Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! φοβερο το υβριδικο! το πηγαινες ομως με οικονομικη οδηγηση ετσι δεν ειναι? αρα με λιγα λογια καιει λιγοτερο απο το Auris Diesel 1.4 σωστα?
ΑΑΑ! μαλλον εκανα ενα λαθος! το auris diesel σαν νουμερα ειναι κοντα στο δικο σου, αν ειναι σωστα αυτα που δινουν δεν ξερω, αλλα το πετρελαιο ειναι και 20 λεπτα το λιτρο φτηνοτερο της βενζινης αρα ειναι ποιο οικονομικο το diesel 1.4 τότε!
θελω να σε ρωτησω το προγραμμα myCARS το εμπιστευεσαι? οι μετρησεις ειναι σωστές? γιατι εμενα αλλα λεει εκει και αλλα βγαζω εγω μετρωντας οπως ειπα! γιατι πχ τα 9.10 που ειπα παραπανω στο κινητο εβγαλε 8.50!!! επισης κατα καιρους αναλογα τις διαδρομες και το πως παω εχω δει και αρκετα παραπανω (δλδ ακομα και 12,82 στο προγραμμα λέω στο roadtrip του iphone και το λιγοτερο 7,84 λτ/100χλμ στο myCars). Επειδη ειναι turbo εχει μεγαλη σημασια ο τροπος οδηγησης, μεσα στην πολη σταματα ξεκινα αν πχ τουρμπιζω συνεχεια και δεν παω ομαλα τοτε καιει πολυ γιατι η μικρη τουρμπινιτσα ανοιγει γρηγορα! Με λιγα λογια δεν μπορουμε ευκολα να πουμε πως καιει το μοτερ μας ακριβως γιατι εξαρταται κυριως απο τον τροπο οδηγησης και τι αλλαγμενα περιφερειακα εχει το αμαξι μας, σασμαν, διαστασεις ελαστικων, βαρος κτλ.
|
το auris hsd το δινει με καταναλωση 3,9 ενώ το diesel με χαμηλωτερη τα 4,2 Νικηφορε.αν λαβουμε υποψην οτι ειναι υπο ιδανικες συνθηκες και παντα η καταναλωση ειναι λιγο παραπανω απο αυτο που λενε η δικη μου γνωμη ειναι οτι το hsd ειναι πιο οικονομικο.
προσπαθω να το πηγαινω οικονομικά αλλα δεν το καταφερνω πάντα.αυτο συμβαινει γιατι για να κινηθεις οικονομικα απο στάση μεχρι τα 20 χιλιομετρα πρεπει να πας καθαρα ηλεκτρικα.μετα δινεις γκάζι ωστε να δουλεψει βενζινοκινητηρας και ηλεκτροκινητηρας ταυτοχρονα μεχρι τα χιλιομετρα που θες να πιασεις και μετα χαλαρωνεις το γκαζι και το κρατας σταθερο και η καταναλωση πεφτει.
3,4 στις 10 φορες μπορεις να το καταφερεις.τις υπολοιπες δεν μπορεις γιατι για να το πας μεχρι τα 20 χιλ ηλεκτρικα θελει πολυ λιγο γκαζι και απο πισω σου εχεις παντα καποιον σουμαχερ.
εγω που κανω καθε μερα το δρομολογιο κυψελη-σεπολια-γλυφαδα-βαρκιζα και πηγαινω παντα απο το ποταμι και πεφτω παραλιακη οδηγαω οπως ανεφερα παραπανω και προσπαθω να πηγαινω μεχρι 100 χιλιομετρα για λογους οικονομιας.βεβαια τις μισες φορες που βιαζομαι χτυπαω και 140 και 160 στο ποταμι ειδικα οταν ειμαι πρωινος και 6 παρα πρεπει να ειμαι σεπολια.
στην παραλιακη πηγαινω παντα με 70-90 γιατι κατω απο τα 70 καιει περισσοτερο.αυτο βεβαια οπου ειναι εφικτο.
επομενως δεν μπορω να πω οτι το οδηγαω παντα οικονομικα.
τωρα για το προγραμματακι το cars εμενα μεχρι στιγμης μου βγαινει παντα σωστο οσον αφορα την καταναλωση.βεβαια αυτο που κοιταω ειναι οι πραξεις που κανω παντα για αν δω την καταναλωση και απλα περναω και στο cars τα δεδομενα για να τα εχω σε αρχειο.
τελος οσον αφορα την τιμη αγορας μπορει το ιβρυδικο να ειναι κανα 4αρι πανω αλλα για εμενα πιστευω οτι αξιζει.αν μπορουσα το επομενο μου αυτοκινητο πάλι hsd θα ηταν.