Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

TOYOTA COROLLA E 12 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-03-07, 13:41
Το avatar του χρήστη toyota mania
toyota mania Offline:
Moderator

Μοντέλο: Avensis
Περιοχή: καρδίτσα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 520
toyota mania είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Δεν ξερω πως μπορεις να παιξεις με τις ρυθμισεις της Ε12, αλλα με την γεωμετρια στην ευθυγραμιση γινονται παπαδες και να αφησεις την πιεση στα λαστιχα με τις εγοστασιακες προτεινομενες.Στο δικο μου ζητησα στην ευθυγραμιση(απο τον καλο μου φιλο Στεργιο) καμπερωμα παντου και παιξαμε με την συγκλιση,καστορ, γωνιες κ.α(δεν τα ξερω και καλα)και το Αvensis εγινε καρτ.Πιο αμμεσο,καλυτερη αισθηση, βαρυτερο τιμονι, μειωμενες κλισεις στις στροφες.Αν και δεν μου εκανε την χαρη να μου το καμπερωσει οσο ηθελα, μολις επισκευασω το αμορτισερ θα τα κανω κοκκαλο και θα το καμπερωσω στο οριο του κατασκευαστη -1.19 μοιρες πισω και -1.05 εμπρος
Παλιά 24-03-07, 14:30
OxygeN Offline:
banned

Μοντέλο: E12 2003 ProFaceLift
Περιοχή: Στο καθισμα με ζωνη,ΠΑΝΤΑ!
Ευχαρίστησε: 2
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
OxygeN θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Εγω θα σου προτεινα να βρεις μια 4αδα προοδευτικα ελατηρια χαμηλοματος μαζι με τοποθετηση max 200e..θα μεταμορφωσεις το αυτοκινητο σου με λιγα λεφτα!!

Και μολις φας τα πρωτα λαστιχα βαλε μια 4αδα λιγο φαρδυτερα λαστιχα 205-55-15 στην ιδια ζαντα με 350-450ε!

Δεν ειναι λυσεις για να στριβεις στο οριο..αλλα θα παρεις μια τελεια αναλογια αποδωσης και κοστους!

Οσο για πιεση 34προς και 30 πισω!

Το μονο μειονεκτιμα που εχει ο συνδυασμος "προοδευτικα ελατηρια χαμηλοματος-μαμα αναρτηση" ειναι οτι σε 2-3 χρονια θα χρειαστεις αμορτισερ υπολογιζε 300ε αν θες να βαλεις ιδια και τουλαχιστον τα διπλασια για οτιδηποτε καλυτερα διατηροντας τα ελατηρια!

Πανω κατω αυτα ειχα κανει και εγω στην αρχη..για αυτο και παραθετω αποψη!

Πριν κανεις οτιδηποτε οδηγησε ή να σε κανουν βολτα με τον συνδιασμο που θες!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-03-07, 14:48
pwpwpali Offline:
banned

Περιοχή: athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
pwpwpali είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
υπερβολη ειναι το 34 μπρωστα....κ μην με τρελενετε με τις πιεσεις για κανε ενα 0-18μ με 20psi κ μετα με 30psi κερδιζεις τρελα στην ευθια σε μπαμ...δεν εχει νοημα 2 psi σε νορμαλ οδηγηση...αν δεν ειναι νορμαλ κ ειναι τσιτα οκ τα 32-34 μου φαινοντε καλα....παντως το φαρδυτερο λαστιχο σκληραινει το τιμονι κ τωρα που τα χει καινουρια μπορει να πετυχη μειωση τις τιμης με αντικατασταση των παλιων
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-03-07, 16:07
Το avatar του χρήστη dRiveR7
dRiveR7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: 207 RC
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Δύναμη Σεβασμού: 416
dRiveR7 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από OxygeN Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγω θα σου προτεινα να βρεις μια 4αδα προοδευτικα ελατηρια χαμηλοματος μαζι με τοποθετηση max 200e..θα μεταμορφωσεις το αυτοκινητο σου με λιγα λεφτα!!

Και μολις φας τα πρωτα λαστιχα βαλε μια 4αδα λιγο φαρδυτερα λαστιχα 205-55-15 στην ιδια ζαντα με 350-450ε!

Δεν ειναι λυσεις για να στριβεις στο οριο..αλλα θα παρεις μια τελεια αναλογια αποδωσης και κοστους!

