Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GMASTER6
Νικηφορε ξερεις απο 4εφε?10λ/100χλμ στην πολη ειναι απολυτως φυσιολογικο νουμερο...αυτος που λεει οτι 4εφε καιει 7λ/100 τι να του πω (για πολη μιλαμε)
|
εμενα πως με 4ΕFTE εβγαλε 9,1 στις μετρησεις μου? μεσα στην πολη μερικα χλμ μονο λιγα καμια 20αρια ειναι στην εθνικη και παλι δεν πηγαινα σαν κοτα, οδηγηση κανονικη και με προσπερασεις κτλ. Ο φιλος που μου ειπε για 4EFE δεν ειναι μεσα σε τρελη κινηση αλλα δεν ειναι και σε εθνικη συνεχεια και μιλησε για κατω απο 7lt/100xlm, για να παει 10 πρεπει να το σκιζεις η πρεπει να ειναι συνεχεια σε τρελη κινηση, ειχα και εγω 4EFE καποτε και 2Ε-Ε αλιμονο αν εκαιγε συνεχεια 10! εξαρταται ΠΩΣ το παμε!!!! αν σου καιει τοσο πολυ με ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ οδηγηση τοτε κατι τρεχει....
Στο starlet GT το μοτερ που εχω τωρα με σασμαν starlet GT και διαστασεις ελαστικων 185/60/14 με κανονικη οδηγηση δλδ ουτε σκισιμο ουτε σαν κοτα μου εβγαζε μεχρι και 8.5lt/100xlm.
Oι μετρησεις ειναι γεμισμα τερμα τερμα και μετα κανω 100χλμ και παω και ξαναγεμιζω τερμα τερμα και βλεπω ποσα λιτρα πηρε, ουτε προγραμματα, ουτε υπολογισμοι. Στις τελευταιες μου μετρησεις εβγαλα μεγαλα νουμερα τελικα εχανα αερα απο 2 σημεια της εξατμισης ΠΡΙΝ τον λαμδα, στο χταποδι (εχανε και πιεση η τουρμπινα) και στο downpipe και ειχα τρυπα και στο ρεζερβουαρ και εχανα βενζινη!!! ευτυχως εγλυφε στην ακρη και δεν χυθηκε επανω στην εξατμιση!!! μετα απο τις επισκευες θα ξανακανω μετρησεις.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από diafanh-psyxh
έχωντας μάθει πως μπορώ να οδηγήσω οικονομικά πλέον και μιας και σήμερα έβαλα βενζίνη παραθέτω φώτο.
έκανα 786,5 χιλιόμετρα και φούλαρα όπως πάντα μέχρι πάνω και όχι εκει που σκάει η μάνικα.έβαλα 35,47 λίτρα με τιμή λίτρου 1,664 (στο ιδιο βενζινάδικο βάζω πάντα) και πλήρωσα 59,02 ευρώ.
ΥΓ αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί που δεν με αφήνουν να ξεκινήσω στο φανάρι ομαλά επειδή έχουν κάλο στον εγκέφαλο και αν δεν βιαζόμουν τις περισσότερες φορές,πιστεύω ότι τα 4 λίτρα/100 χιλ θα ήταν εφικτό να τα πετύχω.
|
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! φοβερο το υβριδικο! το πηγαινες ομως με οικονομικη οδηγηση ετσι δεν ειναι? αρα με λιγα λογια καιει λιγοτερο απο το Auris Diesel 1.4 σωστα?
ΑΑΑ! μαλλον εκανα ενα λαθος! το auris diesel σαν νουμερα ειναι κοντα στο δικο σου, αν ειναι σωστα αυτα που δινουν δεν ξερω, αλλα το πετρελαιο ειναι και 20 λεπτα το λιτρο φτηνοτερο της βενζινης αρα ειναι ποιο οικονομικο το diesel 1.4 τότε!
θελω να σε ρωτησω το προγραμμα myCARS το εμπιστευεσαι? οι μετρησεις ειναι σωστές? γιατι εμενα αλλα λεει εκει και αλλα βγαζω εγω μετρωντας οπως ειπα! γιατι πχ τα 9.10 που ειπα παραπανω στο κινητο εβγαλε 8.50!!! επισης κατα καιρους αναλογα τις διαδρομες και το πως παω εχω δει και αρκετα παραπανω (δλδ ακομα και 12,82 στο προγραμμα λέω στο roadtrip του iphone και το λιγοτερο 7,84 λτ/100χλμ στο myCars). Επειδη ειναι turbo εχει μεγαλη σημασια ο τροπος οδηγησης, μεσα στην πολη σταματα ξεκινα αν πχ τουρμπιζω συνεχεια και δεν παω ομαλα τοτε καιει πολυ γιατι η μικρη τουρμπινιτσα ανοιγει γρηγορα! Με λιγα λογια δεν μπορουμε ευκολα να πουμε πως καιει το μοτερ μας ακριβως γιατι εξαρταται κυριως απο τον τροπο οδηγησης και τι αλλαγμενα περιφερειακα εχει το αμαξι μας, σασμαν, διαστασεις ελαστικων, βαρος κτλ.