Επειδη εχω βαλει το short shift της TTE, ψαχνομουν απο καιρό να αλλαξω και το gear knob. Οχι μονο απο αποψη αισθητικής αλλα και για να βελτιωσω κι αλλο την αισθηση στις αλλαγες. Το short shift της ΤΤΕ θέλει καποια δυναμη παραπανω στις αλλαγες σε σχεση με το μαμα λεβιε (λογικο).
Εψαξα λοιπον στο ιντερνετ, και βρηκα οτι αυτο που θα βοηθουσε πολύ είναι ενα weighted gear knob. Δλδ ενα knob πολυ πιο βαρυ απο τα συνηθισμένα που σου αναπληρωνει την εξτρα δυναμη που καταβαλεις οταν πραγματοποιείς τις αλλαγές. Συν αυτου, σου ψηλώνει και ελάχιστα τον λεβιέ αρα κερδίζεις καποια δύναμη και απο εκει (αλλα αυτο εμενα δεν με πειραζε γιατι ηδη το short shift ειναι πολύ κοντο).
Οι λεβιεδες που μου αρεσαν και κατεληξα, ήταν της D1 Spec. Ακριβοι, αλλα αν ψαχτεις e-bay καλά, πετυχαινεις ευκαιρίες.
Παρήγγειλα λοιπόν τον gun metal D1spec (μου αρεσε και πιστευω ταιριαζει με το εσωτερικό). Τοποθετηθηκε σχετικά ευκολα (ήθελε λίγο ζόρι αλλα ισως πρέπει, για να εχεις ενα αποτέλεσμα "μπετό" + ηθελε μια μικρη πατεντουλα για να κατσει η δερμάτινη φούσκα μεχρι πανω).
Ζυγίζει κάπου 350γρμ - οσο δλδ το αριστερό μου... φρύδι.
Μπορώ να πω πως πραγματικά δεν περίμενα τετοια διαφορά στις αλλαγές.
Πλέον εχω το ακριβές κούμπωμα του TTE short shift χωρίς τον εξτρα κόπο. Οι αλλαγές γίνονται --πανευκολα--, ξεκούραστα, με ακρίβεια και, όποτε το θελήσω, αρκετά πιο γρήγορα απο πριν.
Συν οτι πλέον με "γαργαλάει" κάτι σκληρό και βαρύ καθε φορά που μεταφέρομαι απο το καθισμα του οδηγού στου συνοδηγου.
Πιστευω τα αξιζε τα λεφτά του.
Το τέρας στο κλουβί...