Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-12-08, 14:39
Το avatar του χρήστη toyota mania
toyota mania Offline:
Moderator

Μοντέλο: Avensis
Περιοχή: καρδίτσα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 513
toyota mania είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Βρε παιδια, για να μην τρελλαθουμε τελειως.Εαν δεν μπορει αυτοκινητο 190 ιππων(εκτος και εαν ειναι κουτσα η αρρωστα) να δει 240 κοντερισια, τοτε βαψτε το μπλε και πεταξτε το στη θαλλασα.
210 εχω εγω, ανα πασα στιγμη και στην εθνικη εχω 220+
Το δικο μου στα 200 χαω κλεβει 12.Δηλαδη 188 πραγματικα.
Η ts που μετρησαν οι 4 τροχοι ηταν η ατμοσφαιρικη καθως η κομπρεσορατη δεν ηρθε ποτε Ελλαδα.
Τα αυτοκινητα πλεον δεν θελουν στρψσιμο, αλλα οταν ειναι καινουργια ειναι κλειστα και δεν πανε.Το aygo με 30.000, συμφωνα με του 4 τροχους, κερδισε 1.7s στα 0-100 και μεγαλη διαφορα σε ολες τις ρεμπριζ, σε σχεση με το καινουργιο των 1000 χιλιωμετρων.Το ιδιο και ενα Avensis που ειχαν για τεστ μακρας διαρκειας.Τουλαχιστων τα ΤΟΥΟΤΑ θελουν αρκετα χιλιομετρα, πανω απο 10.000 για να ανοιξουν τα μοτερ και να αποδιδουν.Για να μην πω πανω απο 30.000.Στα δε καλυτερα τους, βρισκονται πανω απο τα 100.000, εκει που τα γερμανικα ψοφανε.Ειδικα εαν εχουν καμια 230.000 εκει να δεις πως πανε.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη toyota mania : 02-12-08 στις 14:49.
Παλιά 02-12-08, 14:46
Το avatar του χρήστη alex-g
alex-g Offline:
Θεϊκό Μέλος

Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 380
alex-g είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
αχ δεν καταλαβες κοιτα εγω με το saab 9.3 aero εχω δει 250 αλα το θεμα ειναι να τα κραταει τωρα το saab τα κραταει καπως ειανι και τurbato παιζει και η αεροδυναμηκη , μεχρη 260 εχω δει οχι με μενα ομως αλα δεν νομιζω να τα εχει σταθερα, το θεμα λοιπον ειναι απλο και ολεσ οι μετρησεις ειναι γυρο απο αυτο στο αν μπορει κιολας να κινηθει εκει χωρις ανεβοκατεβασματα τα 240 + σταθερα δεν το νομιζω με την καμια να τα κραταει, 225-230 ναι θα τα κραταει πιστευω και χωρις να κατεβασει ταχυτητα. κοιτα και το τσι το 125αρι το audi εχουμε δει και 220 απο τα 203 που λενε το θεμα ειναι οτι εκει πανω και λιγο παρπανω που ειχε ταση ειναι δυσκολο να τα κρατησει και πραγματικα εμεινε στα 203 ηθελε κατεβασμα απο 6

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alex-g : 02-12-08 στις 14:56.
Παλιά 02-12-08, 14:49
Το avatar του χρήστη Dr.Saimon
Dr.Saimon Offline:
Κυριλέ Μέλος

Περιοχή: Nea Iwnia!
Δύναμη Σεβασμού: 242
Dr.Saimon είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
και μην ξεχνατε οτι το Τ Σπορτ δεν εχει ροπη για τετοια χιλιομετρα!!!!
ποσα αυτοκινητα ξερετε να πιανουν 240 με 18 κιλα ροπης !!!!!!!

