Τα 5-6cm τα θεωρώ υπερβολικό χαμήλωμα που μόνο κακό κάνει παρά καλό! τα 3-3,5cm είναι το καλύτερο αλλά το σωστότερο είναι με coilovers αναρτηση και όχι με απλά αμορτισερ που ζορίζονται πολύ λόγω του χαμηλώματος κτλ. Μετα από όσα χρόνια οδηγούσα χαμηλωμένα κατέληξα ότι και τα koni τα κίτρινα και τώρα τα AGX στην corolla είναι πολύ καλήτερα με μαμίσια ελατήρια. Το χαμήλωμα δεν είναι πανάκια πολλές φορές κάνει κακό παρά καλό. Στην περιπτωσή μου και δεδομένου ότι πάω με το αμάξι ταξίδια σε νησιά καθώς και στην διαδρομή για την δουλειά μου που είναι χάλια ο δρόμος γενικά θεωρώ ότι το καλύτερο είναι να μην είναι χαμηλωμένο καθόλου το αμάξι μου. Στο σταρλετ είχα κάνει ζημιά στην εξάτμιση 3-4 φορες. Στην corolla έβρισκε κάτω μέρος του κάρτερ (4E-FTE βλέπετε) έχει ποιο βαθύ κάρτερ, χτύπαγε κάτω η εξάτμιση πχ σε σαμαράκια, χτύπαγε κατω το intercooler (έχω το μαμά μπροστά και έχει σωλήνα από κάτω), μου έχει τύχει να κολλήσει στην άμμο (έβρισκε κάτω η κοιλιά του αυτοκινήτου) και σε πετραδάκια κτλ κτλ. Γενικά με το χαμήλωμα με είχε πιάσει απελπισία. Ασε που έχω αμάξι πόσα άλογα και οδηγούσα σαν κότα με τους κολόδρομους! στο σταρλετ ποια πολύ συχνα τα κονι πήγαιναν για επισκευή, στο τέλος έβαλα μαμά ελατήρια και ησύχασα! Προτίμησα να θυσιάσω από την εμφάνιση και λίγο από τα κρατήματα και βρήκα την υγειά μου! για εμένα ποτέ χαμήλωμα ξανά με απλά αμορτισερ!
|