Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
VideosΕδω μπορουμε να βαζουμε μονο δικα μας videakia αστεια και μη χωρις πονηρο και προσβλητικο περιεχομενο.
ENΗΜΕΡΩΣΗ .Mε το ανεβασμα των video στο forum αποδεχεστε αυτοματα οτι τα πνευματικα δικαιωματα παραχωρουντα στο www.corollaclub.com.
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 391
Παιδιά μην μπερδεύεστε!! Επειδή ήταν ονόματα που έμειναν στην ιστορία ως οι καλύτεροι οδηγοί δεν σημαίνει ότι ήταν και ΘΕΟΙ!!
Όλα αλλάζουν και τα ρεκόρ καταρρίπτονται. Πέρασαν αυτοί και ήρθαν νέοι.
Αυτή την στιγμή και με βάση τα αποτελέσματα (νίκες, βάθρα, πρωταθλήματα) ο κορυφαίος όλων των εποχών στο συγκεκριμένο άθλημα, είναι ο Loeb.
Όταν περάσουν καμιά 30αρια χρόνια ότι λέμε εμείς για τους πιο παλιούς θα λένε οι νέοι για τους τωρινούς!
Επίσης, συγκρίσεις με το αν ένας, νέας γενιάς οδηγός, θα μπορούσε να οδηγήσει και να πάει καλύτερα από έναν παλιάς γενιάς ή και το αντίστροφο, σαφώς δεν μπορεί γίνει.
Και εδώ το ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος μπορεί να το κρίνει μόνο το αποτέλεσμα δλδ ο χρόνος που μπορεί να επιτύχει σε κάποια ειδική.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GiWrGoS@XXX
σε ολα θα συμφωνησω μαζι σας ... αλλα πειτε μου.... τι ειναι πιο δυσκολο....
α) να φτασεις στα ορια του ενα φορντ φιεστα 320 αλογα με σχεδον τα παντα αυτοματα και πολυ καλη προσφυση... οταν για χρονια μαθαινες να οδηγεις αυτοκινητα απο 400 μεχρι 700 αλογα πισωκινητα ή με αρχετυπες τετρακινησεις ,συμπλεκτες και τα λοιπα? ( μαλλον παιχνιδακι θα σου φαινοταν)
ή
β)να σε βαλουν να οδηγησεις και να πας στο μαξιμουμ ενα audi quattro group B ή ακομα χειροτερα lancia stratos kai peugeot 205 group B , ενω εχεις μαθει να χειριζεσαι απο saxo kit car 250hp μεχρι citroen ds3 320hp με ολα τα ηλεκτρονικα και τους αυτοματισμους
Όλα είναι θέμα εκπαίδευσης θα σου πω εγώ.
Δλδ θες να πεις οτι οι παλιοί ήταν άνθρωποι ενός άλλου σύμπαντος και μόνο αυτοί οδηγούσαν εκείνα τα αυτοκίνητα?
Επίσης θελεις να πεις πως ένας σημερινός οδηγός δεν θα μπορέσει να εκκινήσει και τα πάει στο όριο ένα Group Β ?
αν νομίζεις πως είναι έτσι τότε απάντησε μου : Πιστεύεις πως αν εσύ εκπαιδευτείς με ένα CITROEN DS3 WRC δεν θα μπορέσεις να το πας γρήγορα?
__________________ Σημασία δεν έχει πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, άλλα πόσο γρήγορα μπορείς να το οδηγήσεις...!!!!...Γιατί το όριο είναι μια λεπτή γραμμή που δύσκολα πιάνεται αλλά εύκολα ξεπερνιέται....
Που & Που είναι καλό να κάνουμε μια παύση από την αναζήτηση της ευτυχίας και απλώς να είμαστε ευτυχείς....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sotoskap : 10-07-12 στις 20:53.
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 303
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sotoskap
Παιδιά μην μπερδεύεστε!! Επειδή ήταν ονόματα που έμειναν στην ιστορία ως οι καλύτεροι οδηγοί δεν σημαίνει ότι ήταν και ΘΕΟΙ!!
