Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dRiveR7
Καλά εδώ δε μπορούμε να μιλήσουμε σωστά, παιδεία στην οδήγηση θέλετε...μετρήστε πόσες φορές είπατε τη λέξη μ#$%^&α στα τελευταία ποστ....άλλη λέξη δεν ξέρετε για να πέιτε αυτό που θέλετε? Και μην πει κανείς..."καλά εσύ δεν τη λες τη λέξη αυτή?" Και φυσικά τη λέμε όλοι, αλλά εδώ, αυτό κάνει μπαμ και όχι αυτά που είπατε....
.
|
ΜΗΝ βρίζεται καλά λέει το παιδί.
Για το θέμα οδική παιδεία τι να πώ. Παρα πολύ καλό θέμα, θα πρέπει απο αυτό το topic να μάθουμες και κάτι και να το εφαρμόσουμε να σκευτόμαστε το τί κάνουμε στο δρόμο και να είμαστε σοβαροί.
Οπως είπε ο Ayrton που μεγάλοσε στην Γερμανία θα ήθελα να σε ρωτήσω πώς νοιώθεις όταν οδηγείς Ελλάδα??
Εγώ έχω ζήσει Πολωνία για ένα χρόνο εε τι να σας πώ μεγάλη διαφορά δεν έβλεπα τόσους καγκουρες είτε απο συμπεριφορές είτε απο αυτοκίνητα .
Το θέμα είναι όπως καταλαβαίνεται πολύ μεγάλο και τι να πώ το οτι ο καθένας οδηγεί όπως θέλει δεν έχει κανένα Κ.Ο.Κ . δεν ξέρει ουτε καν τι σημαίνει . Κατ αρχήν δεν βγάζουμε φλάς , δεν ανάβουμε φώτα όταν χρειάζεται δεν μας νοιάζει για το τι κάνουν οι άλλοι.Δεν βάζουμε ζώνες ασφαλείας . Κάποιοι ουτε καν ξέρουν να διαβάζουν πινακίδες υπάρχουν πινακίδες και βρωχής πλέον στην Ελλάδα.
ΑΠΟ κεί και πέρα δεν γελάω για το οτι έβγαλες δίπλωμα και στην Πολωνία τα ίδια είναι.
Εδώ μεχρι το γυμνάσιο δεν ήξερα που να κινούμε στο δρόμο η στο πεζοδρόμια σαν ποδίλατο μέχρι που ήρθε ενας αστυνόμος μια φορά και μας είπε κάποια πράγματα,και τα ξεκαθάρισα.
Οταν ειμουν Πολώνια οδηγάω χαλαρά και όχι τσίτα εδώ δεν γίνεται να μην οδηγείς τσίτα εννοώ οτι ειμαι σε εγρήγορση για τι υπάρχουν πολλόι χωρίς ίχνος παιδείας και για το πιά βλακία θα κάνουν μην με τρακάρουν ή μην μου κάνουν κάτι δεν υπολογίζουν τιποτα. (πήνουν και οδηγούν ...) Στην Πολωνία και σε άλλες χώρες δυτικές δεν κορνάρουν η όταν κορνάρεις σε κοιτάνε και λένε αυτός κατι επαθε ή χαζεψε. Ακόμα και στα φανάρια.
ΟΤαν η πινακίδα λέει 50 εσύ δεν πάς με 80 ή 90 αλλά 49 αυτό εμαθα στην σχολή οδήγισεις εμαθα να παρκάρω και άλλα.
Στην Εγνατία οταν λέει 130 τόσο πάς και λιγότερο όχι κόντρες ή να τελικιάσω το αμάξι να δώ πόσο πάει.
Δεν ενοχλώ τους άλλους σε όρες κοινής ισυχίας μεσάνυχτα και μεσημέρι.Οπως κα΄νουν πολοί κάφροι με τα ιχοσυστήματα τους.
Απο κεί και πέρα όλοι μπορούμε να αλλάξουμε την συμπεριφορά μας στον δρόμο όλοι ειμαστε υπέυθυνοι για αυτό που συμβαίνει και μπορούμε να το καλυτερευσουμε με μια υπια συμπεριφορά πίσω απο το τιμόνι με χαμόγελο και όχι με νέυρα με θέληση.