Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-01-07, 03:43
Το avatar του χρήστη Denninio
Denninio Offline:
Κυριλέ Μέλος

Περιοχή: ΣΤΟ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 293
Denninio είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ G6 Εμφάνιση μηνυμάτων
Διονυσακο καλ τα λες αλλα δεν χανεις λαδια(ισως απο αλλου)αλλα καις λαδια ειναι πιο σωστο ε?Τωρα για τα fsi εχω να πω οτι καθε εταιρεια εχει τον δικο της τροπο να ονομαζει τον μεταβλητο χρονισμο στα μοτερ της!Τι vvt-i ,τι fsi και δεν ξερω πως αλλιως τα λενε αλλες εταιρειες κανουν την ιδια δουλεια απλα τα ιαπωνικα εχουν αποδειχτει πιο αξιοπιστα στην λειτουργια τους!Ετσι το βλεπω εγω!
φιλε γιαννη εμενα και χανει και καιει ειναι 2 σε 1 που λεμε. οσο για τον μεταβλητο χρονισμο αυτο εννοω και εγω οτι το fsi δεν το εμπιστευομαι σαν αξιοπιστια. ισως να μην το εξεφρασα καλως.

Παντα φιλικα,
Διονυσης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-01-07, 03:51
Το avatar του χρήστη Gorillas
Gorillas Offline:
Administrator

Μοντέλο: E12 1,8 3d Sol
Περιοχή: Κοκ. Μύλος
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 522
Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός
Γιατί μπερδευτήκατε; Fsi είναι άμεσος ψεκασμός όχι μεταβλητός χρονισμός. Καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-01-07, 03:56
Το avatar του χρήστη Denninio
Denninio Offline:
Κυριλέ Μέλος

Περιοχή: ΣΤΟ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 293
Denninio είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
τι ψαχνεις με ασχετους μιλας

Παντα φιλικα,
Διονυσης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-01-07, 04:03
Το avatar του χρήστη GIANNIS_G6
GIANNIS_G6 Offline:

Μοντέλο: Ε11 vvt-i 1.4
Περιοχή: Αιγαλεω
Ευχαρίστησε: 2
Δύναμη Σεβασμού: 376
GIANNIS_G6 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
ααα γι'αυτο τους παταω με τα 1.4 κυβικα μου ζωη να εχουνε!!!(τους 16αρηδες λεω ε)δεν ασχολουμε πλεον με γερμανικα 14αρια!! χε χε χε
Παλιά 06-01-07, 09:46
Το avatar του χρήστη Mike_G
Mike_G Offline:
Administrator

Μοντέλο: E-12
Περιοχή: Κερατσίνι + Τρίκαλα
Ευχαρίστησε: 10
Δύναμη Σεβασμού: 344
Mike_G είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Όταν πήγα στην αντιπροσωπεία για το σέρβις των 60000 έμειναν έκπληκτοι που ο κινητήρας μου δεν είχε κάψει σταγόνα λάδι (ο μηχανικός ξέρει πως το πηγαίνω το αμάξι και πρίν το αλλάξει κοίταξε να δει πόσο είχε μείνει μέσα). Μου είπαν ότι δικαιολογεί ένα κάψιμο της τάξης των 400 gr (+-100 gr) στα 10000 χλμ. βάση της λειτουργίας του μοτέρ. Βάζω σούπερ συνθετικό για αλλαγές στα 15000 αλλά το αλλάζω στα 10000 και πάντα στην αντιπροσωπία. Το γιατί δεν έκαψε σε μένα αυτά που αναμενόταν να κάψει δεν ξέρω (ίσως να είναι το motor cote που έβαλα ωχ τι είπα τώρα!!!). όσο για την εγγύηση έχει αυξηθεί όντως σε 7 χρόνια ή 180000 (όταν όλοι οι άλλοι ρίχνουν τις εγγυήσεις τους). Η αλλαγή του μπλόκ δεν γίνετε με βάση το αν καίει λάδι ή όχι αλλά έχουν έρθει καταστάσεις με τους αριθμούς πλαισίου ή το έτος παραγωγής στους οποίους μπορείς να κάνεις αλλαγή αν θέλεις (εγώ μιάς και δεν έχω πρόβλημα θα το αλλάξω κοντά στα 7 χρόνια για να έχω πάλι καινούριο κινητήραhangry ). Όλα τα παραπάνω έγιναν στον Πασπαλιάρη και μιάς και τον έχουμε συνεργαζόμενο δεν χάνει κάποιος κάτι να περάσει μια βόλτα και να τον ρωτήσει. Όσο για το vvt-i θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω (το fsi πάντως δεν έχει καμία σχέση με μεταβλητούς χρονισμούς και τέτοια εδώ πουλάνε ακόμη 8v κινητήρες θέλετε και μεταβλητούς χρονισμούς?). είναι πολύ καλό και η διαφορά του φαίνετε. Πολλές φορές έχω περάσει αυτοκίνητα με απλούς κινητήρες απλά γιατί στα ψιλά αντί να πέφτει η απόδοση έχω ακόμη ωφέλιμες στροφές να δώσω. Δεν είναι αναξιόπιστος όταν κινείται η κατανάλωση στα πλαίσια που λέω παραπάνω και δεν πρόκειται να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα τα 400gr στα 10000 χλμ και το πρόβλημα το οποίο οδήγησε σε εντολή αντικατάστασης είναι στο μπλόκ και όχι στο χρονισμό των βαλβίδων (αλλά ακόμη και εκεί η διαφορά της ΤΟΥΟΤΑ φάνηκε αυξάνοντας την εγγύηση) όλοι τώρα κατάλαβαν την αξία του χρονισμού και βγάζουν παρόμοιους κινητήρες και χαίρονται απλά εμείς τον έχουμε τόσα χρόνια και τον έχουμε συνηθίσει γι αυτό και άρχισε να μας ξινίζει. Ίσως πρέπει να κάνει η μαμά το βήμα παραπάνω πάλι για να ξεχωρίζει (και δεν λέω για το dual vvt-i που θα φορά το auris)