Όλα αλλάζουν και τα ρεκόρ καταρρίπτονται. Πέρασαν αυτοί και ήρθαν νέοι.
Αυτή την στιγμή και με βάση τα αποτελέσματα (νίκες, βάθρα, πρωταθλήματα) ο κορυφαίος όλων των εποχών στο συγκεκριμένο άθλημα, είναι ο Loeb.
Όταν περάσουν καμιά 30αρια χρόνια ότι λέμε εμείς για τους πιο παλιούς θα λένε οι νέοι για τους τωρινούς!
Επίσης, συγκρίσεις με το αν ένας, νέας γενιάς οδηγός, θα μπορούσε να οδηγήσει και να πάει καλύτερα από έναν παλιάς γενιάς ή και το αντίστροφο, σαφώς δεν μπορεί γίνει.
Και εδώ το ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος μπορεί να το κρίνει μόνο το αποτέλεσμα δλδ ο χρόνος που μπορεί να επιτύχει σε κάποια ειδική.
Όλα είναι θέμα εκπαίδευσης θα σου πω εγώ.
Δλδ θες να πεις οτι οι παλιοί ήταν άνθρωποι ενός άλλου σύμπαντος και μόνο αυτοί οδηγούσαν εκείνα τα αυτοκίνητα?
Επίσης θελεις να πεις πως ένας σημερινός οδηγός δεν θα μπορέσει να εκκινήσει και τα πάει στο όριο ένα Group Β ?
αν νομίζεις πως είναι έτσι τότε απάντησε μου : Πιστεύεις πως αν εσύ εκπαιδευτείς με ένα CITROEN DS3 WRC δεν θα μπορέσεις να το πας γρήγορα?
φιλε μου διαβασε το τελευταιο μου σχολιο.Ειπα οτι ο loeb ειναι κορυφαιος βαση στατιστικης, de facto ! οκ ξεχνα τις συγκρισεις μεταξυ παλιων - νεων οδηγων ,πες οτι ειμαι εγω λαθος,ομως αμφισβητεις οτι το παλιο Π.Π.Ρ ηταν πιο ανταγωνιστικο , πιο δυσκολο ,με ποιο πολλους ικανους οδηγους και αξιομαχες ομαδες???συγκριση χρονων δε μπορει να γινει γιατι ποτε οι ειδικες δεν ειναι ακριβως ιδιες οποτε υπαρχουν πολλοι μεταβλητοι παραγοντες
Αλλα ο βαθμος δυσκολιας- ανταγωνιστηκοτητας αφαιρει αρκετους ποντους απο τον loeb , θεωρεις εσυ οτι αν ετρεχε στο παλιο Π.Π.Ρ θα χε πετυχει οοοολες αυτες τις νικες ?? εγω αμφιβαλλω... μπορει παλι να καταφερνε να ειναι κορυφαιος αλλα αποκλειεται να πετυχαινε αυτα τα ρεκορ που εχει επιτυχει ....τον βοηθησε πολυ ο ξεπεσμος του σπορ τα χαμηλα στανταρντ και ο συνεχως μειουμενος ανταγονισμος κι οχι μονο το ταλεντο του ( που ειναι ομολογουμενως υψηλο)
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GiWrGoS@XXX
φιλε μου διαβασε το τελευταιο μου σχολιο.Ειπα οτι ο loeb ειναι κορυφαιος βαση στατιστικης, de facto ! οκ ξεχνα τις συγκρισεις μεταξυ παλιων - νεων οδηγων ,πες οτι ειμαι εγω λαθος,ομως αμφισβητεις οτι το παλιο Π.Π.Ρ ηταν πιο ανταγωνιστικο , πιο δυσκολο ,με ποιο πολλους ικανους οδηγους και αξιομαχες ομαδες???συγκριση χρονων δε μπορει να γινει γιατι ποτε οι ειδικες δεν ειναι ακριβως ιδιες οποτε υπαρχουν πολλοι μεταβλητοι παραγοντες
Αλλα ο βαθμος δυσκολιας- ανταγωνιστηκοτητας αφαιρει αρκετους ποντους απο τον loeb , θεωρεις εσυ οτι αν ετρεχε στο παλιο Π.Π.Ρ θα χε πετυχει οοοολες αυτες τις νικες ?? εγω αμφιβαλλω... μπορει παλι να καταφερνε να ειναι κορυφαιος αλλα αποκλειεται να πετυχαινε αυτα τα ρεκορ που εχει επιτυχει ....τον βοηθησε πολυ ο ξεπεσμος του σπορ τα χαμηλα στανταρντ και ο συνεχως μειουμενος ανταγονισμος κι οχι μονο το ταλεντο του ( που ειναι ομολογουμενως υψηλο)
Πάλι δεν συμφωνώ....
