Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ParousisNikosE90
καλησπερα σε ολους....θα ηθελα απλα να ρωτησω ποιος εβαλε την ιδεα οτι οταν καιει λαδι μια μηχανη θελει ρεκτιφιε..και οτι δεν μπορει καποιος χωρις να ανοιξει την μηχανη να δει αν θα καιει λαδια η οχι; και ικαλος σας βρηκα
|
καλημερα! καλως μας βρηκες και καλως ηρθες στο forum, βλεπω ειναι το 1ο σου μυνημα εδω.
Εγω θα μιλησω για μενα τι ξερω και τι εχω δει στην πραξη επειδη δεν ξερω οι αλλοι τι λενε και ειδικα για vvti moter που δεν εχω ιδεα.
Λαδοκαψιμο μπορει να υπαρχει απο πολλους λογους.
1. Αν ειναι τουρμπο μπορει να καιει η τουρμπινα οπως κανει το δικο μου 4EFTE moter με τερμα τουρμπισματα, χανει απο τον αξονα θελει επισκευη δεν ειναι αναγκη να αλλαχτει η τουρμπινα, το ιδιο ισχυει και για πετρελαιοκινητα επειδη ολα ειναι τουρμπο.
2. Μπορει να ειναι απο τσιμουχακια βαλβιδων που ειναι και πολυ ποιο φτηνη η επισκευη απο το να ανοιξεις μοτερ οπως αυτα που λεγαμε ποιο πριν, αλλα και απο επισκευη τουρμπινας + βγαλε-βαλε. Οταν τα μοτερ εχουν χιλιαδες χλμ ειναι σχεδον σιγουρο οτι τα τσιμουχακια πρεπει να αλλαχτουν.
Οταν ειναι αυτο αντι το 1 συνηθως καιμε λαδια και στο ρελαντι, οπως εχω δει σε αμαξια φιλων και τελικα αυτο ηταν. Σε μια περιπτωση του στοιχησε μονο 80 ευρω....
3. Μπορει να ειναι φλαντζα μηχανης και να εχει καει, αναλογα το σημειο μπορει να χανει νερα, λαδια ή να τα ριχνει μεσα σε αλλους κυλινδρους ή απεξω. Ετυχε προσφατα σε αμαξι της δουλειας μου αυτο, και με νερα και με λαδια, οταν ο μηχανικος την αλλαξε ειδε και τα πιστονια απο πανω δεν τα εβγαλε, οτι εχουν μεγαλα διακενα, και λεει οτι θελει και ρεκτιφιε, ετσι αλλαχτηκε μονο η φλαντζα, επειδη εχανε νερα ανεβαζε ομως και θερμοκρασιες.
4. Ελατηρια πιστονιων, που συνηθως εδω θελουμε και ρεκτιφιε, σε ακραιες περιπτωσεις νομιζω μπορει να θελει και αλλα πιστονια αν εχουν παθει ζημιες.
Ειναι μια ζημια που αμα δεν ανοιχτει το μοτερ δεν μπορεις να ξερεις, καθως αν ειναι τουρμπο μπορει να φταιει το 1 που εγραψα και φυσικα μπορει να ειναι το 2. Οποτε πρεπει ΠΡΩΤΑ να γινει το 2 αν εχει πολλα χλμ το μοτερ κατα την γνωμη μου και μετα τα αλλα, φαντασου να φταινε τα τσιμουχακια βαλβιδων και να αλλαξεις μοτερ επειδη "θεωρητικα" λες οτι φταιει το ιδιο.
Καταρχην οπως ειδα οταν χανει συμπιεση, αρα δεν τραβαει και καλα το μοτερ, το μετρας κιολας με οργανο (συμπιεσομετρο που βαζουμε αντι για μπουζι σε καθε κυλινδρο και μιζαρουμε
http://www.corollaclub.com/forums/sh...567#post481567) δεν το λες θεωρητικα, μετα οπως ειδα σε αλλα φτυνουν πολλες αναθυμιασεις, δλδ χυνονται λαδια, και στην περιπτωση φλατζας εβγαζε μαρμελαδες στο φιλτρο ανακατωμενες λαδια με παραφλου!!!
Δλδ υπαρχουν διαφοροι τροποι τσεκαρισματος για να δουμε τι φταιει.
Επισης σε πολλα αμαξια βγαζει ντουμανια γαλαζιο καπνο, αλλα στο Aygo στην δουλεια μου καιει παρα πολλα και δεν βγαζει απολυτως τιποτα!
εχει ψοφισει ομως δεν τραβαει και ολοι λενε χωρις να το εχουν ελεγξει απ οσο γνωριζω οτι θελει ρεκτιφιε....εχει βεβαια καπου 280.000χλμ+
Τωρα για τις φημες των VVTI οτι καινε λαδια κτλ, εγω προσωπικα δεν τα παρακολουθω και δεν ξερω τπτ γιαυτα, οποτε για αυτα ας απαντησουν οσοι γνωριζουν.
Το τελευταιο δεν το καταλαβα, πως θα ξερεις μια μηχανη αν θα καιει λαδια αμα δεν την ανοιξεις?
ας πουμε οτι την πουλαει ενας μαντράς πως θα το ξερεις?