Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Aπαντηση
Παλιά 17-12-10, 23:40
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 272
keichi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Aπαντηση

Καταρχην Νικηφορε δεν ζητησα γνωμη περι διαστασεων ελαστικου...Ζητησα γνωμη περι μαρκας ελαστικου...
Στο αλλο θεμα, το περι πατεντων καταρχην πατεντα=patent=τυποποιω αυθαιρετως=κανω του κεφαλιου μου αρα μετατρεπω...Με ολη τη καλη διαθεση και παντα φιλικα, ειμαι μηχανολογος μηχανικος στο προπτυχιακο μου και γνωριζω πολυ καλα εγω αλλα και οι περισσοτεροι συναδελφοι μου τι σημαινει μετατροπη-πατεντα και παραποιηση μιας κατασκευης...Μου λες οτι η αλλαγη διαστασης δεν ειναι πατεντα...Κι ομως ειναι...
Ο ορισμος της μετατροπης ειναι: "Οποιαδηποτε ΑΛΛΑΓΗ η οποια ξεφευγει εστω και ελαχιστο απ την τεχνικη οδηγια της κατασκευαστριας θεωρηται ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ"...Λιγο ή πολυ δεν εχει σημασια απλα καποιες φορες γινεται ανεκτο...Και μονο ανεκτο...
Θελετε να δειτε κατι? Μου λετε βαλε αφοβα 195/50/15...Μπαινει, δε λεω...Ομως...Το 195/50/15, ως τροχος, εχει αποκλιση απ την εργοστασιακη διασταση 2%...Λιγο? Χαχα νομιζετε...Σε διαστασεις μηκους το 2% ειναι 1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΚΑΤΟΣΤΟ...Ως συνεπεια? α)Μεγαλυτερη φθορα ρουλεμαν β)Μεγαλυτερη καταναλωση καυσιμου γ) Αλλαγη στη ροπη στροφαλισμου των φρενων δ) Αλλαγη στην αποσταση του οχηματος απ το εδαφος ε) Αλλαγη στην μεγιστη ταχυτητα στ) Αλλαγη στην επιταχυνση ζ) Αλλαγη στην συνεργασια τροχου-αναρτησης( η αναρτηση με το προφιλ των ελαστικων συνεργαζονται, αν το γνωριζετε...) η) Αλλαγη αισθητικης, αφου μικραινει ο τροχος...Συνεπως ειδες οτι κατι το οποιο θεωρουσες ασημαντο φερνει ουκ ολιγες αλλαγες...
Γι αυτο θα μου επιτρεψεις την προτιμηση μου στις οδηγιες του εργοστασιου κατασκευης...Ορισμενα πραγματα τα οποια νομιζουμε οτι ξερουμε δεν τα ξερουμε...ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ οτι τα ξερουμε...Κανεις δεν τα ξερει...Μονο το εργοστασιο...Αν επισκεφτεις ενα οποιοδηποτε εργοστασιο κατασκευης οχηματων, δεν θα ''ξαναπειραξεις'' το αυτοκινητο σου πιστεψε με...Οταν δεις τη ''χειρουργικη ακριβεια'', την ποιοτητα που κατασκευαζουν στα εργοστασια, και τους επιστημονες που στελεγχωνουν τα εργοστασια τοτε θα πειστεις σε αυτα που λεω...Οταν τα δεις αυτα θα βλεπεις ''πειραγμενο'' αυτοκινητο και θα το λυπαται η ψυχη σου πιστεψε με...Θα σιχαινεσαι να το οδηγησεις...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-12-10, 23:56
PeterIoannou Offline:

Μοντέλο: Avensis ZZT223
Περιοχή: Ambelogardens
Δύναμη Σεβασμού: 416
PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος
Cool

