Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ COROLLA CLUB |
|
|
08-12-18, 19:31
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Όταν με το καλό χωνέψετε, περιμένουμε αναλυτικά posts με φωτογραφίες και γραφήματα.
|
|
dyno |
|
08-12-18, 21:46
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Nikaia
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
dyno
ακομα ενα Dyno Day ηταν επιτυχημενο ..αρκετα γελια , πειραγματα , συζητησεις , και γενικα ολα σε ενα πολυ καλο φιλικο κλιμα .. ευχαριστουμε πολυ ολους οσους ηρθαν !!! και αυτους που πραγματικα δεν μπορεσαν να ερθουν !!!
στις φωτο υπαρχει ζωγραφισμενη η αγωνια , η χαρα , η ανακουφιση κτλ απο τις μεγαλες στιγμες που ζησαμε σημερα ..
|
|
|
09-12-18, 03:22
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
βολος
|
|
ΜΠΡΑΒΟ παιδια σε ολους......
Το ποσο λυπηθηκα σημερα που δεν καταφερα να παρερευθω μονο εγω το ξερω.......
Ευχομαι πραγματικα του χρονου να ειμαστε ολοι και ολες καλα και να σας δω.....
Φανη 5πορτο το Starlet;Νομιζα ηταν 3πορτο......πολυ καλο για εμας τους οικογενειαρχες......
Τον Αντρεα δεν το ειδα σε φωτο.....το αμαξι το ειδα νομιζω.....
Καλα ο Μιχαλης πρωτη μουρη παντου.....
Τον Ranger ειδα και τον Lynx απο τους γνωστους.....
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!!
Περιτο να πω οτι περιμνω με αγωνια τα νουμερα και τα καρδιογραφηματα απο τις μετρησεις για περαιτερω σχολιασμο.....
Ειδικα απο το fiat του Μιχαλη ε Jeep ηθελα να πω,του Φανη το Starlet,το τερας του Αντρεα ,ποιο εβγαλε τα περισσοτερα αλογα,τα ευτραπελα,αυτα τα πιπερατα που πολυ λυπαμαι που τα εχασα και ελπιζω να μαθω απο εσας.....
Ειδα και ενα Mitsu Lancer,το 1800 ηταν;evo δεν ηταν σιγουρα παντως....μετα 140;μαμα;
ΑΝΤΕ ΑΥΡΙΟ Κυριακη περιμενουμε......
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.
Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.
Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
|
|
09-12-18, 12:24
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονίκη-Ευοσμος
|
|
COROLLA CLUB FOR EVER............ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ παληκαρια........και ΜΠΡΑΒΟ στην οργανωση που δεν ξερω απο ποιον εγινε,αλλα για ακομη μια φορα φαινεται οτι στεφθηκε με απολυτη επιτυχια.....καλη χωνεψη λοιπον απο τα πατηματα στην ταβερνα,καλο δρομο σε αυτους που ειναι εκτος Αθηνας και παμε για αλλα......
|
09-12-18, 12:42
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
καλημερα! ωραια περασαμε, πολυ φαση! κριμα για οσους δεν μπορεσαν να ερθουν αλλα και για οσους δεν μπορεσαν μετα να ερθουν και για μασα!
Μετα μειναμε λιγοι να απολαυσουμε το ηλιοβασιλεμα οπως ειδατε απο τις φωτος!
Τι να κανουμε ειμαστε ρομαντικοι αλλα μας εφαγε το κρυο! :P
Μετανιωσα που δεν το μετρησα και εγω γιατι αποδεικτηκε οτι το δυναμομετρο δεν μασαει απο χαλασμενους συμπλεκτες....
και φυσικα δεν υπαρχει θεμα θερμοκρασιας με τοσο αερα που κανει ο ανεμιστηρας!
την επομενη φορα ελπιζω να ειμαστε καλα!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 09-12-18 στις 14:09.
|
|
|
|
10-12-18, 10:36
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Nikaia
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannis gt
ΜΠΡΑΒΟ παιδια σε ολους......
Το ποσο λυπηθηκα σημερα που δεν καταφερα να παρερευθω μονο εγω το ξερω.......
Ευχομαι πραγματικα του χρονου να ειμαστε ολοι και ολες καλα και να σας δω.....
Φανη 5πορτο το Starlet;Νομιζα ηταν 3πορτο......πολυ καλο για εμας τους οικογενειαρχες......
