υπήρχε ο κίνδυνος του τελωνείου, για ένα μηχάνημα που μπορεί να φτάσει χαλασμένο και..άντε βγάλε άκρη.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε άρχισαν να πέφτουν στην αντίληψή μου κάποιες πηγές σαν και αυτές με αξιόλογα χαρακτηριστικά, όπως android 8, 4 GB ram, IPS οθόνες υψηλής (για τα δεδομένα) ανάλυσης και το ενδιαφέρον μου αναθερμάνθηκε. Έλα όμως που δεν ήταν αρκετό αυτό. Ήθελα το κάτι παραπάνω. Και δωσ’του xda-developers, aliexpress, amazon και μπρος-πίσω μέχρι να καταλήξω στο επιθυμητό setup. Και κατέληξα.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε στις αρχές Σεπτέμβρη. Παραγγέλθηκε λοιπόν οθόνη 7’’ ΟΕΜ look. Επιπλέον μπήκε LTE modem/wi-fi router για ανεξάρτητη σύνδεση της πηγής στο internet ώστε να μην βασίζεται σε δημιουργία hot-spot από το κινητό τηλέφωνο, και για σύνδεση άλλων συσκευών επάνω του. Μπήκε επίσης σύστημα ελέγχου πίεσης-θερμοκρασίας ελαστικών με απεικόνιση απευθείας στην οθόνη της πηγής, καθώς και κάμερα οπισθοπορείας.
Στα του ήχου επέλεξα ηχεία της Hertz και για να γεμίσω τα “χαμηλά” αποφάσισα να βάλω μικρό ενεργό subwoofer κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Δεν ήθελα με τίποτα να μπει μπαούλο στο πορτ-μπαγκάζ, ούτε να μπλέξω με ενισχυτές, μόνο και μόνο για να τρίζει το αμάξι από τα μπάσα. Τα 4x50w RMS ισχύος της πηγής και οι έξοδοι RCA έκαναν αυτή την υλοποίηση πιο εύκολη. Προμηθεύτηκα επίσης νέες ενισχυμένες βάσεις ηχείων καθώς και φύλλα ηχομόνωσης της Silent Coat, με σκοπό αυτά να μπούνε μεταξύ της βάσης των ηχείων και του φύλλου λαμαρίνας της πόρτας, αλλά και να γεμίσω τα κενά αυτής ώστε να μη δημιουργούνται ηχητικές αντανακλάσεις και πιθανώς να μειώσω λίγο τον εξωτερικό θόρυβο από την κύλιση του αυτοκινήτου.

Συνολικά λοιπόν, χρησιμοποιήθηκαν τα εξής:

• ΟΕΜ look android headunit με Android 8, 4GB RAM και IPS οθόνη 1024*600
• HUAWEI E8372 LTE modem / wi-fi router
• TPMS αισθητήρες (εξωτερικοί) με δέκτη συμβατό με android
• Κάμερα οπισθοπορείας με nightvision και μετρητή απόστασης
• Ηχεία Hertz Dieci System DSK 165.3
• Ηχεία Hertz Dieci DCX 170.3
• Subwoofer Pioneer TS-WX130EA
• Ηχομόνωση της Silent Coat

Η εγκατάσταση έγινε από δύο τεχνικούς σε εξαιρετικά εξειδικευμένο κατάστημα ήχου στη Θεσσαλονίκη, και διήρκεσε περίπου 7 ώρες, με περισσότερη προσοχή στη λεπτομέρεια από όση θα μπορούσα να απαιτήσω ακόμα και εγώ ο ίδιος. Με την ευκαιρία αντικαταστάθηκε και το πλαίσιο των αεραγωγών το οποίο είχε σπάσει παλαιότερα σε αλλαγή πυροκροτητή αερόσακου συνοδηγού σε γνωστή αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη, και έγιναν και διάφορα μερεμέτια και καθαριότητες σε δυσπρόσιτα σημεία.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Το πακέτο:

Τα ηλεκτρονικά:

Τα ηχεία:

Το subwoofer:

To TPMS:

To TPMS σε λειτουργία:

H κάμερα:

Η εγκατάσταση της κάμερας:

Η κάμερα σε λειτουργία:

Επί το έργον (ηχομόνωση):

Σε χαλαρή βόλτα:

Ευχαριστώ που το διαβάσατε
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-10-18, 07:33
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
καλημέρα, πολύ ωραια πραγματα! μπραβο καλοριζικα να τα χαρεις!
και εμενα ετσι δειχνει η πισω καμερα φοβερη φαση!

ηθελα να σε ρωτησω για το συστημα στα λάστιχα ποσο παει αυτό? όχι με εγκατασταση.
Και επισης στις ροδες τι εχεις βαλει για να παιζει? εχεις καποια φωτο να δω? δλδ εχεις αλλα θελω να τα δω πανω στις ροδες.
Κλειδωνουν αυτά καπως? ή μπορει να κλαπουν ?
Εχω και εγω πηγή 2din android και θα με ενδιεφερε αν δεν είναι πολύ ακριβο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-10-18, 12:26
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Καλημέρα Νικηφόρε, σε ευχαριστώ!

