Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ranger
Λοιπόν, καινούργια μηχανή δεν παίζει να σου βάλουν γιατι η μηχανη δεν υπάρχει σαν ανταλλακτικο. Αν περαστεί στην εγγύηση θα σου αλλάξου όποιο εξάρτημα έχει φθαρεί ή δε λειτουργεί με βάση τις προδιαγραφες...
Εγώ θέλω να σου ζητήσω μερικές πληροφορίες μια και μιλάω με ενα φίλο που δουλεύει σε αντιπροσωπεια της TOYOTA.
1. σε ποίο συνεργείο πήγες στη Θεσσαλονίκη
2. κάθε πότε αλλάζεις λάδια και τι λάδια βάζεις
3. είπες οτι υπάρχει καταγραφή για το λάδι αλλά όχι για το ρελαντι. Σχετικά με τη βαλβίδα που παίζει παραπάνω;;; ή μηπως θεωρούν ότι αυτη ειναι ζημιά που έχεις κάνει εσυ;
4. όταν πάμε για service πρώτα μιλάμε με καποιο μάστορα που μας ρωτάει αν πιστεύουμε ότι πρέπει να ελεγχθει κάτι (κάτι που πιθανως έχει πέσει στην αντίλυψή μας) και συμπληρώνει ενα έντυπο που το παίρνει ο μηχανικός που κοιτάει το αμάξι μας. Δεν μπορεί, εκεί πρέπει να υπάρχει κάποια αναφορά γιατο ρελαντί. Πιστεύω οτι χωρίς αυτό δε μπορείς να αποδείξεις οτι το μοτέρ είχε προβλημα απο την αρχή και άντε μετά να τους πείσεις ότι δεν το πήγαινες κοφτες... Είναι ο λόγος σου, κόντρα στον δικο τους και άκρη δε βγαίνει...
5. νομίζω οτι το όριο για απώλεια λαδιου είναι τα 500ml
αυτό το νομίζω δε μου αρέσει και πολυ. κοίτα, για να κοινηθείς νομικά, αλλα να μην εκτεθούμε και εμεις που μιλάμε σε γνωστούς και φίλους θα πρέπει να έχουμε τη βεβαιότητα ότι το αυτοκίνητο δεν έχει σκιστεί, γιατι αλλιώς θα γίνουμε όλοι ρόμπα.
Είσαι σίγουρος ότι δεν έχασες καμια κατεβασια;;
|
Χέρετε φίλε ranger!
Στίς πρώτες συζητήσεις με τον τεχνικό απο μόνος του μου ανέφερε για παραγγελλία καινούριου μπλόκ...νομίζω πως μου έδωσε να καταλάβω οτι σημαίνει αλλαγή μηχανής, ίσως και να μην κατάλαβα καλά μίας και δεν είμαι ο καλύτερος με τις μηχανές!
1) Ήμουν κοζάνη και πήγα στην Toyota Γιαραμάζης!
2)λάδια έχουν αλλαχθεί σύμφωνα με αυτά που με συμβούλευαν στα service κάθε 15.000χλμ και η καλή ποιότητα συνθετικών λαδίων (για να αντέχουν 15.000 απότι μου είπαν!)
3) Η βαλβίδα που παίζει διαπιστώθηκε αφού ανοίχθηκε η μηχανή μετά το πρόβλημα! Θεωρούν ότι όλοι η ζημία έγινε (αναφορά στο αρχικό Post) απο εμένα! Για την βαλβίδα δεν τα ρείχνουν σε εμένα!
4) Ξέρεις κάτι μέχρι και τώρα πίστευα ότι δεν υπήρχε κάτι για να αποδειχθεί για το ρελαντί...τώρα που το αναφέρεις έτσι παραστατικά κάτι μου έρχεται στο μυαλό ότι ίσως να είχε γραφτεί κάτι σε παρατηρήσεις της εντολής στα 15.000χλμ θα το ρωτήσω! (πωπω τι φλασία ήταν αυτο τώρα...μα τόσο κόλλημα!!!)
5) Δεν γνωρίζω κάτι...
