Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ Μαλώστε, διαφωνίστε όσο θέλετε!!!!!! |
|
|
|
|
|
06-06-11, 10:17
|
|
|
|
Περιοχή:
ΒΕΡΟΙΑ
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
Για το βάρος και την αεροδυναμική να το δεχτώ. Για το πρόγραμμα όμως; Είναι σίγουρο αυτό; Ούτε παραπάνω ίππους βγάζει, ούτε ροπή, ούτε διαφορές στο lift. Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει ούτε έχω διαβάσει για διαφορές στη χαρτογράφηση...
Για τι διαφορά μιλάμε;
Πάντως, και επαναλαμβάνω χωρίς να μειώνω τον κορυφαίο κινητήρα 20v που αποδίδει πολύ καλύτερα από ότι θα περίμενε κανείς διαβάζοντας τα απόλυτα νούμερα ίππων και ροπής, τώρα μιλάμε επί ίσης όροις... Αναφερόμαστε συνέχεια στον 20v ως μοτέρ φορεμένο σε διάφορες καρότσες, αλλά κοντά (ή και μπροστά) από Corolla TS είναι εφόσον είναι επάνω σε ελαφριά καρότσα. Όταν όμως ο 2zz-ge είναι και αυτός φορεμένος στη κατάλληλη καρότσα (βλέπε Celica) τα πράγματα είναι προφανώς διαφορετικά...
|
Αυτό για την χαρτογράφηση μου το έχουν πει άνθρωποι μέσα από την ΤΟΥΟΤΑ...
Η διαφορά είναι ένα αυτοκίνητο, με το Corolla έμενε σταθερη αυτή η απόσταση ενώ το Celica είχε την τάση να την μεγαλώνει, μετά τα 120χλμ αν θυμάμαι καλά...
Λογικά, να μιλήσω για το δικό μου Corolla που ζυγίζει 1080, αν είχε 2zz θα είχε καλυτερες επιδόσεις από ότι με τον 20ν... Τα TS 5d πόσο ζυγίζουν, δεν έχουν 150κιλά διαφορά με τις 101-111;;;
Άκρη και κάποιο αποτέλεσμα δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε, απλά σε ότι δοκιμές έγιναν ή θα γίνουν θα λέμε, το δικό μου 20ν είναι ένα κλικ μπροστά από το TS του Αντρέα, αλλά δύο κλικ πίσω από του Θοδωρή... Φιλικά πάντα έτσι...
06-06-11, 10:32
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikcarina
Λογικά, να μιλήσω για το δικό μου Corolla που ζυγίζει 1080, αν είχε 2zz θα είχε καλυτερες επιδόσεις από ότι με τον 20ν... Τα TS 5d πόσο ζυγίζουν, δεν έχουν 150κιλά διαφορά με τις 101-111;;;
|
Σύμφωνα με το έντυπο της ΤΟΥΟΤΑ για το Corolla facelift, η 3d TS έχει απόβαρο 1220 κιλά και η 5d είναι 1255 κιλά...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikcarina
Άκρη και κάποιο αποτέλεσμα δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε, απλά σε ότι δοκιμές έγιναν ή θα γίνουν θα λέμε, το δικό μου 20ν είναι ένα κλικ μπροστά από το TS του Αντρέα, αλλά δύο κλικ πίσω από του Θοδωρή... Φιλικά πάντα έτσι...
|
Μπα...!!! Και γιατί παρακαλώ να μην είναι το δικό μου δύο κλικ μπροστά και του Θοδωρή 45 κλικ πίσω;
06-06-11, 10:55
|
|
|
|
Περιοχή:
ΒΕΡΟΙΑ
|
|
Αρκετή η διαφορά στα κιλά...
Όπως θέλετε... Και να μην χαλάσω κανενός το κέφι το δικό μου είναι 45 κλικ πίσω από το δικό σου και 42 κλικ πίσω από τα υπόλοιπα!!! Όλοι χαρούμενοι τωρα!!!
06-06-11, 11:19
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
|
|
Τώρα μάλιστα... Επιτέλους συνεννοηθήκαμε...
Λίγο που έψαξα στο net για τα βάρη των 101 και 111 βρήκα ότι τα αντίστοιχα απόβαρα για το πρώτο είναι λίγο πάνω από 1050 κιλά ενώ για το δεύτερο λίγο κάτω από 1100 κιλά. Σε εργοστασιακή κατάσταση βέβαια...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη corollapatra : 06-06-11 στις 11:37.
|
06-06-11, 13:57
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΒΟΛΟΣ
|
|
παντως ο vvtli πανω σε καροτσα lotus 700 κιλα ειναι εξαιρετικα γρηγορος 0-100 5sec κλπ. βεβαια το ιδιο θα λεγαμε αν υπηρχε 20v πανω σε τετοια καροτσα,αλλα....