Υπάρχουν δύο συστήματα για TPMS, και η διαφορά τους έγκειται στο είδος των αισθητήρων που μπαίνουν στα λάστιχα. Υπάρχουν κιτ με εσωτερικούς αισθητήρες όπου πρέπει να ξεζαντάρεις το λάστιχο και να αντικαταστήσεις τη βαλβίδα του με τον αισθητήρα-βαλβίδα, και άλλα κιτ όπου απλά βγάζεις την τάπα της βαλβίδας και βιδώνεις επάνω. Αυτό το κιτ έβαλα εγώ.

Η εγκατάσταση είναι αστεία, απλά συνδέεις τον δέκτη σε ένα usb της android πηγής σου, βιδώνεις τους 4 αισθητήρες όπως βάζεις τα καπάκια της βαλβίδας στο λάστιχό σου, περνάς την εφαρμογή στην πηγή και είσαι έτοιμος. Ούτε 5' εγκατάσταση.

Αυτές οι βαλβίδες έρχονται με ένα παξιμάδι το οποίο μπαίνει από πίσω και κοντράρει, καθώς και με ένα κλειδάκι για σφίξιμο. Το θετικό είναι ότι όποτε θέλεις μπορείς να τα βγάλεις (πχ για να τα δώσεις αλλού ή να αλλάξεις τις μπαταρίες τους όποτε χρειαστεί), το αρνητικό είναι ότι φαίνονται καθώς είναι εξωτερικοί, και μπορεί κάποιος κακόβουλος να τις κλέψει. Επίσης αν θέλεις να συμπληρώσεις αέρα σου παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο, καθώς πρέπει πρώτα να βγουν, να βάλεις αέρα και να τις ξαναβιδώσεις, αλλά δεν μιλάμε για κάτι τραγικό.
Επέλεξα αυτή την υλοποίηση κυρίως λόγω ευκολίας εγκατάστασης και συντήρησης, και με τη λογική ότι εύκολα μεταφέρονται σε άλλο αυτοκίνητο αν θέλεις.

Θα βγάλω σε λίγο φωτό να δεις πως φαίνονται πάνω στη ζάντα.
Απάντηση με παράθεση
android
Παλιά 11-10-18, 13:36
Το avatar του χρήστη Fanis
Fanis Offline:
Administrator

Μοντέλο: LEXUS IS 200
Περιοχή: Nikaia
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός
Cool android

μπραβο φιλε , πολυ ωραια λυση και απο οτι φαινεται και πολυ ωραιο αποτελεσμα ... μου αρεσει που το εψαξες και το υλοποιησες οπως εσενα σου αρεσε ...

Η διαφορα μεταξυ ενος αντρα και ενος παιδιου ειναι......το μεγεθος των παιχνιδιων..

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-10-18, 15:38
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Fanis Εμφάνιση μηνυμάτων
μπραβο φιλε , πολυ ωραια λυση και απο οτι φαινεται και πολυ ωραιο αποτελεσμα ... μου αρεσει που το εψαξες και το υλοποιησες οπως εσενα σου αρεσε ...
Καλησπέρα Φάνη, και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Είχαμε μιλήσει και μαζί σχετικά με το θέμα της πηγής, αλλά όπως είδες έκανα του κεφαλιού μου
Καταλαβαίνεις ότι η μισή ευχαρίστηση στην υλοποίηση ενός project έγκειται στο ψάξιμο και στη μελέτη που κάνει κάποιος από πριν, γι'αυτό και καθυστέρησα τόσο να το στήσω. Νομίζω έκανα ισορροπημένες επιλογές, με απώτερο στόχο να βελτιώσω μεν το multimedia κομμάτι, αλλά οι αλλαγές να είναι αναστρέψιμες και μη (πολύ) παρεμβατικές.

Αφήνω και μερικές ακόμα φωτό για λόγους αρχείου:

Εδώ ο δέκτης του συστήματος TPMS και το LTE modem/wi-fi router (όχι και τόσο όμορφα) τακτοποιημένα στο κεντρικό ντουλαπάκι της κονσόλας:

Και δύο εξωτερικές φωτογραφίες από τους πομπούς στις ρόδες:

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-10-18, 17:13
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsavman Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα Νικηφόρε, σε ευχαριστώ!

Υπάρχουν δύο συστήματα για TPMS, και η διαφορά τους έγκειται στο είδος των αισθητήρων που μπαίνουν στα λάστιχα. Υπάρχουν κιτ με εσωτερικούς αισθητήρες όπου πρέπει να ξεζαντάρεις το λάστιχο και να αντικαταστήσεις τη βαλβίδα του με τον αισθητήρα-βαλβίδα, και άλλα κιτ όπου απλά βγάζεις την τάπα της βαλβίδας και βιδώνεις επάνω. Αυτό το κιτ έβαλα εγώ.