Δεν επιμένω όμως γιατί δεν μπορώ να το τεκμηριώσω!
Το σπορ τώρα έχει, ας πούμε, ξεπέσει λόγω της αποχώρησης πολλών εργοστασιακών ομάδων!
Τα πρωταθλήματα και τις νίκες δεν τις έκανε φέτος όμως, ούτε το 2011!
Πρωταθλήματα παίρνει από το 2004, αλλά και πιο πριν ήταν με XSARA KIT CAR (εμπροσθιοκίνητο) και παλαιότερα με SAXO οπού και με αυτά ήταν πρωταγωνιστής. Άσχετα που οι περισσότεροι τον ξέρουν απο τότε που πήρε τον 1ο του τίτλο.
Η Εποχή του είχε και Sainz και Gronholm και αρκετούς ακόμα παλιούς (όχι πολύ παλιούς) μην το ξεχνάμε και βλέπουμε μόνο το 2012!!
Επειδή τα παρακολουθώ πάρα πολύ τα γεγονότα και τις στατιστικές με νίκες και καλύτερους χρόνους ξέρω τι σου λέω!
Και κάτι που μας ενδιαφέρει...έχει τρέξει και με COROLLA WRC.
__________________ Σημασία δεν έχει πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, άλλα πόσο γρήγορα μπορείς να το οδηγήσεις...!!!!...Γιατί το όριο είναι μια λεπτή γραμμή που δύσκολα πιάνεται αλλά εύκολα ξεπερνιέται....
Που & Που είναι καλό να κάνουμε μια παύση από την αναζήτηση της ευτυχίας και απλώς να είμαστε ευτυχείς....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sotoskap : 12-07-12 στις 19:56.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sotoskap
Πάλι δεν συμφωνώ....
Δεν επιμένω όμως γιατί δεν μπορώ να το τεκμηριώσω!
Το σπορ τώρα έχει, ας πούμε, ξεπέσει λόγω της αποχώρησης πολλών εργοστασιακών ομάδων!
Τα πρωταθλήματα και τις νίκες δεν τις έκανε φέτος όμως, ούτε το 2011!
Πρωταθλήματα παίρνει από το 2004, αλλά και πιο πριν ήταν με XSARA KIT CAR (εμπροσθιοκίνητο) και παλαιότερα με SAXO οπού και με αυτά ήταν πρωταγωνιστής. Άσχετα που οι περισσότεροι τον ξέρουν απο τότε που πήρε τον 1ο του τίτλο.
Η Εποχή του είχε και Sainz και Gronholm και αρκετούς ακόμα παλιούς (όχι πολύ παλιούς) μην το ξεχνάμε και βλέπουμε μόνο το 2012!!
Επειδή τα παρακολουθώ πάρα πολύ τα γεγονότα και τις στατιστικές με νίκες και καλύτερους χρόνους ξέρω τι σου λέω!
Και κάτι που μας ενδιαφέρει...έχει τρέξει και με COROLLA WRC.
