Το 2007 τα μηχανάκια άλλαξαν πάλι σε 800, κάτι το οποίο, σε συνδυασμό με το μικρότερο ρεζερβουάρ, περιόρισε ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ τη Honda, ενώ ευνόησε την Ducati. Επέμενες για τα 1000ρια και τώρα μου λες ότι κέρδισε πρωτάθλημα στα 800, την πρώτη χρονιά εφαρμογής των νέων κανονισμών. Και πάλι μιλάμε για ΕΝΑ πρωτάθλημα τα τελευταία 35 χρόνια. Seriously? :P
Το Desmo (2003-2006) έβγαζε τρομακτική δύναμη ψηλά, αλλά αυτό ήταν όλο. Οι χαμηλομεσαίες του ήταν αστείες. Δες πως έβγαιναν από τη στροφή τα Honda και δες τα Ducati. Οκ ήταν γρηγορότερα (τα τελευταία) σε πολύ ανοικτά κομμάτια και μεγάλες ευθείες. Δεν κερδίζει πρωταθλήματα αυτό. Θες σύνολο, όχι μονάδα.
Υπήρξε και εμπορική έκδοση του NR750. Η Honda έβγαλε αυτό το μηχανάκι απλά για να αποδείξει ότι ΜΟΝΟ εκείνη μπορεί. Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει άλλη εταιρεία να τολμήσει τέτοιο project. Εξατμίσεις μέσα στην ουρά, μονόμπρατσο πίσω, πριν καν οι ευρωπαίοι τα ονειρευτούν. Μην αρχίσω να μιλάω για το μοτέρ με τα οβάλ πιστόνια και τα 125 άλογα ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ, το 1992.
Δεν είμαι "κολλημένος Hondakias". Το μηχανάκι μου είναι ΚΤΜ. Απλά η Honda είναι η κορυφαία κατασκευάστρια μοτοσυκλετών στο σύμπαν. Έχει R&D που δεν πλησιάζουν όλες οι ευρωπαικές εταιρείες συνδυασμένες. Δεν είναι θέμα γούστου ή κολλήματος. Απλά έτσι είναι. Το δέχεσαι και συνεχίζεις
Η Ιαπωνία ασχολείται μόνο με MotoGP. Τα υπόλοιπα πρωταθληματάκια είναι για να κάνουν καμιά διαφήμιση και να μαζέψουν λαό οι υπόλοιποι, που το έχουν ανάγκη. Εκτός αν έχεις την εντύπωση ότι η Honda δε θα μπορούσε να βγάλει ένα πανίσχυρο μοτέρ σε μηχανάκι παραγωγής. Το CBR θεωρείται το πιο ήπιο των 1000. Πραγματικά πιστεύεις ότι δε μπορεί καλύτερα?