Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-05-10, 12:48
malliaros Offline:
Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 230
malliaros είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Χρηστος Εμφάνιση μηνυμάτων
κωστα εχει afm ή map?κοιτα και την πεταλουδα παιζει και το ποτενσιομετρο να τα εχει παιξει και να διαβαζει μισαανοιχτη πεταλουδα και οτι συνεπαγεται, θυμασαι ειχα παρομοιο προβλημα στο 20v!
map πρεπει να εχει χρηστο, εχει εναν αισθητηρα μετα το φιλτροκουτι! δεν τα ξερω καθολου αυτα τα μοτερ! θα το παω συνεργειο απο δευτερα κ ελπιζω να το βρει στο διαγνωστικο!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-10, 13:01
Το avatar του χρήστη MITSOS
MITSOS Offline:

Περιοχή: ΒΟΛΟΣ
Δύναμη Σεβασμού: 348
MITSOS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από malliaros Εμφάνιση μηνυμάτων
map πρεπει να εχει χρηστο, εχει εναν αισθητηρα μετα το φιλτροκουτι! δεν τα ξερω καθολου αυτα τα μοτερ! θα το παω συνεργειο απο δευτερα κ ελπιζω να το βρει στο διαγνωστικο!
Η καλύτερη λύση Κώστα και μακάρι να δείξει το πρόβλημα το διαγνωστικό ούτως ώστε να διορθωθεί και να λήξει το θέμα χωρίς μακροχρόνια, επίπονη και δαπανηρή έρευνα.
Και αν τυχόν χρειαστείς και ψάχνεις ανταλλακτικά, ρώτησε τον ltsantar ο οποίος έχει Avensis με τον ίδιο κινητήρα 3zz το οποίο έχει βελτιώσει (137άλογα στα 1600cc χωρίς να έχει ανοίξει μοτέρ) και ψάχνοντας έχει βρει άκρες για ανταλλακτικά, δηλαδή ίσως σε γλυτώσει από περιττό ψάξιμο.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MITSOS : 15-05-10 στις 14:29.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-10, 14:10
Το avatar του χρήστη nikos_adamo
nikos_adamo Offline:

Μοντέλο: E11 G6 3ZZ-FE
Περιοχή: Ίλιον
Δύναμη Σεβασμού: 207
nikos_adamo είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
ρε παιδια για να μν γινονται λαθη ο 1600 ειναι ο 3ΖΖ-FE και ο 1400 ειναι ο 4ZZ-FE....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-10, 14:34
Το avatar του χρήστη MITSOS
MITSOS Offline:

Περιοχή: ΒΟΛΟΣ
Δύναμη Σεβασμού: 348
MITSOS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikos_adamo Εμφάνιση μηνυμάτων
ρε παιδια για να μν γινονται λαθη ο 1600 ειναι ο 3ΖΖ-FE και ο 1400 ειναι ο 4ZZ-FE....
sorry φίλε και thanks
το διόρθωσα το post.
και δεν ήταν η πρώτη μου φορά που μπέρδεψα τους vvti. την έχω ξαναπάθει σε κουβέντα, όπου έσπευδε ο ltsantar που έχει 3zz να με διορθώσει.
ειναι που ενώ ξέρεις ότι ο 18άρης είναι ο 1zz, με τους άλλους 2 μπερδεύεσαι. σε μπερδεύουν και τα νούμερα και λες ότι λογικά αυτός με το 3 θα είναι ο μικρότερος και με το 4 ο μεγαλύτερος.
Παλιά 15-05-10, 15:40
malliaros Offline:
Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από MITSOS Εμφάνιση μηνυμάτων
Η καλύτερη λύση Κώστα και μακάρι να δείξει το πρόβλημα το διαγνωστικό ούτως ώστε να διορθωθεί και να λήξει το θέμα χωρίς μακροχρόνια, επίπονη και δαπανηρή έρευνα.
Και αν τυχόν χρειαστείς και ψάχνεις ανταλλακτικά, ρώτησε τον ltsantar ο οποίος έχει Avensis με τον ίδιο κινητήρα 3zz το οποίο έχει βελτιώσει (137άλογα στα 1600cc χωρίς να έχει ανοίξει μοτέρ) και ψάχνοντας έχει βρει άκρες για ανταλλακτικά, δηλαδή ίσως σε γλυτώσει από περιττό ψάξιμο.
ok φιλε ευχαριστω πολυ αυτο εχω σκοπο να κανω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-05-10, 00:41
Το avatar του χρήστη philippos
philippos Offline:

Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: corolla 1.8 vvti f/l
Περιοχή: kavala
Δύναμη Σεβασμού: 264
philippos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
παντως εαν ειναι ο map (ο αισθητηρας μετα το φιλτροκουτι ) πρεπει να σου ανάψει τσεκ στο ταμπλο, εαν ναι το αλλαζεις με περιπου 140-150ε.
εγω που τον αλλαξα εκτος του τσεκ ψιλορεταρε η μηχανη λιγο στις 3900-4000 στρ μετα πήγαινε καλα, (χωρις ρεταρισματα),μετα την αλλαγή όμως μπορω να πω οτι αρπαζε καλητερα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-05-10, 10:41
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Το είχα πει από την αρχη αυτό! ότι μπορεί να είναι map sensor ή ΑFC (air fuel meter) άναλογα τι έχει πάνω το μοτερ αυτό γιατί δεν το γνωρίζω! τα service manuals έχουν μέσα τρόπους με απλό πολύμετρο να μετρήσουμε να δούμε αν έχουμε πρόβλημα σε αυτά!