Εξτρέμ, αμυντικοί, τερματοφύλακες... και αυτοκαταστροφικοί παίχτες... μεγάλοι αγώνες, τρελά ξενύχτια... blade is back.

COROLLA CLUB
Διοικητικό μέλος
mike_g@corollaclub.com
Απάντηση με παράθεση
και με λάδι απο την καλαματα πανε...
Παλιά 08-01-07, 15:11
Το avatar του χρήστη ΘΑΝΑΣΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ Offline:
Μέλος

Μοντέλο: ΖΖΕ11
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 267
ΘΑΝΑΣΗΣ είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
και με λάδι απο την καλαματα πανε...

Φίλοι μου καλημέρα και χρονια πολλα σε όλους τους Γιάννηδες.
Συμφωνώ με τον φίλο «Mike_G» για τον vvt-i . Λόγο του ό,τι είμαι από φωκίδα ανεβαίνω πολλές φορές από Αράχοβα και άλλες από Μπράλο. Η δύναμη του κινητήρα είναι απίστευτη για ενα απλό... 1,4.
Μην ξεχνάμε οι «πουθεναδες» με τα αστρα έβγαλαν και αυτοί μοντέλο στα 1.6cc με μεταβλητο χρονισμο (2007 έχουμε...)

Τώρα στο θέμα λάδια. Σήμερα το πρωί πέρασα από το «πόλης Σταυρός» που είναι κοντά στη δουλειά μου για να το «βάλω» μέσα για ένα τρακάρισμα που μου έκαναν και το συζήτησα το θέμα.
Την πρώτη φορά που είδαν τον δείκτη όντως ήταν στη μέση. Άλλα... για κάποιο λόγο (ένα πλαστικό που έχει κάτω από την κίτρινη λαβή είχε μετακινηθεί και που να το δεις βράδυ που τσέκαρα τα λάδια) ο δείκτης δεν κατέβαινε όλος να κουμπώσει μέχρι κάτω..................... τελικά τοποθετήθηκε στη σωστή θέση και η έλλειψη λαδιού είναι περίπου 5χιλιοστα από την πάνω βούλα. Όπως ήταν και πριν.

Μου είπαν πως η έλλειψη είναι περίπου 300 γραμμάρια άρα φυσιολογικό στα 7400 χιλ. και φυσιολογικό στα 97500 που έχω κάνει. Άλλα ακόμα και στη μέση να ήταν (περί τα 900 γραμμ.) πάλι θα ήταν φυσιολογικό. Τους λέω πως μέχρι τα 90.000 δεν έχανε τίποτα πως ξαφνικά έστω και τα 4-5 χιλιοστά. Δεν πήρα επίσημη απάντηση άλλα μου το δικαιολόγησαν στο ότι αν το τσίτωνα πάνω από 5000 στροφές πολύ συχνά (το έκανα), τα πολλά ταξίδια που έκανα το διάστημα των 5 μηνών. Λόγο ότι έχω πλέον αμφιβολία μου είπαν ότι στα 105000 που είναι η αλλαγή των 15.οοο (εγώ τα αλλάζω στα 7500) να το μετρήσουμε ως έξης: αλλαγή λαδιών μετά 1000 χιλ. μέτρημα και πάλι μετά από 1000 πάλι μέτρημα. Αν χάσει στα πρώτα 1000 χιλ. 400 γρ. και στα επόμενα από 200 ή 400γρ δηλ. συνολικά στα 2000 χιλ. πάνω από 600 γρ τότε επισκευή. Σε διαφορετική περίπτωση μονό να έχουμε το νου μας με συχνό έλεγχο.

