Λοιπόν τα τελευταία νέα...
Μέσα στην εβδομάδα είπα να τελειώσω με το project mad-mobile και να το ολοκληρώσω για να ειναι ολα οκ.
Εκει που υστερούσε το αμαξι μου μετά την μετατροπή ήταν το σύστημα εξάτμισης.
Μπήκε χταπόδι από 1zz, καταλύτης από Lexus IS200, αλλάχτηκε όλη η σωλήνα με ανοξείδωτη πιο μεγάλης διαμέτρου μέχρι πίσω, καινούριο μεσαίο και κράτησα το τελικό από TS. Ισια γραμμή με ελάχιστες κούρμπες και κολλήσεις μονο εκει που χρειαζόταν.
Επίσης αλλάχτηκε ο δίσκος πλατώ με καινούριο απο TS, και μπήκε και πιο μεγάλο βολάν απο 1zz.
Πλέον μπορω να πω οτι η μετατροπή ειναι ολοκληρωμένη και δεν με βλέπω να ξανα-ασχολούμαι.
Οι εντυπώσεις μέχρι στιγμής ειναι θετικότατες. Το αμαξι ρολλάρει πολύ πιο άνετα και πιο όμορφα, και πρέπει να εχει κερδίσει σε ροπή και "άνοιγμα".
Ηταν κατι που επρεπε να ειχα κανει απο καιρό διότι το αμαξι ηταν πνιγμένο με την εξατμιση του 1.4. Επισης ο παλιός καταλύτης ηταν στα τελευταία του.
Σε συνδιασμό και με το μεγαλυτερο/βαρυτερο βολαν και δισκο πλατώ, το αποτελεσμα με εχει εκπλήξει ευχάριστα.
Ειμαι ακόμα συγκρατημένος, παρότι έχω δει μεγάλη αλλαγή, διότι φοβαμαι μην ειναι ψυχολογικό αυτο που πλεον νιωθω οταν οδηγω το αμαξι.
Το αν εχω παρει ή εχω χάσει κατι θα φανεί στη δυναμομέτρηση, που δυστυχώς αργεί!
Με εχει φοβησει και ο Γιαννης (GT) με το θεμα χταπόδι, αλλα στην δική μου περιπτωση νομίζω ηταν κατι που χρειαζοταν και μου το ειχε πει και ο ιδιος κιολλας.
Το θεμα ειναι πως νιωθω το αμαξι να ρολλάρει και να ανοιγει πολυ πιο ΑΝΕΤΑ.
Οπως είδατε κρατησα και το ΜΑΜΑ - concept του αυτοκινήτου βαζοντας μονο πράγματα της ΤΟΥΟΤΑ... Αρα το αμαξι παραμένει μαμά.
Θα το κρατησω με το φιλτροκούτι γιατι μου αρέσει που ειναι αθορυβο. Η καινουρια εξάτμιση δεν κανει καθολου βαβούρα, μόνο ένα αγωνιάρικο ηχο (μαλλον απο ηχώ στη σωλήνα
) κυρίως μετά τις 4.000στρ. Πώς να κανει θορυβο άλλωστε αφού ειναι όλα μαμά ΤΟΥΟΤΑ. Εχω και τα παιδιά, δεν θελω βαβουρα σε ταξιδια κτλπ.
Ο Φανης μου ειπε μηπως βαζαμε και την φιλτροχωάνη για να το φτασουμε στο μαξιμουμ αλλά δεν πολυθέλω. Μαλλον θα τις βγάλω προς πώληση μαζι με το συστημα με το φιλτροκουτι που ειχα φτιάξει.
Να ευχαριστησω για άλλη μια φορά τον απίστευτο Φάνη για την βοήθεια και δουλειά του. Υπερκυβισμένες ευχαριστίες Φανούλη!
Μου εχει δωσει και 1-2 φωτο αν θελετε να δείτε τη σωλήνα κτλπ.
Τα υπόλοιπα (καλά ή κακα) θα τα σχολιάσουμε αφού δυναμομετρήσω.