Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE |
|
|
05-05-12, 18:32
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jason
ελα ρε νικηφορε ελεος, 0.93 εχει υπολογισε, περιπου 10.3 lt/100 km
με βενζινη δεν ξερω, την αποφευγω.
οικονομικα σε ταξιδι πεφτω στα 8,5 ευρω /100κμ
|
πωπω πολυ καιει ρε! δεν ξερω τι τιμη εχει το υγραεριο δεν κοιταω καν! εκτος αυτου δεν ξερω με τι τιμη εβαλες εσυ! πως θα καταλαβω λοιπον? πρεπει να τα λεμε ολα τα στοιχεια για να βγαλουμε συμπερασμα! οταν λες οικονομικα εννοεις σε ρυθμους χελονας? να μην τουρμπιζεις καθολου?
8.5 ευρω/100χλμ ποσα λιτρα δλδ? ρε μη λες με ευρω με μπερδευεις!!! τα λιτρα ανα 100χλμ μας ενδιαφερουν.
καλα το προγραμμα στο κινητο γιατι βγαζει οτι εκανα 107χλμ και λεει 8.5λιτρα/100χλμ? τι στο καλο εγινε?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 05-05-12 στις 18:42.
|
05-05-12, 18:41
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
αργυρούπολη
|
|
10.3 λτ/100 με σκισιμο
8.8 λτ/100 με οικονομικη οδηγηση
|
|
|
|
05-05-12, 18:48
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
ναι ρε το καταλαβα αλλα σου λεω τι εννοεις με οικονομικη οδηγηση? δλδ δεν τουρμπιζεις? το μπαρομετρο μεχρι το 0? μεσα στην πολη? εθνικη τι? και εγω αν κανω ετσι τα 9,1 θα γινουν 8 σιγουρα. Γιατι τωρα και τις τουρμπισιες μου εριχνα και τις προσπερασεις μου αλλα οχι σκισιμο τρελο, το θεμα ειναι να μετραμε σε κανονικη οδηγηση, ουτε να του σκιζουμε τα ραματα, ουτε και να παμε σαν χελονες ή κυριες για να βγαλουμε μικρα νουμερα καταναλωσης λτ/100χλμ. Ρωταω απλα για να ξερω τι καιει με αυτο το μοτερ γιατι οπως σου εχω ξαναπει δεν υπαρχει μαλλον ΚΑΝΕΙΣ αλλος με 4EFTE και υγραεριο!!!!
και κατι αλλο τα αμαξια που εχουν υπολογιστη ταξιδιου πχ AURIS πως μετρανε? με ποιον τροπο βγαζουν την καταναλωση? γιατι λεει στα 20 τελευταια χλμ την βγαζουν και εχουν μεγιστη, μεση κτλ. Πχ του αδερφου μου μεσα στην πολυ τωρα με τις ζεστες παει και 7 τον χειμωνα ειχε και 7.6!!! αλλα σε ταξιδια πεφτει και κατω απο 6.8 (μιλαω για το 1300αρι). Παντως υπαρχουν και οργανα μετρησης καταναλωσης που συνδεονται στην θυρα OBD-II! δυστυχως τα δικα μας αμαξια δεν εχουν απο το 2000 και μετά! και εννοειτε πως με την ζεστη εχουμε μικροτερη καταναλωση ενω τον χειμωνα αυξανεται.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 05-05-12 στις 18:54.
|
05-05-12, 18:54
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
αργυρούπολη
|
|
σου φαινονται πολλα τα 8,8 λιτρα/100 σε εθνικη με υγραεριο?εννοειται χωρις τουρμπιθσματα μεχρι 140
|
|
|
|
05-05-12, 18:59
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
οχι τοτε οκ ειναι, γιατι οταν εισαι Εθνικη οπως και εγω το ξερω αφου εχουμε ιδιο μοτερ μπορεις να πας ακομα και με πολλα χλμ και να πατας γκαζι ελαφρα ΧΩΡΙΣ καν να ξεπερασεις τα 0 bar!!! ετσι κανει την μεγιστη οικονομια! η σταθερη ταχυτητα με μεγαλη ταχυτητα στο σασμαν και χωρις τουρμπισμα, γιαυτο τον λογο κιολας σε ταξιδια βγαζουμε πολυ καλυτερα νουμερα καταναλωσεων, ενω μεσα στην πολη αστα να πανε!!! εδω φιλος με Saxo 1100cc και βγαζει πανω απο 7 λιτρα/100χλμ μεσα στην Αθηνα. Πολλααααααααααα!!!! τωρα ετοιμαζεται για υδρογονο και αυτος, δουλειες θα ανοιξουμε παλι....
