Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
11-07-11, 09:54
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Το φυσάς άνετα με αέρα και δεν έχεις κανέναν φόβο.
Απλά με τον αέρα διώχνεις χώματα και φύλλα μόνο.
Ο αέρας στην ανακύκλωση περνάει από το φίλτρο.
Αν σου έρχονται έντονες μυρωδιές, τότε άλλαξε το.Μπορεί να προέρχονται και από το φίλτρο.
Μην πάρεις το απλό γιατί δεν αξίζει τα ¤10,00-¤15,00 που κάνει.
Ένα απλό "δυχτάκι" είναι.
Και κάθε φορά που κλείνεις το A/C άφησε το για 1-2 λεπτά στο δυνατό να μπαίνει αέρας ζεστός, για να κάνεις αφύγρανση.
Πριν το αλλάξεις κάνε την απολύμανση πάντως. ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ!!!
|
|
|
|
11-07-11, 11:25
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsport192
Το φίλτρο ενεργού άνθρακα όπως μου έχουν πει, ΔΕΝ πρέπει να το καθαρίζουμε με πίεση αέρα. Χτύπησέ το ελαφρά από την ανάποδη για να φύγουν τα χοντρά, αν δεν μπορείς να αντέξεις το κόστος αντικατάστασης.
Επίσης, δεν έχει σημασία το ότι δεν χρησιμοποιείς το a/c συχνά. Ο αέρας που έρχετε με την ταχύτητα του οχήματος από έξω περνάει όπως και να έχει από το φίλτρο καμπίνας. Με μια μικρή επιφύλαξη, έχω την εντύπωση πως και ο αέρας στην ανακύκλωση, πάλι από το φίλτρο περνάει...
|
Έχει κάποιο διακριτικό πάνω του, ώστε να καταλάβω ότι είναι φίλτρο ενεργού άνθρακα ή απλό;
Λογικά φιλτράρεται ο αέρας άσχετα από που προέρχεται (έξω/μέσα) και ακόμα και όταν το a/c είναι κλειστό (π.χ. χρήση απλά του ανεμιστήρα ή της θέρμανσης).
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Speed_
Το φυσάς άνετα με αέρα και δεν έχεις κανέναν φόβο.
Απλά με τον αέρα διώχνεις χώματα και φύλλα μόνο.
Ο αέρας στην ανακύκλωση περνάει από το φίλτρο.
Αν σου έρχονται έντονες μυρωδιές, τότε άλλαξε το.Μπορεί να προέρχονται και από το φίλτρο.
Μην πάρεις το απλό γιατί δεν αξίζει τα ¤10,00-¤15,00 που κάνει.
Ένα απλό "δυχτάκι" είναι.
Και κάθε φορά που κλείνεις το A/C άφησε το για 1-2 λεπτά στο δυνατό να μπαίνει αέρας ζεστός, για να κάνεις αφύγρανση.
Πριν το αλλάξεις κάνε την απολύμανση πάντως. ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ!!!
|
Κάποια μυρωδιά μου έρχεται, μόνο όταν ανοίγω το a/c όμως, και όχι σε απλή χρήση του ανεμιστήρα. Έτσι υποθέτω ότι πρόκειται για "μούχλα" στο σύστημα κλιματισμού και όχι στο κομμάτι των αεραγωγών επομένως..
Προσπαθώ πάντα να το κλείνω πριν φτάσω στον προορισμό μου κ να διατηρώ τον ανεμιστήρα, αλλά όταν το ξεχνάω την επόμενη φορά που θα το ανάψω παρατηρώ οσμές.
|
11-07-11, 13:23
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Η διαφορά μεταξύ απλού και άνθρακα είναι στην τιμή, ως πρώτο στοιχείο.
Ξεχωρίζουν μετά μόλις τα δεις.
Το ένα είναι λευκό και σαν δυχτάκι όπως έγραψα και πιο κάτω και το άλλο είναι σαν πανί κάπως μαύρο από τον άνθρακα.
Τιμή απλού ¤10,00-¤15,00 και άνθρακα ¤40,00-¤45,00.
|
|
|
|
11-07-11, 14:33
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Speed_
Η διαφορά μεταξύ απλού και άνθρακα είναι στην τιμή, ως πρώτο στοιχείο.
Ξεχωρίζουν μετά μόλις τα δεις.
Το ένα είναι λευκό και σαν δυχτάκι όπως έγραψα και πιο κάτω και το άλλο είναι σαν πανί κάπως μαύρο από τον άνθρακα.
Τιμή απλού 10,00-15,00 και άνθρακα 40,00-45,00.
|
Κατάλαβα, θα δω τα οικονομικά πριν φύγω για ταξιδάκι και αναλόγως.
Σχετικά με το σπρέυ, υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο που να έχει δοκιμαστεί με καλά αποτελέσματα και να το πουλάει το Alex Pak ή το Lidl; Το αδειάζουμε όλο ή βγάζει και δεύτερη φορά;
Παράθεση:
Ξεβιδώνουμε και «απασφαλίζουμε» το αμορτισεράκι του.
Κατόπιν, με τα δυο χέρια ανασηκωνουμε το ντουλαπάκι, μέχρι να απασφαλίσουν τα 2 κουμπώματα που έχει στο κάτω μέρος. Μετά προσποθούμε να το βγάλουμε από τον θάλαμό του γωνιάζοντάς το ώστε οι 2 εξοχές που έχει λίγο πάνω από την μέση να βγουν (πρώτα η μια, μετά η άλλη).
|
Μπορείς να κάνεις λίγο πιο σαφή αυτή την διαδικασία;
|
11-07-11, 16:22
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Να πας σε μαγαζί εξειδικευμένο με αξεσουάρ αυτοκινήτου και καθαριστικά.
