Καλησπέρα, τελικά ολοκληρώθηκε το Carspberry project, λείπει μόνο ένα gps module που δεν ξέρω αν θα το βάλω, γιατί στο κινητό εκτός 5" έχει μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων πλοήγησης, έχω και ένα 7" ταμπλετοτηλεφωνο με βαση, ενω στο Raspberry στο Raspbian υπάρχει μόνο το Navit το οποίο είναι open source και δουλεύει με τους openmaps και μπορούμε να βάλουμε οτι χάρτες θέλουμε, προς το παρον δειχνει χαρτη Ελλαδας αλλα δεν εχω πλοήγηση.
Εχουμε και λέμε για όσους ενδιαφέρονται :
1. Τροφοδοσία μέσω power bank 20.000mah για να μην επηρεάζεται απο τον θορυβο του κινητηρα, δλδ παρασιτα μεσα στον ηχο αλλα και αν κλεινουμε το μοτερ. Χρησιμο και για το κινητο μας, ταμπλετ κτλ. (κοστος 23 ευρω απο ebay-Αγγλια).
2. Συνδεση με την πηγη μου απο το σημα composite CVS σε RCA γιατι δεν εχει κατι αλλο, συνδεση με εισοδο ηχου απο καρφι 3,5mm σε RCA X 2.
3. Η τοποθετηση του εγινε τελικα στο κεντρικο ντουλαπακι και το κλεινω εκει μεσα, ειχα κανει απο παλια πισω τρυπες και περασα τα καλωδια.
4. Τηλεχειρισμος πληρως μεσω ασυρματου 2,4ghz πληκτρολογιου-touchpad δουλευει σε οτι υποστηριζει usb otg, και usb και μπορω να δουλευω ακομα και γραφικο περιβαλλον στο raspbian, ΕΝΝΟΕΙΤΕ αυτο αν ειμαι σταματημενος, στο kodi ομως πρωην XBMC μπορω ενω κινουμαι καθως εχει οπως θα δειτε τα απαραιτητα χειριστηρια. (κοστος 20 ευρω απο Βουλγαρια απο Ελληνικη ομως σελιδα).
5. Για να δουμε καλα στην μικρη οθονη εχω 4" wide αλλαξα μεγεθος γραμματοσειρας τοσο στην κονσολα οσο και μεσα στο Kodi (media center).
6. Αγορασα μια θηκη απο Αθηνα των 10 ευρω για να ειναι ποιο ομορφο.
7. Αν στο κινητο που εχω παντα δεδομενα, ανοιξω το ap tethering μπορω να δινω στο Rasp γιατι εχει επανω wifi stick και ετσι στο raspian-kodi εχω κανονικα ιντερνετ.
Το μοντελο μου τελικα εχει 256MB RAM αλλα παρολαυτα δεν καταλαβαινει τπτ, ακομα και σε δοκιμες σπιτι με MKV δεν ειχα προβλημα.
Με λίγα λόγια έγινε πληρη αναβαθμιση της πηγης μου εκτος του GPS προς το παρον. Το προγραμμα NAVIT το δοκιμασα σε συσκευες android και δεν καταφερα να κανω τους χαρτες να δειξουν σωστα.
Ακολουθουν μερικες φωτος, σορρυ για την ποιοτητα ειχα αντηλια σε μερικες και δεν ειχα καθαρισει την οθονη μου, το εκανα αλλη μερα