Το νομίζω το λέω σε σχέση με ένα Hundai Accent που έχω για την δουλεία όπου πραγματικά ύστερα απο 160.000 μπορώ να διαβεβαιώσω τους πάντες οτι το αμάξι το έχω σκίσει, και δεν καίει ούτε γραμμάριο ακόμη και σήμερα που έχει να κάνει service και αλλαγή λαδίων ίσως και 55.000χλμ! Το corolla μου έχει κάνει ξεκούραστα χιλίομετρα και μπορώ να πώ ότι απο τα 45.000χλμ τα 37.000 είναι σε εθνικές οδούς με ένα μέσο όρο ταχήτητασ τα 130-140χλμ/ω. Όχι το αμάξι δεν είναι σκισμένο!
Όχι δεν έγινε καμία λάθος κατεβασία απο εμένα! Αν είχε γίνει πως θα μιλούσα για νομικές κινήσεις (αν και πάλι το ακούω λίγο άσχετο εγώ αυτό περί κατεβασίας, και μόλις μου το είπαν πίστεψα ότι πάνε να τα ρείξουν επίτηδες σε εμένα, για να μην πληρώσουν τίποτα, παρόλλα αυτα το άκουσα απο πολλούς το θέμα οπότε αρχίζω να πιστεύω ότι όντος συμβαίνει...αλλά όχι στην δικία μου περίπτωση!!!)
Εγώ βρήκα έναν γνωστό μου απο Βέλγιο και μου είπε ότι οτιδήποτε τέτοιο ακόμα και αν το πρόβλημα προκλήθηκε απο οδιγική συμπεριφορά η διαδικασίες αλλαγής μηχανής έπρεπε να είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα χωρίς να έχουμε φτάσει μέχρι εδώ (εννοώ για τον έναν μήνα τώρα που τραβιέμαι)! Και μου είπε πως Δευτέρα Τρίτη που θα επιστρέψει στο Βέλγιο θα το δεί το θέμα! Γιαυτό λέω περιμέντε πριν κάνετε και απο την μερία σας το οτιδήποτε, όπου σας ευχαριστώ πολύ και αισθάνομαι υποχρέωση για το ενδιαφέρον σας ακόμη και εαν δεν σας γνωρίζω!!!
Επίσης να προσθέσω ότι απο την μέρα παραλλαβής του αυτοκινήτου απο την αντιπροσωπία δεν έχει προστεθεί απο εμένα στον κινητήρα του ούτε μία βίδα αυτό για τα περί βελτίωσεις..και για να μην χάσω την εγγύηση....αχαχαχαχα
@@@@@
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Roy-D
βαγγελη και να εχει σκιστει τι να λεει ρε συ??δεν εχει ανοχες το μοτερ να δουλευει μεχρι τους κοφτες?αν ηταν ετσι να μου βαζαν κοφτη στις 4500στροφες. δηλαδη το τς θα ειναι ατοπημα να το πηγαινεις στο λιφτ?? δεν καταλαβαινω.απο την στιγμη που υπαρχει εγγυηση και τα σερβις γιναν σε αντιπροσωπεια πρεπει να το καλυψουν.ασε που αυτη η ζημια δεν βγαινει απο την μια μερα στην αλλη,δεν το πηραν γραμμη?δεν ακουγαν το μοτερ?
Με τα λιγα αν και δεν ξερω τι παιζει ακριβως και αν ο φιλος ειναι σωστος και καθαρος σε σερβις και λοιπα πρεπει να φτιαχτει το αμαξι του.Γι αυτο οπως λεμε ολοι εχουμε τογιοτα και οχι VW,για να εχουμε και στην στραβη το κεφαλι μας υσηχο.
|
Όλα τα service έχουν γίνει στα σωστά χλμ δηλαδή των 15.000 να έγινε στα 15.150χλμ και αντίστηχα των 30.000χλμ να έγινε στα 30.200 το πολύ! και τα 2 service έγιναν στην toyota Πλέστης (είναι κοντά μου βλέπετε...)
Κάπως έτσι το σκέυτομαι και εγώ φίλε Roy-D, επίσης θα ήθελα να προσθαίσω ότι επηδεί η Toyota είναι για εμένα απο της καλύτερες εταιρίες και το επόμενο αυτοκίνητο μου θα είνια Toyota αλλά αν το πλαίσιο του δεν ξεκινάει απο J τους το έφερα όλο στο κεφάλι, ξυγιμένα πράγματα...άκου Αγγλία!!!! Πληρώνω Ιάπωνα, θέλω Ιάπωνα τέλος!