Παλιά 02-12-08, 15:01
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla TS pro-f/l
Δύναμη Σεβασμού: 244
pavlosTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Βασικά το τί λέει το κοντέρ λίγο με απασχολεί. Ο ένας μπορεί να λέει βλέπω 200 στο κοντέρ και να είναι 180 και ο αλλος να λέει βλέπω 200 και να είναι 195. Για αυτό πάντα προτιμώ να βλέπω τα πραγματικά χιλιόμετρα. Εγώ για παράδειγμα που φοράω 205/55 16 στα 200 το gps μου δείχνει 198.

Μιλώντας τώρα για την τελική που έχει ένα αυτοκίνητο, νομίζω αυτή είναι λίγο πολύ καθορισμένη. Η TS έχει τελική 225, τώρα αν στο κοντέρ δείχνει 240 ή 250 δε σημαίνει ότι τα πιάνει κιόλας. Αν τα πιάσει μάλλον θα πρέπει να αναζητήσουμε το γιάτι σε άλλες παραμέτρους, όπως κατηφόρα, και όχι να νομίζουμε ότι αποκτήσαμε πόρσε!
Παλιά 02-12-08, 15:04
alex-g Offline:
Θεϊκό Μέλος

ενταξει ναι αλα αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι στιγμηαια ολα φτανουν σε ενα οριο το θεμα ειναι ποσο μπορουν να παραμηνουν εκει ο αριθμοσ που βγενει μιασ τελικης ( 200 πχ) που λεει ο λογος ειναι αυτα που κινητε στανταρκαι σταθερα χωρις να το κινηγας
Παλιά 02-12-08, 15:15
Το avatar του χρήστη GMASTER6
GMASTER6 Offline:
Moderator

Δύναμη Σεβασμού: 420
GMASTER6 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Dr.Saimon Εμφάνιση μηνυμάτων
και μην ξεχνατε οτι το Τ Σπορτ δεν εχει ροπη για τετοια χιλιομετρα!!!!
ποσα αυτοκινητα ξερετε να πιανουν 240 με 18 κιλα ροπης !!!!!!!
Φίλε σε αυτό δεν έχεις δίκαιο!!!Η τελική δεν εξαρτάται από την ροπή,αλλά από την ιπποδύναμη,την αεροδυναμική,τη μετάδοση κ.α.
Πάρε για παράδειγμα τα diesel που έχουν θηριώδεις ροπές με 100+ άλογα και βλέπουν τελικές υποδεέστερες από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα....
Αν θέλουμε να το δούμε πολύ γενικά και αόριστα ισχύει:
ιπποδύναμη=τελική,ροπή=επιτάχυνση
Παλιά 02-12-08, 15:15
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Βασικά βγαίνουμε λίγο off topic και συγνώμη για αυτό.

Όπως ξαναέγραψα η τελική καθορίζεται από την δύναμη και την αεροδυναμική και το βάρος καθορίζει το πόσο γρήγορα θα πιάσεις την τελική αυτή (όπως και το πώς θα επιταχύνεις). Αυτονόητο είναι ότι κοντά στην τελική του ένα αυτοκίνητο επιταχύνει πολύ αργά (εκτός αν είναι πανάλαφρο) γιατί πολύ απλά αν είχε παραπάνω δύναμη να επιταχύνει γρήγορα δεν θα ήταν κοντά στην τελική του αλλά θα είχε να πάει παραπάνω...

Για αυτό έγραψα ότι μέχρι τα 180 πάω για πλάκα (κοφτιάζει η 4η εκεί), μετά μέχρι τα 200 πάω σχετικά εύκολα αλλά όχι για πλάκα, και από εκεί και πέρα ανεβάζει αργά. Τώρα το αργά είναι σχετικό, άλλος το βλεπει γρήγορα.