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi Εμφάνιση μηνυμάτων
Καταρχην Νικηφορε δεν ζητησα γνωμη περι διαστασεων ελαστικου...Ζητησα γνωμη περι μαρκας ελαστικου...
Στο αλλο θεμα, το περι πατεντων καταρχην πατεντα=patent=τυποποιω αυθαιρετως=κανω του κεφαλιου μου αρα μετατρεπω...Με ολη τη καλη διαθεση και παντα φιλικα, ειμαι μηχανολογος μηχανικος στο προπτυχιακο μου και γνωριζω πολυ καλα εγω αλλα και οι περισσοτεροι συναδελφοι μου τι σημαινει μετατροπη-πατεντα και παραποιηση μιας κατασκευης...Μου λες οτι η αλλαγη διαστασης δεν ειναι πατεντα...Κι ομως ειναι...
Ο ορισμος της μετατροπης ειναι: "Οποιαδηποτε ΑΛΛΑΓΗ η οποια ξεφευγει εστω και ελαχιστο απ την τεχνικη οδηγια της κατασκευαστριας θεωρηται ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ"...Λιγο ή πολυ δεν εχει σημασια απλα καποιες φορες γινεται ανεκτο...Και μονο ανεκτο...
Θελετε να δειτε κατι? Μου λετε βαλε αφοβα 195/50/15...Μπαινει, δε λεω...Ομως...Το 195/50/15, ως τροχος, εχει αποκλιση απ την εργοστασιακη διασταση 2%...Λιγο? Χαχα νομιζετε...Σε διαστασεις μηκους το 2% ειναι 1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΚΑΤΟΣΤΟ...Ως συνεπεια? α)Μεγαλυτερη φθορα ρουλεμαν β)Μεγαλυτερη καταναλωση καυσιμου γ) Αλλαγη στη ροπη στροφαλισμου των φρενων δ) Αλλαγη στην αποσταση του οχηματος απ το εδαφος ε) Αλλαγη στην μεγιστη ταχυτητα στ) Αλλαγη στην επιταχυνση ζ) Αλλαγη στην συνεργασια τροχου-αναρτησης( η αναρτηση με το προφιλ των ελαστικων συνεργαζονται, αν το γνωριζετε...) η) Αλλαγη αισθητικης, αφου μικραινει ο τροχος...Συνεπως ειδες οτι κατι το οποιο θεωρουσες ασημαντο φερνει ουκ ολιγες αλλαγες...
Γι αυτο θα μου επιτρεψεις την προτιμηση μου στις οδηγιες του εργοστασιου κατασκευης...Ορισμενα πραγματα τα οποια νομιζουμε οτι ξερουμε δεν τα ξερουμε...ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ οτι τα ξερουμε...Κανεις δεν τα ξερει...Μονο το εργοστασιο...Αν επισκεφτεις ενα οποιοδηποτε εργοστασιο κατασκευης οχηματων, δεν θα ''ξαναπειραξεις'' το αυτοκινητο σου πιστεψε με...Οταν δεις τη ''χειρουργικη ακριβεια'', την ποιοτητα που κατασκευαζουν στα εργοστασια, και τους επιστημονες που στελεγχωνουν τα εργοστασια τοτε θα πειστεις σε αυτα που λεω...Οταν τα δεις αυτα θα βλεπεις ''πειραγμενο'' αυτοκινητο και θα το λυπαται η ψυχη σου πιστεψε με...Θα σιχαινεσαι να το οδηγησεις...
Αν είναι τα πράγματα τόσο "δραματικά" όπως τα παρουσιάζεις, τότε γιατί -για τον τομέα ζαντών και ελαστικών επί παραδείγματι- η ΤΤΕ βγάζει για ένα μοντέλο της Toyota δύο ή και τρεις aftermarket τύπους ζαντών, μεγαλύτερων διαμέτρων, offsets και πλάτους; Και μάλιστα δηλώνει πως δεν θίγεται η εργοστασιακή εγγύηση;
Για να μην πούμε για το compressor kit και πάμε πολύ μακριά...
Έχω την εντύπωση, λοιπόν, πως η αλήθεια είναι λίίίγο διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεις μέσω της άποψης που εκφέρεις...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-12-10, 00:01
Το avatar του χρήστη panagiotisfx
panagiotisfx Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: Ε12 pro f/l
Περιοχή: Αθηνα
Δύναμη Σεβασμού: 315
panagiotisfx είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Μα και στις ιδιες τις αντιπροσωπειες οταν πας να αγορασεις ενα αυτοκινητο εχεις την επιλογη να αγορασεις και μεγαλυτερης διαστασης ζαντα.Φυσικα πληρωνοντας την εξτρα.
Καλως και θελεις να βαλεις την διασταση που γουσταρεις,αλλωστε δικο σου αμαξι ειναι και εσυ θα τα πληρωσεις αλλα μην λεμε και οτι θελουμε....