Οσο για πιεση 34προς και 30 πισω!

Το μονο μειονεκτιμα που εχει ο συνδυασμος "προοδευτικα ελατηρια χαμηλοματος-μαμα αναρτηση" ειναι οτι σε 2-3 χρονια θα χρειαστεις αμορτισερ υπολογιζε 300ε αν θες να βαλεις ιδια και τουλαχιστον τα διπλασια για οτιδηποτε καλυτερα διατηροντας τα ελατηρια!

Πανω κατω αυτα ειχα κανει και εγω στην αρχη..για αυτο και παραθετω αποψη!

Πριν κανεις οτιδηποτε οδηγησε ή να σε κανουν βολτα με τον συνδιασμο που θες!
2-3 χρόνια με μαμά αμορτισέρ και ελατήρια χαμηλώματος??? Με τίποτα!! Εμένα στους 3 μήνες κοπάναγε τρελά και πέταξαν λάδια τα αμορτισέρ!! Κι άλλες περιπτώσεις που ξέρω τα ίδια πάθανε! Εντάξει τα κράτας αν θες κι άλλο λίγο αλλά δεν θα έχεις ούτε στρίψιμο όυτε σταθερότητα γενικά δεν θα έχεις ασφαλές αμάξι!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-03-07, 16:47
Το avatar του χρήστη dinos
dinos Offline:
Administrator

Μοντέλο: EE111
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΣΟΣ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 368
dinos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παιδια ο καθενας θελει το αμαξι στα μετρα του....αλλος το θελει φτερο στον ανεμο αλλος καρτ αλλος ανετο κλπ...η χρυση τομη ειναι αυτο που σου δινει ο κατασκευαστης απο εκει κ περα ισως λεω ισως να γινει κατι καλυτερο με ενα πιο σωστο στησιμο του αυτοκινητου ως προς την ευθυγραμμιση τη συγκλιση κλπ κ να αποφευχθουν περιττα ισως εξοδα...Τωρα αν θελουμε να χωνεται κ στις στροφες κ να ειναι "τρενο" και και και και αρχιζουμε κ χωνουμε κ το στηνουμε απο την αρχη...εκει πιστευω μια απευθειας λυση για στησιμο θα ηταν μια tein αναρτηση που οσο ανεβαζεις χλμ σε συνδυασμο με αντιστρεπτικες στο τεζαρει κατω το αμαξι κ κουνιεται οταν θες πραγματικα να κουνηθει...
Η λυση παντως στο αρχικο προβλημα που γιαυτο κ ανοιχτηκε το τοπικ πιστευω οτι βρισκεται στην κρεμαγιερα που ετσι ειναι απο τη μανα της κ δεν αλλαζει κ σε ενα παιχνιδι με την πιεση των ελαστικων....αμα εχει βαλει κανενας καραγκιοζης απο την αντιπροσωπεια 40πιεση το αμαξι λογικο ειναι να εχει μια εντελως αστεια συμπεριφορα....
ΥΓ.1 Roy-D τα λες μια χαρα φιλε στην Ελευθερια
ΥΓ.2 Ελευθερια πριν χαμηλωσεις αν χαμηλωσεις σκεψου εκτος απτο γκαραζ κ το ποσο προσεκτικη κ κακη σχεση θα εχεις με τις λακκουβες....παιζει σημαντικο ρολο το θεμα λακκουβα στο χαμηλωμα κ ειδικα με μαμα αμορτισερ
Παλιά 24-03-07, 17:03
Το avatar του χρήστη diafanh-psyxh
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Περιοχή: αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Δύναμη Σεβασμού: 769
diafanh-psyxh είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dRiveR7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Κώστα, δε θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου! Όντως δεν πρέπει να γίνονται υπερβολές με τα λάστιχα και τις πιέσεις τους. Όμως, το 28 με 30 δεν θα επηρεάσει πρακτικά τίποτα στο φρενάρισμα.