Καλα ο Μιχαλης πρωτη μουρη παντου.....
Τον Ranger ειδα και τον Lynx απο τους γνωστους.....
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!!
Περιτο να πω οτι περιμνω με αγωνια τα νουμερα και τα καρδιογραφηματα απο τις μετρησεις για περαιτερω σχολιασμο.....
Ειδικα απο το fiat του Μιχαλη ε Jeep ηθελα να πω,του Φανη το Starlet,το τερας του Αντρεα ,ποιο εβγαλε τα περισσοτερα αλογα,τα ευτραπελα,αυτα τα πιπερατα που πολυ λυπαμαι που τα εχασα και ελπιζω να μαθω απο εσας.....
Ειδα και ενα Mitsu Lancer,το 1800 ηταν;evo δεν ηταν σιγουρα παντως....μετα 140;μαμα;
ΑΝΤΕ ΑΥΡΙΟ Κυριακη περιμενουμε......
|
Πενταπορτο ειναι και το εψαχνα πολυ ..απλα ηρθα με αυτο τελευταια στιγμη γιατι η κορη μου ειχε μαθηματα στο πανεπιστημιο και δεν ηθελε να φερω το G6 και ετσι το πηρα μαζι με 1.3 απλα μπεκ βενζινης γιατι με τα δικα του με ενα 20ρικο βγαζει 50χλμ ενω με τα απλα 200χλμ μεσα στην πολη παντα ..
το JEEP αξιο και αρκετα αναβαθμισμενο εβγαλε 167 και 30 κιλα ροπη ..
το lancer ειναι το 1800 με τα 140 και εβγαλε 157
πιστευω οτι καποια στιγμη ο αλεξανδρος θα βαλει και αναλυτικα τα αποτελεσματα απο ολα τα αυτοκινητα ..
σιγουρα η απουσια σας ηταν αισθητη , αλλά ελπιζουμε στην επομενη να τα πουμε ..
10-12-18, 10:42
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
|
Γιάννη, ούτε εγώ φέτος κατάφερα να ανέβω Αθήνα, δυστυχώς κάποια απρόοπτα της τελευταίας στιγμής δε μου επέτρεψαν να παραβρεθώ. Έμαθα όμως ότι πέρασαν και φέτος τέλεια και εννοείται ότι ήμουν σε ανοιχτή επικοινωνία και πολλές φορές και live σύνδεση με ΜΑΙΚΟΝ. Αναμένουμε με αγωνία το επόμενο Dynoday για να ανταμώσουμε ξανά.
|
|
10-12-18, 21:55
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
|
|
Αντε να ξεκινησω εγω.
Μαμά το αμάξι ειναι 140hp και 23kg ροπη.
Έχω βάλει ενα tuning box με 7 χαρτες, πανελ K&N στον παπά για λιγο καλύτερη ανάσα, Diverter Valve της GoFastBits (GFB DV+) για να κραταει καλά και σταθερά την πίεση, και ενα sprint booster απλά για να μειώσω λιγο το lag στο πάτημα του ηλεκτρόγκαζου.
Έκανα 2 δοκιμές. Μία στον χάρτη 5 (μπλε γραμμη) και μία στον 7 (κόκκινη γραμμή).
Το αμάξι έβγαλε 167hp και 30(!) κιλά ροπή (29nm).
Αν πάντως θέλετε την ειλικρινή μου γνώμη, πρέπει να είχε καποιο θέμα το δυναμόμετρο με τα φρένα του.
Όσοι είχαν καλό δίσκο/πλατώ έβγαλαν λιγότερα άλογα αλλά 2 κιλά ροπή πάνω, και όσοι είχαν χάλια δίσκο και πατινάριζε, έβγαλαν τουλάχιστον +5 άλογα.
Τεσπα, για το χαβαλέ πήγαμε. Εμένα πιο πολύ με υπολογίζω στα 170hp και κάπου 28κιλά ροπή.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι βγάζει πολύ ροπή από πολύ χαμηλά. Δλδ μέγιστη ροπή δίνει στις 3.500rpm! Kαι μέγιστα άλογα στις 4.500rpm
Πιο πολύ ηθελα να δω καμπύλες και αν εχει διαφορά στους χάρτες, και απ'ότι φαινεται έχει αρκετή.
