Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΔΕΣ";p="
Είδα στο www.gtn-tuning.de ένα κιτ "Trial 2.0 l Stroker Kit" για την TS που από ότι γράφουν αυξάνει τη χωρητικότητα σε 2 λίτρα, τη ροπή σε 210 Nm και την ιπποδύναμη σε 210 hp.
Βέβαια κοστίζει 3750 Ευρώ...
Αλλά εάν είναι να δίνεις ένα σωρό άλλα χρήματα και να μην κάνεις και τίποτα σημαντικο, αυτό πως το βλέπετε ?
|
Χωρίς εγκέφαλο βέβαια... πολύ χέρι στο μοτέρ.. και μπλέκεις και με την εφορία... και χάνεις και την εγγύηση... ευχαριστώ δε θα πάρω...
Πάντως σχετικά με ανοίγματα πέρα από τα ψυχρά νούμερα (ιπποδύναμη, ροπή, 0-100 κτλ.) παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα... Παρόμοιες κόντρες με τον Astako έχω πετύχει και εγώ με σχεδόν ίδια αποτελέσματα... Ενδεικτικά αναφέρω και περιπτώσεις που είχα ατυχίες.
1. TS vs Mini Cooper S: Φεύγω άνετα στην 1η αλλά χάνω τη 2α (έχω μια τάση να κινώ το μοχλό προς το δόντι τις όπιστεν - πολύς χρόνος χαμένος) και το S με μαζέυει και βγαίνει μπροστά τον κινηγάω σε όλη την τρίτη, τον μαζεύω και στην 4η πετάγομαι άνετα μπροστά. Ακόμα και με χαμένη ταχύτητα τον είχα.
2. TS vs MR2 vs BMW X3 3.0: Κουφή ελαφρώς αλλά έγινε. Εφυγαν και οι δύο καλύτερα γιατί έγραφα τρελά στην 1η μου. Μπροστά το MR2, μετά το BMW, μετά εγώ. Στη αλλαγή 2α έχω μαζέψει το BMW και πριν την 3η το MR2 είναι ήδη πίσω μου.
3. TS vs Boxter: Κάναμε όλη την Περιφερειακή Οδό μαζί. Το Boxter μπροστά μου και εγώ προφυλακτήρα σε όλη τη διαδρομή, σε όλες τις στροφές, και διαρκώς φρενάροντας γιατί ο τύπος δεν μπορούσε να αλλάξει λωρίδα για να φύγω. Ταχύτητες από 150-200. Η KW πετούσε και κρατούσε τρομέρα και φυσικά έβλεπα τον τύπο στον καθρέπτη του να ιδρώνει... μέχρι που έκανε στην άκρη και εξαφανίστηκα.
4. TS vs Mini Cooper S: Καρέας από τη διχάλα της Αττικής μέχρι το 401. Εγώ με αλλαγές στις 7500 rpm (εκτός δύναμης δηλαδή) οριακά μπροστά.
5. TS vs Saab 93 Aero: Από την 1η μπροστά και σε κάθε ταχύτητα άνοιγα. Χαρακτηριστικά άκουγα την εκτώνωση του turbo του στην αλλαγή του όταν εγώ ακόμα γέμιζα την δική μου ταχύτητα.
6. TS vs S3 vs Cupra R: Μου πήραν και το πορτοφόλι φεύγοντας.
7. TS vs Golf GTI (180hp) πειραγμένο: Με κατάπιε πολλά αυτοκίνητα. Πρέπει να είχε τεράστιο turbo επάνω.
Γενικά πάντως το αυτοκίτητο θέλει να δουλεύει ψηλά. θεωρώ δυνατότερη ταχύτητά του την 4η όπου ξεπετάγεται εντυπωσιακά!