Τι λέτε φίλοι μου; Πάντως ότι και να γίνει εγώ θα παραμείνω στους Ιάπωνες...(Ετοιμάζομαι για τα KYBagx από ελατήρια τι προτείνετε
Παλιά 12-01-07, 02:11
Vavvas

Λοιπον παιδια ισχυει το εξης η toyota αλλαζει τα μοτερ που καινε λαδια στο διαστημα των 6 ετων (δεν ξερω αν εχει γινει 7 τωρα) το εκανε ο θειος μου στο avensis 5 χρονων. Να λεμε ευτυχως που ειμαστε toyotakides γιατι σκεψου να ειχαμε καμια fiat citroen και τους λεγαμε να μας αλλαξουν τα μοτερια γιατι καινε λαδια, θα εκαναν τους κινεζους. Ο πατερας μου το εχει παθει με το picasso και θα φαει γερο σουτ. Παμε για RAV4!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-01-07, 09:36
Το avatar του χρήστη Ayrton
Ayrton Offline:
Administrator

Μοντέλο: Avensis 2009 1.8 CVT
Περιοχή: Πετρούπολη
Δύναμη Σεβασμού: 535
Ayrton είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από θανασησ Εμφάνιση μηνυμάτων
να το μετρήσουμε ως έξης: αλλαγή λαδιών μετά 1000 χιλ. μέτρημα και πάλι μετά από 1000 πάλι μέτρημα. αν χάσει στα πρώτα 1000 χιλ. 400 γρ. και στα επόμενα από 200 ή 400γρ δηλ. συνολικά στα 2000 χιλ. πάνω από 600 γρ τότε επισκευή.

ετσι ακριβώς το τσεκάρουνε, και μετά οχι επισκευή.... αλλαγη μοτέρ!!! στην τουοτα είσαι, μην το ξεχνάς! ζητάς να σου αλλάξουνε το μοτέρ χωρίς να σου πούνε κιχ!

υ.γ. και ναι, η εγγύηση ανέβηκε στα 7 χρόνια ακριβώς λόγω του προβλήματος αυτού, όπως ανέφερα και στην πρώτη σελίδα!

Corolla Club
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-01-07, 12:41
Το avatar του χρήστη Corollaxli
Corollaxli Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: ΕΕ90 XLi 1.3 95Ηp
Περιοχή: Πετρούπολη-Καλαμάτα
Δύναμη Σεβασμού: 458
Corollaxli θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
φίλε μου γύρω στις 100000 χιλιόμετρα αρχίζει να καίει λαδάκια.ο μηχανικός μου είπε ότι θέλει ταλαστιχάκια να αλλάξεις και είσαι κομπλε.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ...ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΜΙΚΡΟΣ...ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΑΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-01-07, 05:15
Το avatar του χρήστη ΘΑΝΑΣΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ Offline:
Μέλος

Μοντέλο: ΖΖΕ11
Δύναμη Σεβασμού: 267
ΘΑΝΑΣΗΣ είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Corollaxli Εμφάνιση μηνυμάτων
φίλε μου γύρω στις 100000 χιλιόμετρα αρχίζει να καίει λαδάκια.ο μηχανικός μου είπε ότι θέλει ταλαστιχάκια να αλλάξεις και είσαι κομπλε.
κόλλησα ποια λαστιχακια ....

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
μου καιει λαδια LITHOGRAFOS2002 TOYOTA AURIS 23 19-06-12 01:20
Τι Κανετε Οταν Βλεπετε Σκουρια Στο Corolla Σασ??? ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 23 04-01-11 23:51
9 χρονια - 140000 και ειναι κουκλα!! και ας καιω λαδακια ΘΑΝΑΣΗΣ TOYOTA COROLLA 111(G6) 35 01-03-10 21:54
ΠΟΣΟ ΚΑΙΕΙ Η COROLLA ΣΑΣ?? notiosanatolikos TOYOTA COROLLA E15 30 07-12-09 13:35
το 20v μαυροκαπακο μου καιει λαδι (πολυ) 20 v manos 4AGE 20v Levin 16 09-10-08 11:56

Page generated in 0,16503811 seconds (82,31% PHP - 17,69% MySQL) with 40 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:26.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com