Πάντως διάβαζα σήμερα για κάτι παιδιά με golf gt ότι πάνε 220 αμέσως και για πλάκα και δεν ήξερα να γελάσω (με αυτά που λέγανε) ή να κλάψω (για το σαράβαλό μου)!!!
Φιλικά πάντα, μην παρεξηγηθούμε!!!!
Παλιά 02-12-08, 15:26
Το avatar του χρήστη Dr.Saimon
Dr.Saimon Offline:
Κυριλέ Μέλος

Περιοχή: Nea Iwnia!
Δύναμη Σεβασμού: 242
Dr.Saimon είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GMASTER6 Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε σε αυτό δεν έχεις δίκαιο!!!Η τελική δεν εξαρτάται από την ροπή,αλλά από την ιπποδύναμη,την αεροδυναμική,τη μετάδοση κ.α.
Πάρε για παράδειγμα τα diesel που έχουν θηριώδεις ροπές με 100+ άλογα και βλέπουν τελικές υποδεέστερες από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα....
Αν θέλουμε να το δούμε πολύ γενικά και αόριστα ισχύει:
ιπποδύναμη=τελική,ροπή=επιτάχυνση
το ταξι του θειου μου ειναι Αβενσις....90 αλογα απο τα προτα....και απλα βλεπει κοντερ 200!!!
90 αλογα αλλα μια ροπη ΝΑ.....με το συμπαθειο!

Παλιά 02-12-08, 15:26
alex-g Offline:
Θεϊκό Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pavlosTS Εμφάνιση μηνυμάτων
Πάντως διάβαζα σήμερα για κάτι παιδιά με golf gt ότι πάνε 220 αμέσως και για πλάκα και δεν ήξερα να γελάσω (με αυτά που λέγανε) ή να κλάψω (για το σαράβαλό μου)!!!
Φιλικά πάντα, μην παρεξηγηθούμε!!!!
να σου πω την αληθεια για το συγεκριμενο αμαξι ειναι δυσκολο να δωσεις μια απαντηση οταν εχει τα κερατα του πανω (κομπρεσορα και τουρβο) ειναι και σχετικα ελαφρι
Παλιά 02-12-08, 15:36
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από alex-g Εμφάνιση μηνυμάτων
να σου πω την αληθεια για το συγεκριμενο αμαξι ειναι δυσκολο να δωσεις μια απαντηση οταν εχει τα κερατα του πανω (κομπρεσορα και τουρβο) ειναι και σχετικα ελαφρι
Τί θα πει έχει τούρμπο? Το αμάξι είναι 170 άλογα (180+ σου λέω εγώ). Τόση δύναμη έχει το αμάξι και δεν έχει σχέση αν τα βγάζει με 1400 κυβικά και τουρμπο ή από 2500 λίτρα. Σίγουρα το ότι είναι τούρμπο του δίνει πιο γεμάτη καμπύλη ροπής και υπερτερεί στο πόσο γρήγορα θα τα πιάσει σε σχέση με ένα ατμοσφαιρικό, αλλά γενικά αμφιβάλω το κατα πόσο πιάνει τα 220 εύκολα τη στιγμή που και βαρύ είναι (δεν νομίζω ότι είναι ελαφρύ) αλλά και που κάπου εκεί κυμαίνεται η τελική του.

Άλλωστε το συγκεκριμένο αμάξι οι ίδιοι χρήστες λενε ότι βλέπουν 250 (και πολλές φορές τους τη λένε αυτοί με τα gti).
Τέλος πάντων ας μη κολλήσουμε στα gt!
Κλειστό Θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Φιλικά ανοίγματα και κοντρούλες Corollάκηδων Νo5 corollapatra ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1638 03-04-11 22:39
Φιλικά ανοίγματα και κοντρούλες Corollάκηδων no 3 Fanis ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1404 24-09-08 16:14
Φιλικά ανοίγματα και κοντρούλες Corollάκηδων no 2 admin ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1362 09-09-07 05:00
Φιλικά ανοίγματα και κοντρούλες Corollάκηδων billlllll ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2206 27-09-06 16:09

Page generated in 0,17652106 seconds (79,36% PHP - 20,64% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:04.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com