Δεν θυμάμαι την μάρκα που είχα κάνει το δικό μου και κόστιζε ¤12,50.
Είναι για δύο φορές βασικά.
Όταν βγάλεις την βίδα που βρίσκεται το αμορτισέρ στα δεξιά, θα πρέπει να κοιτάξεις κάτω από το ντουλαπάκι και θα δεις ότι είναι κουμπωμένο σε δύο τρύπες. Έχει στην βάση του το ντουλαπάκι δύο γατζάκια που που πιάνουν εκεί.
Το σηκώνεις και το ξεκουμπώνεις.
Αν σκύψεις βασικά από κάτω θα δεις πως είναι και θα καταλάβεις τι παίζει.
Το ζόρι κάπως είναι να "κουμπώσεις" το αμορτισέρ μετά.
|
25-07-11, 11:04
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Εχθές έκανα και εγώ με αυτό τον τρόπο τη συντήρηση του clima. Εύκολο και γρήγορο. Όλα μια χαρά...
22-10-14, 17:41
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
|
|
Επανέρχομαι στο θέμα, καθώς προγραμματίζω το επόμενο service της 'rolla μου.
Θα γίνει καθαρισμός του A/C με αφρό όπως πριν από δύο χρόνια, και σκέφτομαι και για αλλαγή φίλτρου καμπίνας.
Έχω βρει στο ebay αυτό το φίλτρο ενεργού άνθρακα σε πολύ δελεαστική τιμή (~€9), καμία σχέση με τις τιμές αντιπροσωπείας. Ακόμα και απλό να είναι, η τιμή του είναι μια χαρά, αλλά ο πωλητής έχει πολύ θετικά reviews και αρκετές πωλήσεις, οπότε σκέφτομαι να το δοκιμάσω.
Το εργαλείο λέει πως είναι συμβατό με την Ε12, και έχει και τις ακριβείς διαστάσεις, αλλά δεν είναι κακό να τις τσεκάρω άλλη μία πριν δώσω παραγγελία.
Υπάρχει κάποιο pdf όπου αναφέρονται οι διαστάσεις των φίλτρων καμπίνας που πουλάει επίσημα η Toyota; Ή έστω κάποιου συμβατού after-market;
|
|
|
|
25-10-14, 14:00
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
|
|
Απαντάω μόνος μου στο θέμα, καθώς μετά από online ψάξιμο δεν κατέληξα στις ακριβείς διαστάσεις του φίλτρου καμπίνας, οπότε είπα να το βγάλω και να το μετρήσω.
Οι διαστάσεις του είναι 21.5cm x 21.5cm x 1.8cm (μήκος x πλάτος x ύψος) στο περίπου. Τονίζω το περίπου, καθώς βγήκε τσαλακωμένο όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, που σημαίνει ότι το aftermarket που είχα ήδη μέσα δεν ήταν ακριβές fit. Παρόλα αυτά, το να είναι λίγο μεγαλύτερο δεν το θεωρώ πρόβλημα, καθώς συμπιέζεται και χωράει πιο σφιχτά στην θέση του.
Το πρόβλημα είναι η διάσταση του ύψους, καθώς το φθηνό carbon φίλτρο που έχω βρει στο ebay αναφέρει διαστάσεις 21.5 x 19.3 x 2.9cm
H πρώτη διάσταση είναι εντάξει, και θεωρώ και την δεύτερη (19.3cm) σωστή, καθώς είδα ότι το δικό μου ήταν κατά 1-2 πόντους τσαλακωμένο στον έναν άξονα. Η τρίτη διάσταση που είναι και η πιο σημαντική, αυτή του ύψους, βλέπω πως έχει μία απόκλιση του ενός πόντου, αλλά από ό,τι είδα υπάρχει περιθώριο να χωρέσει, καθώς έχει περίπου τόσο "αέρα" η θέση στην οποία μπαίνει.
Μετά από αυτά τα συμπεράσματα, νομίζω είμαι έτοιμος να το παραγγείλω ώστε να μπει στο επόμενο σέρβις, μετά από καθαρισμό και του συστήματος με αφρό.
Κάτι άλλο, όσον αφορά το "αμορτισεράκι" που κρατάει το ντουλάπι.
Στο πάνω μέρος πιάνει κάπου; Πρέπει να είναι βιδωμένο; Αφού ξεβίδωσα την βίδα στο αριστερό μέρος του ντουλαπιού και το αφαίρεσα, το αμορτισέρ έφυγε όλο μαζί έξω, και τώρα που το έκλεισα πρόχειρα δεν φαίνεται να στηρίζεται κάπου.
|
25-10-14, 16:11
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
το συγκεκριμένο φίλτρο λέει ότι κάνει για corolla από το 2009 και πανω και όχι για E12 (εκτός αν κανω εγω λαθος)
|
25-10-14, 16:43
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
|
|
Είδα το compatibility list, παρ'όλα αυτά η τιμή του είναι πολύ δελεαστική και λέω να το δοκιμάσω. Νομίζω πως θα χωρέσει, ίσως χρειαστεί να το πιέσω λίγο στην άκρη, αλλά έτσι αποδείχτηκε πως είναι και το παρόν φίλτρο.
Με το αμορτισεράκι που είναι στον αέρα τι μπορώ να κάνω;
Δεν είδα να κουμπώνει κάπου εσωτερικά.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,18011689 seconds (83,53% PHP - 16,47% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:13. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|