φίλε Θανάση όπως είπα τα πράγματα αυτά δεν τα βγαζω από το μυαλό μου.πήρα ένα βιβλιαράκι από τη MICHELIN όταν πριν από ένα χρόνο είχε κάνει μια ενημέρωση.χάρη σε έναν καλό μου φίλο παρεβρέθηκα και εγώ και είδα αρκετά πράγματα.όταν οι ειδικοί στα λάστοιχα σου λένε τόση πίεση καλό και συνετό είναι να το προσέχεις και να το φροντίζεις.οι δοκιμαστές που ανέφερες είναι σε κάποιον τομέα καλοί.ε ο κατασκευαστής της Α εταιρίας που φτιάχνει λάστιχα έχει κάνει δοκιμές πολύ πιο σωστές.
τέλος όπως είπες και εσύ αυτοί που έκαναν τις δοκιμές με την Τs είναι δοκιμαστές.σωστά?άρα δεν έχουν τη δικη μας εμπειρία στο θέμα οδήγηση κακα τα ψέματα

εγώ τη προσωπική μου άποψη την είπα.από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του καθενός να φροντίζει την ασφαλειά του.

www.eseepa.gr

Ανενεργός Λογαριασμός Μέλους
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-03-07, 17:33
pwpwpali Offline:
banned

Περιοχή: athina
pwpwpali είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
μα τα psi παν αναλογα το αυτοκινητο κ τις τιμες του κατασκευαστη...οταν αυτο κινητε σε νορμαλ συνθηκες...
οχι του καστασκευαστη ελαστικου οπου κανενας δεν δινει ποσα psi θελει το λαστιχο που πουλαει απλα γραφη ενα max καπου 50 psi οτι αντεχη...αν ομως εσυ μεγαλωσεις ζαντα χωρις να φαρδυνεις κ απλα μειωσεις το απαρετητο προφιλ δεν θα θελει παλι τα ιδια psi.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-03-07, 18:07
Το avatar του χρήστη tsport192
tsport192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 facelift 1.6 SOL M/R
Δύναμη Σεβασμού: 409
tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα tsport192 έχει πασίγνωστο όνομα
Στο Ε12 μπορείς να ευθυγραμμίσεις ΜΟΝΟ μπροστά και να πέξεις με την γεωμετρία. Πίσω δεν μπαίνει χέρι γιατί έχει τον άκαμπτο άξονα!

Επίσης την ανασφάλεια στο ταξίδι θα την έχει όταν φυσάνε πλευρικοί άνεμοι.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-03-07, 18:53
Το avatar του χρήστη diafanh-psyxh
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Περιοχή: αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Δύναμη Σεβασμού: 769
diafanh-psyxh είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Γιώργο όταν αλλάζουμε λάστιχα ρωτάμε ρε φίλε (τουλάχιστον έτσι κάνω εγώ) πόσο αέρα του βάζω?στα 185-60-R14 και στα 195-50-R15 ο λαστιχάς μου μου είχε πει ότι χρειάζεται 30 μπρος πίσω.τα λάστιχα που έχει το αυτοκίνητο όταν το αγοράσαμε όλοι είχαν μεγάλο προφίλ.με την πρώτη αλλαγή πολλοί λόγο του ότι με λίγο φαρδύτερο πέλμα και λίγο μικρότερο προφίλ είναι πιο οικονομικά λόγο διάστασης άλλαξαν αυτά τα νούμερα.εγώ ρωτάω.πρέπει να συνεχίσουμε να βάζουμε τον ίδιο αέρα που βάζαμε?
για παράδειγμα ο Κώστας (OxygeN) έχει αλλάξει πολύ τα νούμερα της διάστασης.

για την ελευθερία όμως που από ότι καταλαβαίνω έχει τα μαμα λάστιχα πάνω αυτό δεν ισχύει γιατί μπορεί να ακολουθήσει τις τιμές του κατασκευαστή.

www.eseepa.gr

Ανενεργός Λογαριασμός Μέλους
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-03-07, 19:26
papadodi Offline:
Μέλος

Μοντέλο: Ε12 f/l 1.4
Περιοχή: Αθηνα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 252
papadodi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

205 σε 6αρα ζαντα, δεν ειναι υπερβολη?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΤΙΜΟΝΙ dj.jorge TOYOTA AURIS 2 27-07-12 12:17
ΤΙΜΟΝΙ ΑΠΟ G6 pcline SUPPORT 3 18-10-11 23:47
Μηχανικο τιμονι george stam TOYOTA COROLLA E*101 0 17-10-11 10:53
Τρεμει το τιμονι!! alexx TOYOTA COROLLA 111(G6) 18 12-05-10 17:07
Τιμονι Corolla E12 Eleftheria TOYOTA COROLLA E 12 10 31-10-06 10:29

Page generated in 0,24353004 seconds (83,36% PHP - 16,64% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:49.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com