Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ |
|
|
24-08-11, 20:24
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Κερατσινι
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
ειναι μεγαλη ιστορια ρε συ,θα παρω την πλεξουδα του fe και θα μου βαλουν τις πριζες του fte ωστε ολα να κουμπωσουν σωστα και στο καταλληλο μακρος μιας και του σταρλετ ειναι πιο κοντη σε καποια σημεια και γενικα να ξερω τι μου γινεται,να το φτιαξει καποιος που ειναι ειδικος στο θεμα...η βλακια μου ειναι που προσαρμοσα στου σταρλετ τις πριζες μου και χαλασα την παλια και τωρα πρεπει να την αγορασω γ@@@μ#@!
|
|
|
|
24-08-11, 21:27
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Δηλαδή για να καταλάβω μονος σου έφτιαξες την πλεξούδα? εμένα την έκανε ηλεκτρολόγος αλλά εχει θέματα, δλδ εκτός την εμφανιση που ειναι μη πω πως, ράψε-κοψε κτλ, αν δεις πχ εκει που ειναι ο εγκέφαλος που ειναι οι 2 φύσες πανω του, εχει αλλες 2 ιδιες φυσες απο την μαμα πλεξουδα, δλδ με λίγα λογια εχει κοψε-ραψε την πλεξούδα του 4E-FE και εχει παντρευτεί με του 4E-FTE για να ταιριαξουν οι φυσες στο μοτερ κτλ, αλλα και οι ασφαλειοθηκες κτλ που ειναι τα μαμα της corollas φυσικά. Να πω πως το μοτερ μου το εβγαλα εγώ με αλλα 2 ατομα πανω απο το τροπετο starlet gt και προσεξαμε ιδιαιτερα ολη την πλεξούδα και δεν κοψαμε το παραμικρό! την παραδοσαμε αριστη στον ηλεκτρολογο, αρα οτι προβληματα προεκυψαν εγιναν κατά την μετατροπή για την corolla.
1) To στροφόμετρο ως γνωστον είπαμε δεν δούλευε για τον γνωστό λογο, δεν ηξερε να το κανει οκ, όμως το καλωδιο που ερχοταν μεσα που ειναι σημα αρνητικο σαν γειωση δλδ ήταν γειωμενο με κανονικη γειωση και εχανε το παλμικο σημα! για να το μετρησεις θέλει παλμογραφο!!! με το πολυμετρο εδειχνε πως ενωνονται τα καλωδια απο πολλαπλασιαστη μεχρι φυσα καντραν! το αποτελεσμα ηταν να μην μπορει να δουλεψει ΟΥΤΕ το σωστο στροφομετρο δλδ του starlet gt, ετσι τραβηξα καλωδιο απο εξω μεχρι στο ταμπλο και το ενωσα στην φυσα του καντραν για να δωσει σημα. Στου Jason που ηταν οκ πχ επαιξε με την μια το στροφομετρο starlet gt και δεν χρειαστηκε να τραβηξουμε καλωδιο.
2) Ο κομπρεσορας του A/C 4E-FTE θελει ηλεκτρολογικη πατεντα για να παρει μπρος και να δουλευει σωστα, δεν ηξερε να το κανει, οποτε και δεν δουλευε ενω ηταν συνδεδεμενος! πεδευτηκα καιρο τελικα την λυση εδωσε ο ηλεκτρολογος που λες και εσυ. Αυτο αφορα την πλεξουδα του A/C και οχι του μοτερ όμως.
3) Η φυσα διαγνωσης ειναι νεκρη οπως ειπε και ο αλλος ηλεκτρολογος. Λιγο που το εψαξα όπως ειπα σε αλλο θεμα το καλωδιο στην μικρη φυσα ΤΕ1 ειναι κομμενο και το ΤΕ2 δεν υπάρχει καν!! προφανως το αφησε στην αλλη φυσα! σκεφτηκα να τα φτιαξω αλλα δεν μου εχει χρειαστει ακομα. Πιστευω πως μπορώ όμως να τα φτιαξω!
4) Η φυσα της ηλεκτροβαλβιδας hi-low λειπει εντελως! επισης καποια καλωδια που αφορουν τον διακοπτη λειπουν απο την φυσα την μεγαλη του εγκεφαλου, δεν με απασχολεί όμως γιατι δεν με ενδιαφερει να ξαναβαλω το hi-low ευτυχώς!