Η εγκατάσταση είναι αστεία, απλά συνδέεις τον δέκτη σε ένα usb της android πηγής σου, βιδώνεις τους 4 αισθητήρες όπως βάζεις τα καπάκια της βαλβίδας στο λάστιχό σου, περνάς την εφαρμογή στην πηγή και είσαι έτοιμος. Ούτε 5' εγκατάσταση.

Αυτές οι βαλβίδες έρχονται με ένα παξιμάδι το οποίο μπαίνει από πίσω και κοντράρει, καθώς και με ένα κλειδάκι για σφίξιμο. Το θετικό είναι ότι όποτε θέλεις μπορείς να τα βγάλεις (πχ για να τα δώσεις αλλού ή να αλλάξεις τις μπαταρίες τους όποτε χρειαστεί), το αρνητικό είναι ότι φαίνονται καθώς είναι εξωτερικοί, και μπορεί κάποιος κακόβουλος να τις κλέψει. Επίσης αν θέλεις να συμπληρώσεις αέρα σου παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο, καθώς πρέπει πρώτα να βγουν, να βάλεις αέρα και να τις ξαναβιδώσεις, αλλά δεν μιλάμε για κάτι τραγικό.
Επέλεξα αυτή την υλοποίηση κυρίως λόγω ευκολίας εγκατάστασης και συντήρησης, και με τη λογική ότι εύκολα μεταφέρονται σε άλλο αυτοκίνητο αν θέλεις.

Θα βγάλω σε λίγο φωτό να δεις πως φαίνονται πάνω στη ζάντα.
καλησπέρα, ωραια ευχαριστω και για τις φωτος.
Ειδα αυτο στο ebay αυτο εχεις? https://www.ebay.ie/itm/USB-Car-TPMS...53.m1438.l2649
στις οδηγιες λεει αντικλεπτικο κατι, μηπως αυτο που σφιγγουν με κλειδι ειναι ειδκο κλειδι για να μην μπορουν να τις βγαλουν?

Αληθεια αν το Android εχει 1 μια εξοδο usb τι κανουμε? τουλαχιστον εμενα στο ντουλαπακι εχει μια, η αλλη ειναι στην προσοψη αλλα βαζω εκει μονιμα ενα στικ. Εσενα 2 ειχε κατεβασμενες στο ντουλαπακι ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-10-18, 18:44
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT Εμφάνιση μηνυμάτων
καλησπέρα, ωραια ευχαριστω και για τις φωτος.
Ειδα αυτο στο ebay αυτο εχεις? https://www.ebay.ie/itm/USB-Car-TPMS...53.m1438.l2649
στις οδηγιες λεει αντικλεπτικο κατι, μηπως αυτο που σφιγγουν με κλειδι ειναι ειδκο κλειδι για να μην μπορουν να τις βγαλουν?

Αληθεια αν το Android εχει 1 μια εξοδο usb τι κανουμε? τουλαχιστον εμενα στο ντουλαπακι εχει μια, η αλλη ειναι στην προσοψη αλλα βαζω εκει μονιμα ενα στικ. Εσενα 2 ειχε κατεβασμενες στο ντουλαπακι ?
Το δικό μου kit είναι διαφορετικό, αλλά σε γενικές γραμμές όλα αυτά είναι ίδια. Δε νομίζω πως είναι κάτι ειδικό το κλειδί, λογικά είναι 10αράκι και με αυτό σφίγγεις το παξιμάδι πίσω από τον αισθητήρα, κοντράρουν μεταξύ τους και έτσι δεν μπορεί να ξεβιδωθεί ο αισθητήρας από τη βαλβίδα.

Η πηγή μου έχει 2 USB εισόδους στο πίσω μέρος τις οποίες έχω βγάλει στο κεντρικό ντουλαπάκι για τη χρήση που έδειξα, και για μουσική έχω βάλει microSD κάρτα στο μπροστά μέρος της οθόνης (έχει δύο υποδοχές).
Αν κάποια στιγμή χρειαστώ κάτι έξτρα στιγμιαία, αφαιρώ κάποιο από τα δύο USB, αλλά στο σχεδιασμό του project θεώρησα ότι θα τα έχω μόνιμα κατειλημμένα από τον TPMS δέκτη και το LTE modem.

Υπάρχουν πάντως και αυτόνομα TPMS kits με τις δικές τους οθόνες τόσο με εσωτερικούς όσο και με εξωτερικούς αισθητήρες για τους τροχούς.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
tsavman's black sheep tsavman ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ 178 15-10-15 06:04
Greddy e-manage Blue TRIA4EFE ΦΟΡΟΥΜ 22 20-08-13 00:27
lift blue light the_eye TOYOTA COROLLA T-SPORT 11 22-08-06 19:12

Page generated in 0,18849611 seconds (82,64% PHP - 17,36% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:55.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com