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panagiotisfx : 18-12-10 στις 00:25.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-12-10, 00:12
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Keichi και εγώ και μηχανολόγος έχω τελειώσει όχι απο ΤΕΙ αλλά κάτι ξέρω και εγώ, αλλά τις λέξεις να τις λέμε με το ονομά τους! η λέξη παραποίηση είναι ποιο σωστή! ή έστω μετατροπή όπως το να αλλάξεις μοτερ! αλλά η λέξη ΠΑΤΕΝΤΑ ειναι εντελως άλλο πράγμα! καμια σχεση δεν τεριαζει εδω μεσα! θα συμφωνήσω με τα παιδιά παραπάνω σε όλα. Και πάνω από όλα εγώ εμπιστεύομαι τον εαυτό μου στο αμάξι μου και ξερω εγω τι ειναι καλό και τι οχι (στο δικό μου τουλαχιστον) και δεν με ενδιαφέρει καθολου τι λεει ο κατασκευαστης. Κανω δοκιμές βάζω αποφασίζω έτσι παει, ότι βλέπω να είναι καλυτερο βάζω, δλδ τι θα έπρεπε να κάνω να εχω μια ζωή ενα μαμα αμάξι να μην παει βήμα εφόσον δεν έχω χρήματα να πάρω EVO για να μην το παραποιήσω επειδή έτσι το έβγαλε ο κατασκευαστής? σορρυ αλλά αυτά εγώ τα θεωρω μεγάλες παραξενιές και νομιζω 1000% τα παραλες γιατι απλά δεν είναι τόσο δραματικα τα πραγματα όσο τα παρουσιάζεις! κάτι ξέρουμε και άλλοι εδώ μέσα, δεν κολλάμε μπρικια και εμείς!
Ρώτησες μια γνώμη και στην είπαμε, απλά είπαμε να γλιτώσεις κανα φράγκο αν δεν θες οκ δώσε 480, δεν υπάρχει κανένας λόγος για διαμάχες κτλ το θέμα το σταματάω εδώ γιατί αλλιως θα είμαστε πολύ offtopic και δεν βγάζει και πουθενά αυτή η συζήτηση! ο καθένας ότι θεωρει καλο για το αμάξι του κάνει και όσο πιάνουν τα χέρια του, αν δεν ξέρει να ασχοληθεί ή δεν θέλει απλά μένει μαμα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 18-12-10 στις 00:17.
Απάντηση με παράθεση
Aπαντηση
Παλιά 18-12-10, 00:24
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Aπαντηση

Οταν λες δραματικα τι εννοεις? Οτι λεμε την αληθεια με το ονομα της?
Και το παραδειγμα που φερεις με την ΤΤΕ ειναι τελειως ακυρο φιλε μου γιατι η ΤΤΕ ειναι ουσιαστικα η ιδια η TOYOTA...Ειναι ο ιδιος ο κατασκευαστης ουσιαστικα...Συνεπως ειναι εγκεκριμενες αυτες οι αλλαγες...Οκ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-12-10, 00:42
NikiforosGT Offline:
Moderator