Θα πω και κάτι άλλο που έτυχε σε εμένα, λόγω αλλαγη μοτερ η ντίζα γκαζιού ήταν μακριά και ενώ το γκάζι το πατούσα τέρμα άνοιγε η μισή πεταλούδα!!! εμένα μου έδινε την εντυπωση οτι μπούκωνε και δεν πήγαινε!!! ούτε ανηφόρα με 1η δεν ανέβαινε αν είχα ανοιχτό και το A/C! θέλω να πω να ελέγξεις την ντίζα του γκαζιού αν έχει ξεσφίξει ή αν είναι πολύ χαλαρή! ή δοκίμασε από μπροστά και με το χέρι να δεις ανοίγοκλείνει κανονικά η πεταλούδα?

οταν ειχα το σταρλετ με το μαμα μοτερ ειχε εναν αισθητήρα μεσα στο φιλτροκουτι και επειδη έβαλα φιλτροχοανη θεώρησα ότι δεν χρειαζεται και το ειχα ξηλωσει! περιττο να πω ότι το αμάξι με τέρμα γκαζι μετά τα 100-120χλμ απλά δεν τράβαγε!!! σερνότανε!!!! σε έναν μηχανικο το είχα πει και μου είπε να κάνω μια τρυπα στην σωλήνα την πλαστική πριν την χοάνη να το βάλω εκεί. Οταν το έκανα ως δια μαγείας το πρόβλημα απλά εξαφανίστηκε!!! μήπως και σε σενα ο αισθητήρας αυτός είναι?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 16-05-10 στις 10:53.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-05-10, 11:42
malliaros Offline:
Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT Εμφάνιση μηνυμάτων
Το είχα πει από την αρχη αυτό! ότι μπορεί να είναι map sensor ή ΑFC (air fuel meter) άναλογα τι έχει πάνω το μοτερ αυτό γιατί δεν το γνωρίζω! τα service manuals έχουν μέσα τρόπους με απλό πολύμετρο να μετρήσουμε να δούμε αν έχουμε πρόβλημα σε αυτά!

Θα πω και κάτι άλλο που έτυχε σε εμένα, λόγω αλλαγη μοτερ η ντίζα γκαζιού ήταν μακριά και ενώ το γκάζι το πατούσα τέρμα άνοιγε η μισή πεταλούδα!!! εμένα μου έδινε την εντυπωση οτι μπούκωνε και δεν πήγαινε!!! ούτε ανηφόρα με 1η δεν ανέβαινε αν είχα ανοιχτό και το A/C! θέλω να πω να ελέγξεις την ντίζα του γκαζιού αν έχει ξεσφίξει ή αν είναι πολύ χαλαρή! ή δοκίμασε από μπροστά και με το χέρι να δεις ανοίγοκλείνει κανονικά η πεταλούδα?

οταν ειχα το σταρλετ με το μαμα μοτερ ειχε εναν αισθητήρα μεσα στο φιλτροκουτι και επειδη έβαλα φιλτροχοανη θεώρησα ότι δεν χρειαζεται και το ειχα ξηλωσει! περιττο να πω ότι το αμάξι με τέρμα γκαζι μετά τα 100-120χλμ απλά δεν τράβαγε!!! σερνότανε!!!! σε έναν μηχανικο το είχα πει και μου είπε να κάνω μια τρυπα στην σωλήνα την πλαστική πριν την χοάνη να το βάλω εκεί. Οταν το έκανα ως δια μαγείας το πρόβλημα απλά εξαφανίστηκε!!! μήπως και σε σενα ο αισθητήρας αυτός είναι?
θα το ελενξω αυτο με την ντιζα κ συγκεκριμενα θα βαλω την γυναικα μου να πατησει τερμα το γκαζι ( σβηστω το αμαξι ) για να δω εαν ανοιγει η πεταλουδα τερμα! εγω δεν εχω φιλτροχοανη απλα ενα φιλτρο K&N στο φιλτροκουτι!κ η μηχανη δεν εχει αλλαχτη ποτε ειναι η μαμα!
εαν κ εγω πιστευω οτι καποιος αισθητηρας φταιει, αλλα δεν ξερω ποιος κ γιατι δεν εχει αναψει καποιο λαμπακι!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-05-10, 19:37
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
εκτός αυτόν που λέμε για το φιλτροκούτι, υπάρχει και αισθητήρας που δίνει εντολή στον εγκέφαλο για την θέση που έχει η πεταλούδα, αν δεν κάνω λάθος τον λένε throttle position sensor, υπάρχει μια περίπτωση να είναι αυτός το πρόβλημα, είναι πίσω απο την πεταλούδα κάπου, αλλά θέλει μετρησεις για έλεγχο του...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-05-10, 22:23
Το avatar του χρήστη philippos
philippos Offline:

Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: corolla 1.8 vvti f/l
Περιοχή: kavala
Δύναμη Σεβασμού: 264
philippos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
πιστευω οτι θα αναβε τσεκ για καθε αισθητηρα που δεν θα δουλευε σωστα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νεκρωνει το γκαζι..... spyroskouroupos 4AGE 20v Levin 9 12-04-14 22:48
Βρε καλως ορισε και το Χαλαζι.... vnb TOYOTA COROLLA E15 15 19-02-10 08:57
Στην 5η οταν πατάω γκαζι - λεβιες apsogos SUPPORT 31 11-03-09 21:19

Page generated in 0,16729808 seconds (82,95% PHP - 17,05% MySQL) with 41 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:11.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com