Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από leon74";p="
Αστακέ kai liquidCTS, έχω τις KW τελείως χαλαρωμένες τώρα για στρώσιμο.
Στην εθνική με 140-150 χαω, το αυτοκίνητο "χοροπηδάει". Δεν πλέει αλλά "χοροπηδάει" σε κάθε ανωμαλία. Δεν έχω βέβαια καμιά αποσταθεροποίηση στο τιμόνι αλλά είναι ενοχλητικό. Είναι τυπικό, ή κάτι δεν πάει καλά?
|
Φίλε μου μάλλον δεν καταλαβαίνω τι λες!!
Τι εννοείς χοροπηδάει; Σαν να ήταν ας πούμε τραπέζι η ανάρτηση και σε κάθε ανωμαλία που βρίσκει αυτό "μπιστάει";
Θυμάσαι ότι σου είχα πει όταν τις βάλεις να τις αφήσεις για 1000 χιλιόμετρα όπως βγήκαν από την κούτα και μετά να τις ρυθμίσεις...απ' ότι θυμάμαι δεν το έκανες αυτό, παρά τις τέζαρες και μετά που σου είχα πει ότι σου είπα τις χαλάρωσες εντελώς!!
Δεν νομίζω ότι ήταν και το ιδανικό αυτό που έκανες. Τι ρύθμιση έχεις τώρα στην ανάρτηση; Εννοώ πόσες στροφές είναι + ή - από την εργοστασιακή ρύθμιση;
Αν τις έχεις χαλαρώσει πολύ τότε μου ακούγεται λίγο λογικό να χοροπηδάει (αν καταλαβαίνω σωστά) μιας και είναι πολύ διαφορετικός πλέον ο λόγος ompression/rebound. Για δοκίμασε να τις σφίξεις λίγο πιο πολύ (ψιλοσυμμετρικά μπρος - πίσω) να δεις τι γίνεται. Μην ξεχνάς ότι η KW έχει σταθερό rebound (λίγο - πολύ...μεταβάλλεται ελάχιστα από το ελατήριο προσυμπίεσης), οπότε σε ενδεχόμενο υπερβολικό χαλάρωμα σου να σου συμβάινει αυτό που λες!
Πάντως εγώ δεν έχω χοροπηδητό, ούτε ο liquid, παρά μόνο σε πολύ ανώμαλη άσφαλτο!