Tελικα αυτο που ρωτησα το ξερει κανεις? για παραδειγμα στο auris του αδερφου μου λεει την καταναλωση αλλα οταν εισαι πχ μεσα στην πολυ και γραφει 7lt/100xlm αν πας σαν χελονα μπορει να πει 6.5 αν πας σε ανηφορα και το πατας μπορει να πει και 8.6! αυτα ΔΕΝ ειναι σωστες μετρησεις γιατι μεταβαλονται αναλογα ποσο το πατας! ειναι ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ καταναλωση! γιαυτο τον λογο εγω δεν τα πιστευω ποτε και δεν τα λαμβανω σοβαρα υποψη, οποιος θελει να δει ποσο καιει στα 100χλμ ενας ειναι ο σωστος τροπος!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 06-05-12 στις 15:27.
|
06-05-12, 18:54
|
|
|
|
|
Εγώ πριν απο την επισκευή είχα περίπου 10 lt/100km. τόσο μου έβγαλε το πρόγραμμα Road Trip στο iphone που χρησιμοποιώ απο πέρυσι. Η μέτρηση είναι για ένα εξάμηνο γιατί τόσο έκανα να το ξαναγενίσω!!! Αλλά έχω περάσει-καταγράψει όλους τους ανεφοδιασμούς.
|
06-05-12, 19:58
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
καλυτερα να μετρησεις με τον σωστο τροπο δλδ να κανεις 100χλμ και να ξαναγεμισεις τερμα να δεις ποσα λιτρα πηρε! για να εισαι σιγουρος! γιατι τα προγραμματα δεν μετρανε παντα αξιοπιστα! εμενα πχ στο android εβγαζε και 10.6 και την τελευταια φορα εβγαλε 8,5 ενω μετρησα εγω κανονικα ποσα λιτρα πηρε σε γεμισμα αφου εκανα 100χλμ και πηρε 9,1.
|
06-05-12, 20:42
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Καστοριά - Κιλκίς
|
|
Λες και στο γέμισμα δεν σε/μας κλέβουν.
Αξιόπιστη μέτρηση δεν μπορείς να κάνεις, όλα είναι κατά προσέγγιση.
|
06-05-12, 22:54
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από _nicolas_
Λες και στο γέμισμα δεν σε/μας κλέβουν.
Αξιόπιστη μέτρηση δεν μπορείς να κάνεις, όλα είναι κατά προσέγγιση.
|
γιαυτο δεν κανουμε μονο μια! αν κανουμε πολλες και βγαζουμε μια μικρη αποκλιση τοτε ειμαστε οκ, παντως τους υπολογιστες ταξιδιου ή τα προγραμματα στα κινητα δεν μπορουμε να τα επιστευομαστε ο καλυτερος τροπος ειναι γεμισμα-γεμισμα και 100χλμ για να ειμαστε σιγουροι κανουμε την μετρηση παραπανω φορες και απο διαφορετικα βενζιδικα. Ακομα και να σε κλεβουν η αποκλιση θα ειναι ελαχιστη.
|
07-05-12, 10:31
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Λεκανοπέδιο
|
|
Προτιμώ τις μετρήσεις κατανάλωσης ανά γέμισμα τουλάχιστον 40lt. Θεωρώ ότι είναι πιο αξιόπιστο το αποτέλεσμα, αν σκεφτεί κανείς ότι "κάτι" μας κλέβουν σε κάθε γέμισμα (όγκος της μάνικας ανεφοδιασμού).
Επίσης, με 40 lt έχουν διανυθεί περίπου 500 km με όλα τα στυλ οδήγησης (νορμάλ, πόλης, ταξιδίου, "ανοιγμάτα" κλπ).
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17674994 seconds (80,71% PHP - 19,29% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:06. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|