Άποψη Madvinegar.
Χαλαρά πιστεύω πως ένα σωστά φτιαγμένο τουρμπάτο αυτοκίνητο υπερτερεί σε όλους τους τομείς (επιταχυνση, ρεπριζ, δυναμη - με ή χωρίς A/C -
) και σίγουρα είναι και αξιόπιστο.
Το μόνο κακό είναι ότι για να διατηρει την αξιοπιστία του θέλει προσοχή, φροντίδα και προδέρμ, δηλαδή ζεσταματάκι πριν το σκίσεις, κρυωματάκι πριν το σβήσεις και συχνά σέρβις για να τα λαδάκια του κτλπ κτλπ.
Πιστευω πως κάποιος που γουσταρει πραγματικά το τούρμπο όλα τα ανωτέρω του φαίνονται ευχάριστα και τα κάνει με ευλάβεια και αγάπη γιατί έτσι του αρέσει! Τα κάνει γιατί το χρωστάει στο αμάξι του αφού και εκείνο με τη σειρά του του προσφέρει την απόλυτη ευχαρίστηση σε
ήχο, σε ρεπρίζ, σε τίναγμα, σε ροπές με ότι και αν κουβαλάει κτλπ κτλπ. Και δεν νομίζω να διαφωνεί κανένας γιατί και εγω ατμοσφαιράκιας είμαι αλλά 1-2 φορές που με πήγαν βόλτα με τουρμπάτο, ρουφηχτήκαν προς τα μέσα οι βολβοί των ματιών μου...
Που θέλω να καταλήξω??
Θεωρώ πως οι οπαδοί της ατμόσφαιρας είμαστε καλοπερασάκηδες και τεμπέληδες. Θέλουμε με το που μπαίνουμε στο αμαξι να φεύγουμε με κόφτες και με το που γυρίζουμε σπίτι μετά από σκίσιμο να το σβήνουμε και να φεύγουμε χωρίς να περιμενουμε καθυστερήσεις, κρυώματα κτλπ.
Βαριόμαστε να πηγαίνουμε το αμάξι συχνά για σέρβις για να του τσεκάρουμε τα λαδάκια του, όπως επίσης βαριόμαστε και να τσεκάρουμε όσο οδηγούμε πιέσεις, θερμοκρασίες λαδιών κτλπ κτλπ
Με λίγα λόγια, δεν την έχουμε εκτιμήσει πραγματικά την τουρμπίνα με απότέλεσμα να μην της δείχναμε το κατάλληλο "σεβασμό" αν την είχαμε. Και μπροστά στην "καλοπέραση" μας θυσιάζουμε τις απόλυτες ρεπρίζ και τις ροπές ψάχνοντας και επισημαίνοντας σε εσάς τους τουρμπάκηδες το μόνο κακό που έχει η τουρμπίνα ενω μέσα μας ξέρουμε τα 100 καλά... Και όταν λεω κακό δεν εννοω την αξιοπιστία... αλλά την όρεξη που πρέπει να έχει κάποιος για να ασχοληθεί σωστά με το θέμα.
Οκ, μπορεί να μην είμαστε όλοι "τεμπέληδες", αλλά να μην έχουμε χρόνο λόγω υποχρεώσεων κτλπ. Καταλαβαίνετε πάντως τί θελω να πω.
Είναι σαν τον έρωτα... Δεν θα σου πει κανενας αν εισαι ερωτευμένος. Μόνο εσύ το ξέρεις. Και αν είσαι, δεν θα υπολογίσεις ούτε έξοδα, ούτε υπομονή ούτε κόπο για να το ζήσεις το θέμα όπως πραγματικά θέλεις.