Ολα τα αλλα ειναι οκ και δεν υπάρχει κανενα αλλο προβλημα εκτος της εμφανισης των καλωδιων και της πλεξουδας. Ο ηλεκτρολογος που λες λοιπον οταν τον ειχα ρωτησει για το στροφομετρο δεν μου ειπε πως το κανεις να παιξει, και ειπε να μου κανει πλεξουδα αλλη νεα εφοσον του βρω εγώ μια γερή απο starlet gt. Κοστος? τις πουλανε καμια 150αρια ευρώ το λιγοτερο ΑΝ βρεις και αυτος νομιζω μου ειπε καμια 400αρια εργασια!!! για τι ? για να μην τραβηξω ενα καλωδιο μεχρι μπροστα??? το στροφομετρο το εφτιαξα χαρη σε εναν αλλον ηλεκτρολογο εκει κοντα που ειχε κανει την μοντα με του GT και εμαθα και εγώ πως να το κανω!
Ολα αυτα στα λεω για να δεις πως δεν χρειαζεται να μπαινεις σε περιτα εξοδα! το προβλημα με την πιεση ειναι το wastegate actuator σιγουρα! τι αλλα προβληματα εχεις που θες να κανεις αλλη πλεξουδα? που θα βρεις μια γερή? ολες πετσοκομενες ειναι!
|
24-08-11, 21:50
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Κερατσινι
|
|
Ναι την εφτιαξα εγω με τον πατερα μου κ με βοηθεια τοπικη του παιδιου που σου ειπα,απο εμφανιση ειναι σαν μαμα μιας και ειχαμε οτι υλικο χρειαζεται για να κρυψουμε τις επεμβασεις,θελει λεφτα το ξερω ομως ειμαι ψειρας κ θελω να ναι αριστο δεν ειμαι ικανοποιημενος εντελως,καμια φορα μπορει να μου αναψει το abs χωρις λογο πχ..ασε ρε συ οτι παθει τουλαχιστον να ξερω την πηγη κ οχι να σκεφτομαι οτι ισως κατι να μην διαβασε σωστα ο εγκεφαλος..αυτα τα ελυσα απτην αρχη που λες με τις στροφες κλπ!το hi low το χεις πανω ε;κ μεσα με aftermarket διακοπτη;εγω εχω εξω τη φυσα να περιμενει να το βαλω;
|
|
|
|
24-08-11, 21:55
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Ρε συ ειπα πόσες φορές πως το hi-low switch το ειχα δοκιμασει καποτε στο starlet gt, αρχικά με τα μαμα σωληνακια μετα με τα σιλικονατα οπως στο how to που εχω κανει. Ειναι μαπα και δεν αξιζει καν να ασχοληθείς! στην corolla δεν το εχω βαλει ποτε. Διακοπτακι μπορεις να βαλεις οτι θες on/off να ειναι και κατα προτιμηση να εχει λαμπακι στο ON για να ξερεις ποτε εχεις HI! στο starlet ειχε και το φυσακι, τωρα δεν εχει ομως! δλδ και να ηθελα να το βαλω θα επρεπε να τραβαω καλωδια απο ECU, διακοπτη και απεξω για την ηλεκτροβαλβιδα!
http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=19356
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από g6_saligkaros
ΕΡΩΤΗΣΗ:τη συγκεκριμενη βαλβιδα την εχω κι εγω οπως και την καλωδιωση,τι ακριβως παει επανω απο σωληνακια και μεσα που θα την βρω την πριζα που ενωνω μπροστα στο μοτερ,θελω να πω σε ποιο σημειο της πλεξουδας μου?????και τι θα κανω οτι εκανε το starletaki hi-low απο διακοπτη?