Τις μεγαλες διαφορες τις εχει κανει την τελευταια 5ετια ... subaru και mitsubishi επαψαν να ειναι σε θεση να χτυπουν τιτλους μετα το 2003 και πολυ συντομα βγηκαν εκτος , το τελευταιο ανταγωνιστικο εργοστασιακο EVO WRC ηταν το 6αρι ,ισως και το 7αρι ,δεν θυμαμαι καλα... (seat και skoda δεν τις αναφερω ηταν παντα ενα σκαλι ποιο κατω) και ....οπως ειπες και τοτε υπηρχαν καλοι οδηγοι η peugeot ηταν φοβερη, η ford παντα ανταγωνιστικη ...υπαρχαν πολλοι οδηγοι πραγματικα καλοι ,gronholm ,richard burns solberg στα καλα του , sainz,κankunnen.....makkinen... mc rae στα τελευταια του ..και υπηρχε τρελος ανταγωνισμος ,αμφιροπποι αγωνες μεχρι ενος σημειου... ηταν αλλιως ....αυτο που γινεται την τελευταια 5-7ετια ειναι τραγικο ομως...φυσικα δεν φταιει ο loeb γιαυτο ,αυτος την δουλεια του κανει και την κανει πολυ καλα και δημιουργει αυτα τα τεραστια ρεκορ αλλα χωρις σοβαρο ανταγωνισμο..μονο ο χιρβονεν και ο σολμπεργκ στο χωμα οτι κανουν για να τον δυσκολεψουν λιγο και πλεον ο χιρβονεν ειναι team mate του...ο λατβαλλα κι ο οζιε τωρα ξεπεταγονται .....
Τεσπα ειναι ωραια η συζητηση αλλα οσα και να γραψουμε μαλλον θα συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε...σεβομαι και εκτιμω τον loeb και τα κατορθωματα του αλλα δεν θα γινω fan του .. καλως ή κακως με συναρπαζουν περισσοτερο καποιοι παλιοι οδηγοι κι ας μην κανανε 78 νικες.... κι ας μην κανανε τοσο τελεια οδηγηση απο αποψη χρονων... εγω κρινω ως θεατης και οχι ως ραλλιστας οδηγος.... Αυτο που ξεχωριζε τους πρωτοκλασσατους παλιους απο τους δευτεροκλασσατους , ηταν οτι οι πρωτοι ερχοντουσαν παντα με τα οσα ,χλμ πανω απο τα ορια ... και παρολα αυτα καταφερνανε να κανουν τα αμαξια να χορευουν και να ναι και οι πιο γρηγοροι τρελαινοντας και τον κοσμο και τα χρονομετρα ... ενω εβλεπες τους δευτεροκλασσατους και ερχοντουσαν με οδηγηση τυπου loeb... ποιο νωρις τα φρενα... ποιο γραμμικη οδηγηση προσεκτικο μπασιμο κτλ ... αλλα και αχρωμοι ηταν και χρονους καλυτερους δεν εκαναν...προφανως ο loeb εχει τελειοποιησει την τεχνικη ωστε να γραφει χρονους αλλα παραμενει σχετικα αχρωμος και δεν με συγκινει προσωπικα...γιαυτο και μπορει να με διαψευδουν οι αριθμοι... αλλα εγω καποιους απο τους παλιους τους θεωρω θεους ,ενω τον loeb τον θεωρω ενα πολυ καλο , αποτελεσματικο οδηγο ...χωρις κατι το σουπερ ιδιαιτερο.....περα απο μια καταπληκτικη ομαδα να τον υποστηριζει ( το χει αποδειξει και πριν την εμφανιση του loeb) και μια καλη τακτικη .
(Τελειως υποκειμενικη προσωπικη αποψη ετσι?). Σε ευχαριστω πολυ παντως για τον ενδιαφεροντα διαλογο ! Αν κι εχουμε ξεφυγει τελειως απο το τοπικ
Δύναμη Σεβασμού: 256
ο κεν μπλοκ ειναι μονο για σβουρες. δεν εχει ικανοτητες οδηγου wrc.
μετα απο πολυ προπονηση αφου εχεις λιωσει 10δες τετραδες λαστιχα
με ενα καλοστημενο αυτοκινητο λογικο ειναι να προσφερεις
τετοιο θεαμα. πιστευω οτι πολοι θα μπορουσανε να το κανουν
αν ηταν ιδρυτες της ετεριας dc οπως ο κεν μπλοκ, αλα δεν θα τους
μαθουμε ποτε γιατι δεν εχουν λεφτα. γνωμη μου. χωρις παρεξηγησεις!