06-06-11, 16:14
|
|
|
|
|
στην lotus ειχε και +10 αλογα.
ετσι ειχα διαβασει καπου αλλα δεν ελεγε απο που τα ειχαν βγαλει..
|
06-06-11, 23:44
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Στον Κοσμο Μου
Ευχαρίστησε: 2
|
|
και εχει και απιστευτα βελτιωτικα κιτ
|
|
|
|
07-06-11, 01:39
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
βολος
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Θα συμφωνησω με τον Αντρεα.
Δλδ αν περασω εγω τον Γιαννη σε κοντρα θα σημαινει πως ολα τα υπερκυβισμενα τον περνάνε? Φυσικά και οχι.
Μπροστα στην κοντρα με τον Γιωργο δεν ημουν. Το μονο που ξερω, επειδη τον εχω γνωρισει, ειναι πως ειναι σοβαρο παιδι και πιστευω δεν θα ελεγε ψεματα για να δικαιολογηθει (πχ οτι ειχε προβλημα στο σασμαν και δηθεν εχασε ταχυτητα). Στο κατω κατω παραδεχτηκε την ηττα του.
Οποτε οι αμφιβολίες δεν ειναι για το αποτελεσμα της κοντρας. Ειναι για την γενικευση της καταστασης.
Προσεξτε, λεω "αμφιβολίες". Δεν λεω σε καμια περιπτωση πως σιγουρα ειναι πιο γρήγορα τα υπερκυβισμένα. Ο Γιαννης ειναι ατομο που ξερει πολλα απο βελτιωσεις, ασχολειται καιρο (εχει φτιαξει και αυτο το Ιταλικο τερας ) και σιγουρα εχει κανει και το καλυτερο δυνατον για το renault του.
Αυτο που δεν μου αρεσει εμενα προσωπικα ειναι να μηδενίζουμε τις καταστασεις και ειδικά βασιζόμενοι σε ένα μεμονωμένο - με ολα τα περιεργα - περιστατικο. Και πιστευω Γιαννη πως και εσυ συμφωνεις σε αυτο.
Σε αυτο που σου δινω σουπερ δίκιο ειναι στο γεγονος οτι εσυ προσφερόσουν (και σχεδον τους παρακαλουσες) να γινει κόντρα.
|
Μιχαλη συμφωνω σε ολα μαζι σου ,με καλυψες πληρως και σε καμμια περιπτωση δεν μηδενιζω τιποτα!!!
Εχετε κανει φοβερη κινηση με τον υπερκυβισμο ειδικα οι 14ρηδες και το εχω πει σε ολες μας τις συζητησεις!!!Απλα ειπα οτι τα 140+ αλογα δεν φαινονται ιδιαιτερα στον δρομο και εσεις που τα οδηγειτε το ξερετε καλυτερα απο μενα!!!
Εχω να κανω ομως 2 διορθωσεις:Πρωτο και εγω βρισκομαι σε φαση εξελιξης του megane(προχθες εβαλα απο ebay 50 ευρω ,διλιτρη πεταλουδα απο scenic μεταχειρα και ακομα δεν το δυναμομετρησα ) και Δευτερο τα αμαξια ολα των παιδιων στις Σερρες μα ΟΛΑ και καλα εκαναν φορουσαν λαστιχα semislik MAXXIS συγκεκριμενα, ολα ειχαν καλες βενζινες και καποιοι και ενισχυτικο και οχι για να βγαλουν παραπανω αλογα αλλα για καθαρα αξιοπιστια του κινητηρα σε ακραιες συνθηκες,καθως και συγκεκριμενα ο Τσερκεζος οπου ειχα και την τιμη να τρεξω ηταν μονο με τα μπροστινα καθισματα και ξηλωμενα ΟΛΑ και το ειχε ζυγισει κιολας ειχε πει -120 κιλα αν θυμαμαι ,σε αντιθεση με μενα που τα ειχα ολα κανονικα ,απο ρεζερβα μεχρι τριγωνα και φαρμακεια(αυτο τελειως ενημερωτικα απλα για να τα λεμε ολα οχι οτι θα κερδιζα και τιποτα δηλαδη με το φαρμακειο,ΕΛΕΟΣ )
Επισης να πω ανοιξα και με τον Λεωνιδα τοτε που και αυτος εχει 136 αλογα δηλαδη 16 αλογα παραπανω απο μενα και εχασε ξεκαθαρα!!!