Επόμενη βελτίωση σκέφτομαι (και μου πρότειναν) να αλλάξω downpipe μαζί με πιο ελευθερο καταλύτη (ειναι μαζί πακετο). Θέλω λίγο πιο ελευθερη εξαγωγη καυσαερίων (για να μην κραταει και θερμοκρασία) αλλά δεν θελω φασαρία/βαβουρα. Οπότε θα κρατησω την υπόλοιπη εξάτμιση μαζι και το τελικό καζανάκι μαμά (γιατι μου αρεσει και πολύ ).
Γιάννη εσυ τι λες ως πιο ειδικός? Για πες καμια προταση, συν και πλην κτλπ.
Αστείο1: Τα ηλεκτρονικά στο αμάξι τρελάθηκαν οταν ανεβηκε στο δυναμόμετρο. Οταν το παρελαβα πίσω, πέταξε σφαλμα σε ό,τι έχει να κανει σχέση με τα φρένα. ABS, Traction, Forward Collision, Hill Hold assist, Power Steering... Μόνο για το στερεοφωνικό και τον αναπτηρα δεν εβγαλε!
Ευτυχως μόλις το εκανα μια βόλτα εσβησαν όλα.
Αστείο2. Όταν μπήκε το παλικαρι στο αμαξι να κανει δυναμομέτρηση αρχισε να μου λεει οτι ειναι πολυ αδυναμο το μοτερακι αυτο για τετοια καροτσα, και μεγαλο λάθος εκανε η Jeep κτλπ. Μόλις το δυναμομέτρησε και ειδε τα νουμερα (ειδικά την ροπή, κατάπιε τη γλώσσα του... χαχαχαχα). "Πολύ τίμιο τελικά το μοτερ" μου είπε... χαχαχαχα
|
|
|
|
11-12-18, 23:59
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
βολος
|
|
Φανη δεσμευομαι απο τωρα ,να ειμαστε καλα ,του χρονου θα ειμαστε απο τους πρωτους.....
Αντρεα για αυτο δεν σε ειδα,αλλα ειδα ενα αμαξι και νομιζα ηταν το δικο σου.....τα ιδια με μας απουσια και εσυ.....
Μιχαλη σε αφησα τελευταιο για εκτενη σχολιασμο!
1.παρατηρηση:1.6 πιεση ,σε βλεπω πολυ γενναιο με στοκ μοτερ,βεβαια θα μου πεις FIAT μοτερ ,αλλα στοκ και 1.6 δεν το λες και λιγη πιεση ,ελπιζω να ειναι over και για λιγα sec......
2.παρατηρηση : ναι τα turbo μοτερ ειναι ευλογημενα και η μικρη αυξηση αλογων ειναι αντιστροφως αναλογη με την ροπη σε μαμα τουρμπινες και ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ λογικο ,μιας που οι κατασκευαστες θελουν το δυνατον λιγοτερο lag,χαμηλη καταναλωση ,λιγες στροφες και ροπη χαμηλα για να <τραβαει>απο νωρις με αδιαφορο μετα τις 5000 που ειναι στροφες που δεν ενδιαφερουν τον μεσο οδηγο ουτε την μεση οδηγηση....
Ποση ωρα παμε πανω απο 5000 λιγα δευτερολεπτα,ενω απο 2000-4000 ειναι το 99% της λειτουργιας και των χιλιομετρων.....
Με ΒΑΣΗ τα παραπανω λοιπον ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ φυσιολικο μια αυξηση ιπποδυναμης 20% περιπου ενω ροπης πανω απο 30%!!!
Αυτα βεβαια τα κανει η αυξηση πιεσης που πολυ πιεση = ΡΟΠΗ ενω μικρη τουρμπινα =λιγα αλογα αλλα μικρο lag και boost thresslold!!!
Ετσι αυτο το <χεσιμο> που κανει μετα τις 5500 ειναι παραπανω απο αντιληπτο και στο διαγραμμα,αλλα και στον δρομο που δουλευει <ατμοσφαιρα>οπως λεμε εμεις οι τουρμπακηδες........
3.Παρατηρηση το πατησε απο πολλες στροφες 2500 για τα δεδομενα του μοτερ,επρεπε το ελαχιστο απο τις 2000 για να μην πω 1500....μαλλον μπερδευτηκε απο τα N/A της παρεας και της TS που στροφαρουν 8αρες για πλακα.....