Αααα και κάτι ακόμα...δυστυχώς OFF TOPIC αλλά θα είναι το τελευταίο!
Στα X Games που γίνονται στην Αμερική και τρέχει ο Ken Block, έτρεξε τις προάλλες και ο Loeb.
To Citroen DS3 του Γάλλου είχε 545 άλογα (του Block 600) δλδ 2.0L και χωρίς τον περιοριστή που θα είχε στο WRC (γιατί ειπώθηκε πως δεν θα μπορούσε να κουμαντάρει αυτοκίνητο με τέτοια δύναμη) και όπως ήταν λογικό τους ξετίναξε ΟΛΟΥΣ.
Να σημειωθεί επίσης πως 1η φορά πήρε μέρος στα X Games.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sotoskap : 12-07-12 στις 20:12.
δεν έχει καμια σχέση ένα αυτοκίνητο 600-700 άλογα με τετρακίνηση φρένα ανάρτηση λάστιχα τεχνολογίας 80ies-90ies....με τα σύγχρονα wrc...... πήγαινε δες πως αντιδρούσαν τα group B τότε (ενώ είχες τρελό lag...μόλις έμπαινε το turbo..γινόταν τις ιερόδουλης).... και πως οδηγάει πχ ο ken block το fiesta που παρα τη δύναμη και τα λίγα κιλά...υπακούει σε κάθε εντολή...(έχεις δει καμπύλες δύναμης σήμερον wrc??? τραπέζια "καμπυλες" λες και είναι ηλεκτρικά τα μοτέρ,χωρίς ξεσπάσματα...αλλα άφθονη ροπή από ρελαντι μέχρι κοφτη....πως να μην οδηγάς με γραμμές μετά???)πλέον σήμερα 1000 άλογα αυτοκίνητα κυκλοφορούν και στους δρόμους και οδηγούνται από οδηγούς με το κλασσικό ερασιτεχνικό διπλωμα ....σίγουρα ο loeb μπορεί να κουμαντάρει ένα σημερινό wrc σε οποιαδήποτε μορφη παραμένοντας κορυφαίος σε σχέση με τους σημερινούς οδηγούς...αλλα εγώ θα επιμένω ότι το 1980-90 θα τα βρίσκε πολύ πιο σκούρα....
τέλος όσα επιχειρήματα και να μου φέρεις.... εμενα δεν θα μου αρέσει ο loeb ποτε,προτιμώ για παράδειγμα τον Ζιλλ πανιζί έναν παλιό τρελό συνάδελφο του ..
άδικος κόπος...είναι σαν να προσπαθείς να με πείσεις εμενα που είμαι φανατικός αεκτζής,να γίνω ολυμπιακός.. επειδή ο ολυμπιακός είναι Η ομάδα με τους περισσοτερους τίτλους......no way my friend...χαχαχαχα
Χωρίς παρεξήγηση...
Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι πως επειδή δεν τον γουστάρεις σαν οδηγό (πιθανόν να είσαι ένας από αυτούς που υποστηρίζουν κάποιον άλλο οδηγό π.χ Solberg, που δεν μπορεί να τον φτάσει με τίποτα) είσαι προκατειλημμένος.
Με όποιον μιλήσεις (που είναι του χώρου και σχετικός με το άθλημα) τα ίδια θα σου πει!
Δεν προσπαθώ να σε πείσω...απλά σου λέω την αλήθεια όσο πικρή και να είναι...χαχαχαχα
Και για να σε προλάβω...δεν είμαι φανατικός οπαδός του Loeb...είμαι του αθλήματος και ξέρω να ξεχωρίζω!!
Διόρθωσε και το ποστ όμως και γράψε με Ελληνικά, γιατι μετά θα λες φταίει ο Loeb....
Και ας τελειώνουμε γιατί είπα δεν θα ξαναβγω OFF TOPIC...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sotoskap : 12-07-12 στις 23:34.