keichi μην κολλάς σε τέτοια! ολοι κάνουμε μετατροπες σε διάφορα πράγματα, δεν μας ενδιαφέρει να τα αφήνουμε μαμά! αν θες εσυ αστο μαμα, δεν σου λέει κανείς τίποτα! απλά θεωρω οτι αυτα που λες είναι παρατραβηγμένα δεν είναι ακριβώς έτσι, όλοι έχουν καποιον λόγο που τα βγάζουν αλλά υπάρχουν και επιλογες. To να λες ότι θα χαλάσει το ρουλεμαν επειδη θα έχεις άλλη διασταση ελαστικων δεν ειναι παρατραβηγμενο? εγώ το θεωρω πολυ ! τοσα χρονια τοσα αμάξια τόσες διαφορετικές διαστασεις ποτε δεν χαλασε τπτ σχετικο! και οχι μονο εγω αλλα και πολλοί άλλοι, τα άλλα τα αφηνω ασχολιαστα για να μην γραψω εκθεση να εξηγώ. Οπως είπα ειναι ΑΣΧΕΤΟ το τοπικ εδώ δεν αναλυω το θέμα άλλο και το αφήνουμε εδώ. Σεβαστη η γνώμη σου αλλά όπως είπα πραγματικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου μα καθολου τι λέει ο κατασκευαστής. Αν ήταν έτσι θα επρεπε να μην έβαζα καν άλλο μοτερ πάνω, επειδή η toyota μια ζωή κάνει @#$@#$#@ επιλογες! απλά ΕΛΕΟΣ! η συζήτηση αυτή δεν βγάζει κάπου και είναι εντελώς άσκοπη οπότε δεν υπάρχει λογος να συνεχισω άλλο, ο καθένας στο αμαξι του βάζει ότι θέλει! τελος!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-12-10, 00:51
PeterIoannou Offline:

Μοντέλο: Avensis ZZT223
Περιοχή: Ambelogardens
Δύναμη Σεβασμού: 416
PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος
Wink

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi Εμφάνιση μηνυμάτων
Οταν λες δραματικα τι εννοεις? Οτι λεμε την αληθεια με το ονομα της?
Και το παραδειγμα που φερεις με την ΤΤΕ ειναι τελειως ακυρο φιλε μου γιατι η ΤΤΕ ειναι ουσιαστικα η ιδια η TOYOTA...Ειναι ο ιδιος ο κατασκευαστης ουσιαστικα...Συνεπως ειναι εγκεκριμενες αυτες οι αλλαγες...Οκ?
Δηλαδή, συγνώμη.
Αν αντί για ζάντες της ΤΤΕ, βάλω ίδιας διαμέτρου, ίδιου πλάτους και ίδιου offset με αυτές, αλλά της WORK ή της ΟΖ, ή της BRAID ή της KOSEI -που είναι και ελαφρύτερες και ανθεκτικότερες- βγαίνω έξω από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή;
Και με ποιό σκεπτικό δεν είναι εγκεκριμένες αυτές οι αλλαγές; Επειδή δεν είναι με το brand name της Toyota; Ειδικά, μάλιστα, όταν Ιαπωνικοί βελτιωτικοί οίκοι χρησιμοποιούν αυτές τις λύσεις κατά κόρον;...
Ας είμαστε λίγο περισσότερο δεκτικοί σε διαφορετικές απόψεις, τη στιγμή μάλιστα που ο μηχανικός -κατά κανόνα- διακρίνεται για την ευρύνοιά του...
ΥΓ: Όταν η Toyota έβαζε στα Starlet-άκια λάστιχα ... ποδηλάτου για οικονομία -με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να είναι μέχρι και επικίνδυνο- μάλλον ήξερε καλύτερα από εμάς που βάζαμε φαρδύτερα λάστιχα και το αυτοκίνητο επιτέλους "πατούσε" στο δρόμο...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PeterIoannou : 18-12-10 στις 00:53. Αιτία: Προσθήκη ΥΓ
Απάντηση με παράθεση
Aπαντηση
Παλιά 18-12-10, 00:51
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Aπαντηση