|
Δεν καταλαβαινω ακριβως τι ρωτας, λες πως εχεις την καλωδιωση, ποια δλδ? υπάρχει η φυσα για την ηλεκτροβαλβιδα εννοείς? την εχεις αυτην? στο σχεδιο που εχω στο how to δειχνω τι καλωδια ειναι και τα χρωματα (ετσι ηταν στο δικο μου) αν δεν υπάρχει καλωδιωση, πρεπει να τραβηξεις καλωδια οπως δειχνω στο σχημα. Τα σωληνακια επισης συνδεονται με αυτον τον τροπο, αυτη την συνδεσμολογια μου την εχουν πει μηχανικοι ειδα και επαθα να μαθω πως συνδεται! μερικοι πανε και βαζουν το διακοπτακι να ανοιγοκλεινει την ηλεκτροβαλβιδα και οχι μεσω εγκεφαλου! αυτο ειναι ΛΑΘΟΣ! ο εγκεφαλος εχει δευτερο προγραμμα για πιεση 0.4 και δινει λιγοτερο καυσιμο, αν δεν περναμε μεσω ECU τοτε θα εχουμε 0.4 με καυσιμο για 0.65-0.7! με ενα halmeter θα δουμε και την #$#$#$ που καναμε! ειναι μαπα ομως γιατι στα 0.4 δεν παει το αμαξι (λογικο) και αμα θες να τρεχεις το γκαζωνεις και στροφαρεις και καις περισσοτερο! σε οσες δοκιμες ειχα κανει με 0.4 κοντευα να καιω περισσοτερο απο τα 0.7 αν θες να καις λιγοτερο απλα δεν το πατας πολυ και τουρμπιζεις με λιγοτερη πιεση! γιαυτο σου λεω μην πεδευεσε δεν αξιζει! εγώ δεν το ξαναβαζω παντως!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 24-08-11 στις 22:03.
|
24-08-11, 22:04
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Κερατσινι
|
|
Α ναι και το χω δει το σχετικο θεμα!α ρε η σταρλεταρα ειχε το κουμπακι της μανας του την πηγαινε 0,9 κ γινοτανε χαμος χαχα!βεβαια μετα τρυπησε πολλαπλη πφφ!
|
24-08-11, 22:08
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
ΛΟΛ! τι ειχες κανει και πηγαινε 0.9 Ε???? εμενα με μαμα σωληνακια επαιζε 0.4 και 0.65 με τα αλλα που εχω στο how to επαιζε 0.4 και 0.7 σταθερα με overboost 0.8
Aν θες δες και εδώ το album (μιας και ειπες για starlet) http://s180.photobucket.com/albums/x...rlet%20GT/
|
24-08-11, 22:27
|
|
Νεότατος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
Στο 12v turbo starlet μου είχα δει -με βγαλμένα τα σωληνάκια- 0.8+ κάτι, από 2 διαφορετικά όργανα που είχα. Αυτή ήταν και η μέγιστη πίεση που δούλευε.. Όταν έπιαναν τα κρύα, πριν βαρέσει check engine, είχε γράψει πάνω απο 0.9.. Γράφω διάφορα σκόρπια πράγματα απο τη 12βάλβιδη εμπειρία μου απλά για να έχουν και οι 16βάλβιδοι μια ιδέα, του πως δουλεύουν αυτά τα μοτέρ..
|
24-08-11, 22:30
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Το μοτερ του GT πάντως εχει κοφτη πιεσης στα 0.87 bar, το 12V turbo ειχε καπως καλυτερες επιδόσεις απ'οτι ξερω (σαν μπαμ) και αντεχε και περισσοτερο με μαμα σωθηκα δλδ περισσοτερη πιεση, όμως εβγαζε λιγοτερα αλογα απο τον 4E-FTE. Οπως εχω ξαναπει 0.85 bar ειδα οταν ειχα ξηλωσει το intercooler και ενωσα απευθειας τουρμπινα με πολλαπλη εισαγωγη! του σκοτωμου πηγαινε μηδενικό lag! αλλά δεν πρεπει χωρίς i/c. Το 12V turbo τι πιεση παιζει μαμα? ειχα το ατμοσφαιρικο του στο starlet ep82 στην αρχή το 2Ε-Ε. Αν ειχα βαλει 2Ε turbo δεν θα ήθελε τοτε δηλωμα αλλά θα ήθελε τωρα στην corolla!
http://kereta.info/toyota-engine-gui...specification/
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 24-08-11 στις 22:51.
|
25-08-11, 00:41
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Κερατσινι
|
|
Δεν το ειχα κανει εγω ετσι το πηρα hks actuator ειχε κ πεμπτο μπεκ με παραλληλο!τα παλια σταρλετ ειχαν πολυ καλυτερα μεταλα απο τα gt 82 k 91!
|
25-08-11, 00:46
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
Κερατσινι
|
|
Ωραια κ νομιζα δν το εστειλε την πρωτη φορα!
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,18293500 seconds (83,49% PHP - 16,51% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:04. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|