Μπορει και απο εκει να προκυψουν κατι ψιλα στο νουμερο της δυναμης.....και της ροπης.....
Τωρα οσο αφορα το θεμα της εξαγωγης που με ρωτας πας στο τριπτυχο downpipe,ελευθερο αγωνιστικο 200αρη καταλυτη και οχι decat που λυσαν ολοι οι προγραμματισταδες,και ενα τελικο ασχετα αν σου αρεσουν τα μαμα ,ειναι πολυ φιμωμενα......
Ο ΜΑΙΚΟΝ κανει πολυ καλη δουλεια ,ρωτα εκει τιμες.....
Αν δεν εχεις σκοπο ,που μαλλον δεν εχεις για μεγαλη μελοντικη αναβαθμιση ,μεγαλυτερη τουρμπινα κτλ,πας σε επιλογη σωληνας 60mm ή και 63.5mm ακομα καλυτερα.....
Θορυβο που λες θα αυξηθει φυσικα λιγο ,αλλα θα πεις στον εξατμισα να σου κανει ενα ησυχο τελικο με μικρο μπουρι (τελειωμα) πισω για τον περιορισμο του θορυβου......
Ελπιζω να σε καλυψα και οτι αλλο τα λεμε παλι.....
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ και τα αλλα αποτελεσματα.....
Φανη εσυ μετρησες το starlet?Τι εκανε?
Το lancer γιατι τοσα παραπανω ειχε βελτιωσεις?
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.
Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.
Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
|
|
|
|
|
12-12-18, 14:47
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
|
|
Παράθεση:
1.παρατηρηση:1.6 πιεση ,σε βλεπω πολυ γενναιο με στοκ μοτερ,βεβαια θα μου πεις FIAT μοτερ ,αλλα στοκ και 1.6 δεν το λες και λιγη πιεση ,ελπιζω να ειναι over και για λιγα sec......
|
Αυτο το ειδα κι εγω, και μαγκώθηκα λιγο, αλλά ο Φάνης που παρακολουθούσε το μπαρομετρο μου ειπε πως ήταν στιγμιαία στα 1.6 (over) και μετά έπεσε. Είναι safe ή να ρίξω πίεση μην εκτοξεύσω κανένα πιστόνι στην στρατόσφαιρα?
Προς ενημέρωση εχω την 1338 garret (είναι η "μικρή" και ίσως γι'αυτο δεν πειράζει να σηκώνει τοσο πίεση). Τα renegade με τα 170 άλογα εχουν την 1446 garrett και πίεση over μαμά στο 1.6bar. Λογικά φοράμε όμως το ίδιο μπλοκ και με 2-3 παιδιά απο το multiair club που εχω ρωτησει, λενε πως τα μοτερ αυτα αντέχουν για 220+ άλογα.
Ισως στο πισω μέρος του μυαλου μου εχω να βάλω την 1446 αλλά ανησυχω λιγάκι για τον προγραματισμό. Εμαθα πως ο εγκέφαλος 8gmk ειναι λιγο περίεργος και μπορεί να κλειδώσει, να βγαζει σφάλματα μετα κτλπ. Θέλει δλδ προγραμματιστή να τον ξέρει...
Lag οντως δεν εχω σχεδον καθολου, και μαλιστα μου το ειπε και το παλικαρι που εκανε τις μετρησεις. Μου λεει με το που αφηνα συμπλέκτη ανέβαζε πίεση. Πολύ ωραιο.
Παράθεση:
3.Παρατηρηση το πατησε απο πολλες στροφες 2500 για τα δεδομενα του μοτερ,επρεπε το ελαχιστο απο τις 2000 για να μην πω 1500....μαλλον μπερδευτηκε απο τα N/A της παρεας και της TS που στροφαρουν 8αρες για πλακα.....
Μπορει και απο εκει να προκυψουν κατι ψιλα στο νουμερο της δυναμης.....και της ροπης.....
|
Γι'αυτο κι εγω λεω πως ειμαι κάπου στα 170+hp κανονικά.
Ισως για αρχή κάνω μονο downpipe+καταλύτη, και αναλόγως τι θα δω και αν μου αρεσει (απο απόδοση και ήχο), μπορει μετα να αλλάξω και διαμετρο σωλήνας και τελικό.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη madvinegar : 12-12-18 στις 14:58.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,19789910 seconds (84,78% PHP - 15,22% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:18. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|