Βρε παιδια μονοι σας παρατραβατε αυτα που λεω...Δεν ειπα οτι θα χαλασει το ρουλεμαν...Ειπα θα εχει μεγαλυτερη φθορα...Ξερω τι εγραψα...Τεσπα επειδη το θεμα το χεσαμε τελειως ας το σταματησουμε γιατι δεν ανηκει εδω...Ειναι αλλου post ευαγγελιο χαχαχαχαχα...Α παρεπιπτοντως ακουσα οτι η ΤΤΕ εκλεισε...Δε ξερω αν αληθευει...Ζαχαρωνα τα ελατηρια αναρτησης της ΤΤΕ...Θα ριξω και μια ματια στην TRD
Απάντηση με παράθεση
Aπαντηση
Παλιά 18-12-10, 00:55
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Aπαντηση

Ακριβως...Επειδη δεν ειναι με το Brand Name της TOYOTA...Θεωρηται μη εγκεκριμενο...Ετσι ειναι τα πραγματα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-12-10, 01:07
NikiforosGT Offline:
Moderator

Εγω εγραψα λαθος φράση παραπάνω αλλά δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με ρουλεμαν ακομα και αν απο 14αρες πας σε 17αρες ζαντες. Αυτο με το ονομα ειναι μπαρουφες! ελεος ποια! στο τέλος θα μας πεις ότι βάζουμε να λέει Toyota πάνω! γιαυτό εχει κάνει ενα κάρο #@$@#$#$%. Εγω εμπιστεύομαι προσωπικά περισσότερο τον εαυτό μου παρά την ίδια την Toyota ή τους μηχανικους της, για να το πω και έτσι! τουλάχιστον σε αυτά που γνωρίζω να κάνω. Καρασυμφωνώ με τον Peter! Είμαστε και παλι OFFTOPIC καλα το πάμε!

ΑΑΑ! ακόμα και τα μαμα λάστιχα που βαζουν εχουν τεράστιο προφιλ για άνεση! και μετα στριβεις και μαγουλιαζουν! και κοντευουν να πεταχτούν από τις ζαντες! αυτά για μένα ειναι απλα γελοία πράγματα! για κανα παππού καλες διαστάσεις είναι! καποτε ήξερα μια περίπτωση που ενος το λαστιχο έφυγε απο την ζαντα απο το πολυ μαγουλιασμα!!! ΛΟΛ!!!!!!!!! εδω θες αναγκαστικά χαμηλοπροφιλα και τα δικα μου ειναι οριακά, αν εστριβα περισσότερο θα επρεπε να εχω 195/45/15. Γιαυτο λεω αυτα πάνε με την χρηση, οι προδιαγραφες του κατασκευαστη εξυπηρετουν δικα τους συμφέροντα που εμας μπορει να μην μας ενδιαφέρουν! οπως η άνεση πχ, κοστος κτλ, με αποτέλεσμα την δραματική μείωση επιδόσεων. Οπως και με τις εξατμισεις, για να μην ακουγεται η εξατμιση το κανουν αστα να πανε και κοβει το μοτερ και δεν παει βημα! για του λογου το αληθες φιλος με starlet gt 4E-FTE βρηκε μαμα εξατμιση την εβαλε δεν ακουγα ΚΙΧ λεμε! αλλά το αμαξι ΨΟΦΙΣΕ! μετά εφτιαξε εξατμιση και επαθε πλακα! λες και ειχε +30 άλογα! για να μην κανει θορυβο θυσιασαν επιδοσεις! έτσι ειναι ΣΕ ΟΛΑ!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αλλαγή Ελαστικών neos3103 TOYOTA COROLLA 111(G6) 2 15-04-13 12:16
Corolla TS - Αλλαγή Ελαστικών VazelosTS UPDATES 4 24-12-12 16:57
Πότε αλλαγή Ελαστικών? teoNOKIA TOYOTA COROLLA E 12 58 15-05-12 20:12
Αλλαγή ελαστικών aircop SUPPORT 2 04-02-10 00:00
Αλλαγή Ελαστικών jimbo SUPPORT 295 24-01-08 23:52

Page generated in 0,17719412 seconds (81,08% PHP - 18,92% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:12.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com