Συγγνωμη για το OFF TOPIC και ολα στο πλαισιο του να περναμε καλα χωρις παρεξηγησεις και αν εθιξα και καποιον(ους) ζητω ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ συγγνωμη καθως λατρευω τις βελτιωσεις οπως πολυ σωστα ειπες (ευχαριστω για το Ιταλικο τερας)και χαιρομαι ανθρωπους που βελτιωνουν και γουσταρουν οπως και εγω
Παντα βαζω καιτην πλακα και το χαβαλε που κανω και απλα σας πριζωνω για την επομενη φορα να βρεθουν και αλλοι εθελοντες-θυματα!!!
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.
Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.
Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
|
|
07-06-11, 10:34
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannis gt
Απλα ειπα οτι τα 140+ αλογα δεν φαινονται ιδιαιτερα στον δρομο και εσεις που τα οδηγειτε το ξερετε καλυτερα απο μενα!!!
|
Εχεις δικιο. Ισως λογω καροτσας ή/και σασμαν ή/και χαρτογραφισης εγκεφάλου τα αλογα αυτα δεν φαινονται. Σε αλλη καροτσα με αλλο σασμαν θα πεταγε. (Πχ οπως ενα σαξοραλο με 120 αλογα).
|
|
|
|
07-06-11, 15:14
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Γενίκα δε μου αρέσει να συμμετάσχω σε αυτό το διαξιφισμό, απλά γιατί πιστεύω ότι δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος. Όπως είπε ο μπάμπης, πρεπει να ξεκαθαρίσουμε αν συγκρίνουμε μοτέρ ή αυτοκίνητα. Διαβασα όμως τις τελευταίες 10 σελίδες και κόλλησα μόνο σε 2 πράγματα.
Παράθεση:
Αν μου επιτρέπεται να πώ μόνο, ότι το μοτέρ του TS έχει φτιαχνεί, απ'ότι έχω καταλάβει, για νορμαλ καταστάσεις, δλδ να δουλεύει σαν ένα απλό 1800cc αλλά όταν χρειάζεται να μπαίνει το Lift και να δίνει το κάτι παραπάνω!! Το 20v είναι φτιαγμένο να τα "σπάει" από την πρώτη στιγμή που πατάς το γκάζι, είναι πιο σκληροπυρηνικό και γι'αυτό έχει μεγαλύτερη συμπίεση και δουλεύει τόσο ψηλά για ατμοσφαιρικό!! Νομίζω δλδ ότι οι κινητήρες αυτοί έχουν φτιαχτεί για διαφορετικό σκοπό κ με διαφορετική φιλοσοφία.
|
Το μοτέρ αυτό φοριέται απο 111R. Και εκεί ήπιο είναι? Και αν κάποιος πει ότι μιλάμε για ειδική πανάλαφρη κατασκευή, ψάξτε να δείτε τι κανει η μετατροπή σε mr2.
Παράθεση:
Και κατι τελευταιο το ενα
1800cc με 185hp εως 192hp και 18+ κιλαροπη
το αλλο
1600cc με 155+hp και 16+ κιλα ροπη.
Η συγκριση δικη σας.
|
Συμφωνώ σε αυτό αλλά τότε όλοι οι υπερμαχοι του 20v θα πρέπει να μας πουνε πως γινεται και το 20v ειναι μπροστα? Να υποθέσω οτι τα άλογα του 2zz είναι άλλα από τα άλογα του 4age?
Όλα αυτα πολύ φιλικά μόνο και μόνο για να καταλάβετε ότι όλα αυτά που λεμε δεν έχουν νόημα.
Προσωπικά έχω πετύχει 20v (δε μου γανηκε μαμά) σε καρότσα Ε90. Εγώ με συνοδηγό, αυτός μόνος του. Πατησαμε μόνο μία 3η σε ανηφόρα (καρέα) όπου μου άνοιγε ελάχιστα. Και σε ένα φανάρι πατήσαμε 1η-2α με εμενα απο πίσω (άρα πάτησα λίγο πιο αργά) και δε το μάζευα. Πιστεύω το συγκεκριμένο σε κανονικό πάτημα με είχε. Αλλά αυτο εμένα δε μου λέει τίποτε για τα μοτερ.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,18359590 seconds (82,12% PHP - 17,88% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:29. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|