Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 768
οχι σωληνακια υψηλης δεν εχω βαλει ακομα,υπολογιζα να τα βαλω μαζι με την μετατροπη των φρενων.
συμφωνω οτι πρεπει να αλλαξω κ το μπροστα συστημα γιατι στην ουσια με τα μπροστα φρεναρει ενα αυτοκινητο αλλα πιστευω οτι βαζοντας δισκοφρενα πισω κ κατανεμητη θα δω διαφορα.δεν ζηταω υπερβολικα πραγματα,απλα κατι παραπανω.
κανενας αλλος εχει να μου προτεινει κατι?
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 301
Re: Φρένα
Σχετικα με κεραμικους δισκους εχει καποιο μελος πληροφοριες Εχω ακουσει οτι εχουν χαμηλο συντελεστη τριβης σε σχεση με τους μαντεμενιους,με οχι υπερβολικο κοστος αγορας και οτι η διαρκεια τους ειναι για μια ζωη (σχετικο).Απ΄οτι ξερω καποια μοντελα την Μercedes,φορανε.Εχουν καλη αποδοση σε παρατεταμενη και σκληρη χρηση
Δύναμη Σεβασμού: 302
Μετα απο κοντρα με ενα OCTAVIA 1.8 T και αφου φρεναρα δυνατα 3-4 φορες απο 160+ΚΜ παρατηρησα εναν εντονο θορυβο απο τον δεξι τροχο.οσο κυλαγε ο τροχος τοσο ακουγοταν προοδευτικα ο θορυβος και επεσε δραματικα η αποδοση των φρενων.Μετα απο σταση 3 λεπτων φρεναρα κανονικα χωρις θορυβο.Υποψη οτι οταν παταω φρενο στα πολλα ΚΜ εχω ελαφρυ τρεμουλο στο τιμονι.Αυτο ειναι ενδειξη οτι εχει στραβωσει μονο ο δεξιος δισκος η' κατι παιζεται με τα δεξια τακακια;Αλλη μια φορα ετσι μετα απο πιεση ειχα θορυβο.
Δύναμη Σεβασμού: 503
Ο θόρυβος είναι σαν γδάρισμο?? Αν ναι, τότε μπορεί να έχουν φαγωθεί τα τακάκια!!!
Όσο για το τρέμουλο, συνήθως είναι από στράβωμα δίσκου!!!
Μετά από απανωτά φρεναρίσματα καλό είναι να κάνεις μια "βόλτα" χωρίς φρενάρισμα (όσο γίνεται) για να κρυώσουν λίγο οι δίσκοι και να μη σταματήσεις αμέσως γιατί έτσι στραβώνουν!!!
Δύναμη Σεβασμού: 301
Μαλλον θα ειναι τα τακακια,τελειωμενα.Καθε ποσο τα αλλαζεις,ειναι σκληρα ή μεσσαια .Μια παρομοια περιπτωση ειχα και εγω,αλλα το τρεμουλο δεν ηταν απο τον στραβο δισκο,αλλα απο την ζαντα.Ειχε στραβωσει ελαφρα και στην πορεια δεν επαιζε το τιμονι.Σε αποτομο ομως φρεναρισμα που μετατωπιζεται ολη η ενεργεια στους εμπρος τροχους μου κοσκιναγε τον τιμονι .Επισης ο πιο κλασσικος τροπος για να στραβωσουν οι δισκοπλακες,ειναι μετα απο σκληρη χρηση και ενω εχουν ανεβασει θερμοκρασιες,να πατησεις σε νερα.Στραβωμα 100%
Δύναμη Σεβασμού: 395
Αγαπητε φιλε mechanicaf οι δισκοι του 20v ειναι οντως 275mm, τετραμπουλωνοι και παχος 25mm,το ειχα βρει σε ενα japsite και αποθηκευσα την photo με τα στοιχεια αλλα δεν ξερω πως την στελνουν,τι εγινε τελικα με το octavia????
Δύναμη Σεβασμού: 302
ο θορυβος μοιαζει οπως οταν πιανει πετραδακι το λαστιχο αλλα σε πιο δυνατη εκδοχη.Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι δεν ακουγεται παντα αλλα μονο μετα απο πιεση των φρενων και μονο δεξια.Ειναι δυνατον να εχει στραβωσει ο δισκος και οταν ανεβαζει θερμοκρασιες να στραβωνει περισσοτερο;Ενταξει το τρεμουλο δικαιολογειται αλλα τεχνικα το θορυβο δεν μπορω να εξηγησω.Τα τακακια μου ειναι απο AVENSIS 2.0 ταξι που φοραει διπιστονες και αυτο.Φιλε Χρηστο στα 600 μ απο ρολαριστες ημουν 1 1/2 καροτσα μπροστα.Απο σταση μισο φτερο μονο.Ε δεν ειμαι και Μπαρμπαρης στις εκκινησεις!Ασε που δεν ηξερα και τι ειχε πανω το OCTAVIA λιγο τα πειραζεις και παιρνουν κανα τσουβαλι αλογα.Παντως οποιος εχει καμμια ιδεα το τι παιζεται με τα γ..φρενα και αν το εχει ξανακουσει θα με βοηθουσε.
Δύναμη Σεβασμού: 289
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΘΟΡΥΒΟ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΣΚΟΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ 2 ΜΗΝΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΑ ΔΙΣΚΟΠΛΑΚΕΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕ ΤΟ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΟΥ.
Δύναμη Σεβασμού: 0
Ρε παιδια και εγω εχω ενα μικρο προβληματακι, που μου εχει σπασει τα νευρα!
Σε μικρες ταχυτητες (20-40) ακουγεται απο τους μπροστινους τροχους ενας σπαστικος διακοπτομενος ηχος. Ακουγεται πιο δυνατα οταν ανηφοριζω και καθολου οταν κατηφοριζω. Μετα απο τα 40-50 εξαφανιζεται! Εχει κανενας παρομοια εμπειρια?